Csokigyűjtés a Bohócdokiknak!

A Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak munkáját idén is támogatni szeretnénk egy-egy tábla csokival, veletek együtt. De kik is ők és miért dolgoznak nap mint nap?

Az alapítványról


Lelkes önkéntesek, és szociálisan érzékeny fiatalok közös ötleteként és összefogásával született meg 2008-ban a Karitáció Alapítvány, mely immáron 11. éve segíti a rászoruló családokat, nagyobb közösségeket, fiatalokat és időseket, betegeket és egészségeseket egész évben. Amellett, hogy cégekkel, magánszemélyekkel és egyéb civil szervezetekkel karöltve gyűjtenek, több egészségügyi intézménynek is igyekeznek minél több segítséget adni.

Az adományozás egyik legszebb formája, hogy nem csak tárgyakkal vagy étellel lehet örömet okozni, hanem élménnyel is. A kórházi körülmények között való gyógyulás segítése a Karitáció Alapítvány egyik legfontosabb küldetése.

Bóhócdoktorok a vidámságért


A Gyógyító Bohócdoktorok az országot járva tesznek meg mindent, hogy a sérült, beteg gyermekek napjait egy kis vidámsággal könnyebbé tegyék. A játék mellett, arcfestés, bábszínház, játszóház, ének - zene is kapcsolódik a kórházi és intézményi programokhoz, melynek célja, hogy a sokszor kínokat jelentő betegségeket  és az állandó fájdalmakkal járó kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a gyerekeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelőintézetek számára ingyenesek. A vidám bohócdoktor vizit végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol.Ép testben ép lélek! - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét kéz a kézben jár. Ha egy gyermek a testet próbára tévő betegséggel küzd, és a mellékhatások kritikus állapotba sodorják a lelkét, szellemét... itt lép közbe a Gyógyító Bohócdoktor csapat!

Csokigyűjtés


Az alapítványi Mikulás évről évre több száz nélkülöző és beteg gyermeknek ad teletömött Mikulás csomagot. A Bohócdokik együttműködésre hívnak mindenkit, hogy idén még több gyermek részesülhessen támogatásban.A Meló-Depó Irodák ebben az évben is gyűjtőpontjai ennek a remek kezdeményezésnek: az irodáink ügyfélfogadó helyiségében kihelyezett kosarakba bárki hozhat kisebb, nagyobb édességeket, táblás csokikat vagy nem romlandó finomságokat, mi pedig eljuttatjuk az Alapítvány számára az adományokat.

 

A csokik mellé – ha van rá mód – küldhetünk egy-egy szép üzenetet, gondolatot, melyet a Bóhócdokik a kórházi vizitek alkalmával a gyógyuló gyerekekhez eljuttatnak.Segítsünk együtt, hogy szebb legyen a lurkók Karácsonya!

 

A felajánlásokat 2019. december 10-ig gyűjtjük, hogy még el tudjuk juttatni az alapítvány számára.


További gyűjtőpontok és részletek az Alapítvány honlapján.

Forrás: www.karitacio.hu

További híreink
"Nem kell annyi szuperhős" - Filmajánló: Venom
október 11.
2 perces olvasmány

Nem is olyan rég a Sony Pictures által egy igencsak megosztó hír látott napvilágot: úton van az új Venom film, de Pókember szereplése nélkül.
Jogsi az egyetem alatt? Jó, ha ezekről tudsz!
június 22.
3 perces olvasmány

Ha egyetemre beérve nem kezdted el a jogsit, akkor ne érzed rosszul magadat, a többséghez tartozol! Összegyűjtöttünk minden fontos infót ehhez.
Magyarország legjobb egyetemei
június 18.
3 perces olvasmány

10 magyar egyetem került be az Academic Ranking of World Universities legfrissebb szakterületi rangsorába
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!