Összefoglaló a férfi kézilabda VB magyar eredményeiről

Dánia 25-22 Magyarország

 

A csoportkört követően egy (utazással töltött) pihenőnap után kezdődött a magyar válogatott számára a középdöntő. Első meccsünket a hazai közönség előtt pályára lépő Dánia ellen játszottunk, ahol nem mi voltunk a favoritok. 4 meghatározó játékosunk nem léphetett pályára (Ancsin könyöksérülés, Jamali térdszalagszakadás, Balogh és Bodó könnyebb bokaproblémák miatt).

 

A meccs elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a dán kapus hamar elkapta a fonalat, így a félidőt 5 gólos hátránnyal zártuk. A 2. játékrészben kiegyenlítettebb lett a játék, a magyar kerethez csatlakozó fiataloknak is köszönhetően. Válogatottunk legeredményesebb játékosa a mindössze 20 éves, élete első vb meccsét játszó Szita Zoltán lett. Sajnos az ő kiváló teljesítményével sem tudtunk 3 gólnál közelebb zárkózni. Így alakult ki a 25-22-es dán siker.

 

A magyarok játéka biztató volt, kiváló támadó és védőmunkát láthattunk, és még a meghatározó játékosok is pihenni tudtak (Lékai, Bánhidi, Nagy).Magyarország 26-21 Tunézia

 

24 órán belül következett számunkra a Tunézia elleni találkozó, ahol a győzelem volt a cél ahhoz, hogy esélye legyen válogatottunknak a vb 1-7. hely valamelyikére (és így az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutásra). A mérkőzésen sérüléséből felépülve újra pályára léphetett Balogh és Bodó is. Döcögve kezdték a magyarok a játékot, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kapuban álló Székely bravúrjainak köszönhetően elléptek a magyarok, így a pihenőre 2 gólos előnnyel mehettünk.

 

Az utolsó 30 percet nagyon jól kezdte válogatottunk, hamar 5-7 gólos előnyt alakítottak ki, melyet a végéig tartottak. Az egész meccsen remekelt a csapat, elégedettek lehettünk a védelemmel, a kapusteljesítménnyel és a támadások levezénylésével is. Az 5 gólos győzelemnek köszönhetően megmaradt az esély a csoport 4. helyének megszerzésére.Norvégia 35-26 Magyarország

 

Biztatóan játszotta le csapatunk az előző két meccset, így egy végjátékig kiélezett mérkőzést várhattunk a norvégok ellen. Válogatottunknak 2 teljes napja volt a felkészülésre.

 

A meccs megkezdése előtt az egyiptomiak 7 gólos győzelme miatt tudtuk, hogy amennyiben nem szerez válogatottunk pontot, abban az esetben 4 vagy annál kisebb különbségű vereséggel is megtartjuk a 4. helyet a csoportban, 5 gólos vereség esetén pedig minimum 25 magyar gólnak kell születnie.

 

A mérkőzés első negyedórájában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de egy magyar mélypontnak köszönhetően a norvégok 5 góllal is elhúztak. A félidő végére 3 gólra sikerült csökkenteni a hátrányt.

 

A 2. játékrész elején úgy tűnt, hogy tartani fogja a lépést a magyar válogatott, de ismét jött egy gyengébb szakasza csapatunknak – a norvég kapusbravúroknak is köszönhetően –, így fokozatosan 10 gólos előnyre tettek szert ellenfeleink, melyet már Bodó bombáival, Lékai kiváló egyéni teljesítményével és Balogh gyorsgóljaival sem sikerült lényegesen csökkenteni.

 

Így alakult ki a 35-26-os norvég siker, ezáltal a magyar válogatott a 10. helyen zárta a világbajnokságot.A szurkolók nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a csapat játékával, de így is gratulálhatunk válogatottunk vb-szerepléséhez.

 

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Lékai, aki 39 gólig jutott (így a középdöntő végére a góllövő lista 9. helyét szerezte meg), illetve Balogh, aki bokasérülése miatt csak 5 meccsen tudott pályára lépni, de így is a tabella 12. helyén áll, 38-szor sikerült a labdát a kapuba juttatnia.

 

Köszönjük a sok izgalmas meccset, szép volt, fiúk!


Képekforrása: boon.hu; bumm.sk; 24.hu; infostart.hu

További híreink
Egy kis ünnepi meglepetés
december 08.
1 perces olvasmány

Karácsonyi ajándék gyanánt fogadjátok el tőlünk ezt a 2021-es naptárat, amit megtöltöttünk pozitív gondolatokkal, hogy jól telhessen az év.
OKJ: mi változik 2021-ben?
december 22.
6 perces olvasmány

Kíváncsiak vagytok rá, hogy melyik volt a legnépszerűbb, na és miért? Mutatjuk is!
Biciklivel? Na, én biztos nem!
október 31.
3 perces olvasmány

Nehogy már összeporold a kerékpárod, ki akarja tél elején koszosan beállítani a sarokba a járgányt?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!