Színházi ajánló – ezeket az előadásokat ne hagyd ki az évadban!

Március 27-én ünnepeljük a Színházi Világnapot. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

 

Budapest egyik legjobb tulajdonsága, hogy akármerre megyünk a városban, egy színházba botlunk. Nagy a kínálat, éppen ezért viszont, nehéz a választás. Összegyűjtöttünk nektek néhány számunkra tetsző előadást, melyekre még ellátogathattok az évad végéig.

 

Vígszínház – Szentivánéji álom

 

William Shakespeare klasszikus komédiája modern köntösben. Itt semmi és senki sem az, aminek, vagy akinek látszik. Ebben az előadásban mindenki kivetkőzik önmagából, félreértések, váratlan helyzetek tarkítják a történetet és lehetséges, hogy minderről Eszenyi Enikő Pukk-ja tehet.Ha szeretnétek egy igazán vidám és nevetős estét eltölteni a Vígszínház gyönyörű, patinás épületében, akkor ezt a darabot válasszátok!

 

Pesti Színház – Mikve

 

A történet egy női fürdőben, egy mikvében játszódik. A szereplők életén és párbeszédein keresztül betekintést nyerhetünk különféle társadalmi és családi problémákba, helyzetekbe.

 

A Mikve nem egy könnyű darab. Drámai, elgondolkodtató, de mindvégig szórakoztató. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek még napokkal később is gondolkodni a látottakon, és egy estére felülnének egy kanyargós érzelmi hullámvasútra, amin a Pesti Színház csodás színésznői az utastársak.MÜPA – Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A Művészetek Palotája széles programkínálattal várja a látogatókat. Különböző művészeti ágak képviselői, előadói lépnek fel estéről estére a Házban. A Recirquel Újcirkusz Társulat évek óra hatalmas sikerrel, teltházzal játssza előadásait. Különböző tematikájú és hangulatú előadásaikkal járják a világot, itthon pedig a MÜPA ad helyet ennek a csodának.

 

Személyes kedvencünk a Párizs éjjel című előadás, ami egy századelő párizsi lokálban játszódik, és a nézőket egy forró és fülledt hangulatú párizsi éjszakába kalauzolja el. Táncosok, élő zene, csodálatos artisták biztosítják a jó hangulatot, az adrenalint, és az első előadás után garantált, hogy a többi produkciójukat is látni akarjátok majd!Örkény Színház – Anyám tyúkja (1.) és Anyám tyúkja (2.)

 

A magyar irodalom kötelező versei az Örkény Színház társulatának előadásában. A műsorban körülbelül 100 magyar vers hangzik el. Soknak tűnhet, de hamar elrepül az a három óra, ha Mácsai Pál, Csuja Imre, Pogány Judit, Für Anikó és még sok más csodálatos színész előadásában hallgathattok Adyt, Kölcseyt, Babitsot, Aranyt, Radnótit a nem rég felújított Örkény Színházban.

 

Az este után biztosan elővesztek otthon egy verses kötetet, és lefekvés előtt elméláztok a magyar nyelv szépségein, irodalmunk és kultúránk gyöngyszemein.Centrál Színház – A lepkegyűjtő

 

Borzongtatok már színházban? Bereczki Zoltán Ferdinand Clegg szerepében tuti a frászt fogja rátok hozni! Freddie szerelmes Mirandába, fogva tartja a lányt pincéjében, megfélemlíti, játszanak egymással és a férfi minderről videó naplót vezet. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miként tudták megvalósítani mindezt a színpadon, akkor mindenképp nézzétek meg A lepkegyűjtő című thrillert a Centrál Színházban.

 

Felkavaró, mély nyomokat hagyó előadás ez, ami után egész biztosan napokig a fületekben fog csengeni, hogy „a Lepkegyűjtő titkos videó blogja…”.A színházi évad nyár elejéig tart, így van még időtök jegyet váltani valamelyik előadásra. Munka után a kollégákkal, hétvégén a barátokkal vagy a családdal menjetek, és élvezzétek a színház nyújtotta élményt.


Ne hagyjátok ki, jó szórakozást kívánunk!

Képek forrása: vigszinhaz.hu, mupa.hu, orkenyszinhaz.hu, centralszinhaz.hu, pixabay.com

További híreink
Legyen játék a tanulás!
május 03.
2 perces olvasmány

Ismét a nyakunkon van a vizsgaidőszak/ a szóbeli érettségi, bele kell vetnünk magunkat a tanulásba. Egyre több alkalmazás segít nekünk abban, hogy könnyebben
Spórolási kisokos by Meló Depó
március 17.
6 perces olvasmány

Ez már legalább a harmadik megtakarítási tanácsokat osztogató cikk, ami szembejött veled? Ha a válaszod igen, akkor se lépj tovább
Száguldás helyett fékezés, avagy hogyan lassítsunk az életünkön?
augusztus 04.
4 perces olvasmány

Mára már nem újdonság a rohanó világ kifejezés, hiszen tökéletesen lefesti mindennapjainkat. Mutatjuk hogyan tudsz lassítani!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!