Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Ezt nem hagyjuk ki!

Minden évben megrendezésre kerül a Könyvfesztivál Budapesten. Immár 26. alkalommal nyitja meg kapuit a visszatérő és új vendégek számára. Idén a szervezők április 25-28. között, a Millenárison várják izgalmas programokkal a résztvevőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. 

 

Amire számíthattok: lesznek felolvasások, művészkönyv-bemutatók, irodalmi estek, kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, és filmvetítések is. Itt találkozhattok a kedvenc magyar íróitokkal és még dedikáltathattok is általuk. A kiadók több könyv esetében is a fesztiválra ütemezik a megjelenést.

Most mutatunk nektek öt könyvet, amit az elsők között szerezhettek be az eseményen. Ne aggódjatok, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudtok elmenni, akkor online is megrendelhetitek a könyveket a kiadók honlapjáról.

 

Adrian Tchaikovsky: Pókfény

Kiadó: Fumax A történetről: A Fény és a Sötétség időtlen idők óta harcban áll. A gonosz elleni egyetlen segítséget egy prófécia jelenti, amelynek utasításait követve igyekszik a hősök egy kis csapata legyőzni a Sötét Urat. Az útjuk nem lesz zökkenőmentes. Szembe kerülnek többek között szörnyekkel, őrült szektákkal, óriás pókokkal, és a saját gyengeségükkel is.

Ti szembeszállnátok a Sötétség erőivel?


Moskát Anita: Irha és bőr

Kiadó: GABO     A történetről: Húsz éve már, hogy az állatok bebábozódás után félig emberként tértek vissza. Tekinthetők ők törvényileg embernek? Ezzel és ehhez hasonló kérdésekkel találja szembe magát Magyarország, amire népszavazás útján várja a megoldást.

Te mire szavaznátok?

 

Xaver Bayer: Az átlátszó kezek

Kiadó: PESTI KALLIGRAM Kft.A történetről: Mi képzelet és mi valóság? E kettő között sokszor vékony a határ, és a szerző ezen a határon magabiztosan egyensúlyozik. Megfigyeltétek már a hétköznapi életben rejlő abszurditást? Sok rejtély nagyon vicces tud lenni, de néha halálosan komoly is.

Szeretitek az elgondolkodtató műveket? Ha igen, akkor ez a könyv nektek való!

 

Mattias Edvardsson: Látszólag normális

Kiadó: PartvonalA történetről: Átlagos tinédzser, felhőtlen hétköznapok, kifogástalan hírű család. Hogy illik ide a gyilkosság vádja? Mi köze lehet Stellának üzletember halálához?

Adam, Stella apja az egyházközösség elismert lelkipásztora. Mindig az igazságban hitt, ám a lányáért hajlandó hazudni még a nyomozóknak is. Azonban a titok, nem marad örökké az.

A nyomozás során kiderül, hogy a lány közelről ismerte a meggyilkolt férfit, és nem csak ezt rejtegette a szülei elől.

Mit rejteget a tökéletes család?

 

Sam J. Miller: Orkaváros

Kiadó: GABOA történetről: A klímaháborúk után a társadalom változásokon esett át. Építenek egy úszó várost az Északi-sarkkörön, fenntartható energiával és geotermikus fűtéssel. A hely igazi építészi és társadalommérnöki csoda, azonban hamar egy túlzsúfolt tér lesz, ahol nem egyszerű életben maradni. A város egy idő után a korrupció és a bűn melegágya lesz, a gazdagok és a szegények közötti szakadék egyre csak mélyül, miközben egy pusztító járvánnyal is meg kell küzdeniük.

Mit gondoltok a történetről? Mi már rég a várólistánkra tettük!

 

Reméljük ti is hatalmas lelkesedéssel, és nagy táskákkal vágtok neki a fesztiválnak!

Jó szórakozást és jó olvasást kívánunk!

 

Forrás: bookfestival.hu,
fumax.hu, gabo.hu, kalligram.libricsoport.hu, kiadok.lira.hu
Képek forrása: pixabay.com, fumax.hu, gabo.hu, kalligram.libricsoport.hu, kiadok.lira.hu


További híreink
Szabadulószobák – a legjobb csapatépítő lehetőségek
május 23.
4 perces olvasmány

Budapesten egyre több olyan hely nyílik, melyek nagyon jó szórakozási lehetőséget biztosítanak baráti társaságoknak, családoknak vagy munkatársaknak.
November hónap Depósa nem más, mint Berta Petra!
december 20.
3 perces olvasmány

November hónap Depósa nem más, mint Berta Petra, aki már több, mint egy éve dolgozik velünk éttermi kisegítőként!
Tényleg szükséges élethosszig tanulni?
május 13.
5 perces olvasmány

Nem szükséges, talán inkább elkerülhetetlen, és minden képpen hasznos. Nem feltétlen az iskolapadban ülve, hanem inkább az élet adta lehetőségeken és élményeken keresztül.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!