FesztiválszezON

Most, hogy beütött a fesztivál szezon ideje elkezdeni felkészülni minden eshetőségre, ami csak megtörténhet egy ilyen eseményen. Főleg akkor, ha a sátrazásra voksoltok a barátaiddal.

 

Ha, még nem voltál fesztiválon, és máris egy egész hétre mész, mindenképpen olvasd el a cikkünket, hogy ne kövesd el azokat a hibákat, melyeken minden első, balga fesztiválozó átesik.Most nézzük azokat a hasznos tippeket, amire valószínűleg szükséged lesz a túléléshez:

 

1. Készülj fel minden időjárásra!

 

Mindenképpen legyen nálad naptej, és valamilyen fejfedő, legyen az kendő, basketball sapka, vagy akár egy kalap. A lényeg az, hogy, ha tűző napon tombolsz a nagyszínpad előtt, ne kapj napszúrást az izzasztó hőségben.De ne csak a melegre készülj fel, hanem arra is, hogy leszakadhat az ég, és gumicsizma nélkül nem fogsz tudni elmenni A-ból B-be, és a koncert sem lesz megfelelőképpen élvezhető egy esőkabát nélkül. Legalább 1 pulcsit is vigyél magaddal, még ha végig 33 fokot mondanak az időjárásjelentők, mert az esti órában mindig szükség lesz majd rá.2. Vigyél magaddal egy kis elsősegély csomagot!

 

Nem tudhatod, hogy melyik cipő töri fel a lábad, vagy a nagy bulizás közepette mennyire fázol meg éppen. Nem kell elhoznod az összes gyógyszert, amit otthon találsz, bőven elég, ha csak levágsz a levelekből pár tablettát, a biztonság kedvéért.Azért ne felejtsd el, hogy mi mire szolgál, mert a végén még széntablettát veszel be, ha fáj a torkod!Mindenképpen legyen nálad láz és fájdalomcsillapító, sebtapasz, hasfogó, görcsoldó, illetve valamilyen krém a szúnyogcsípésekre és a leégésre.

 

A kullancs- és a szúnyogriasztót se hagyd otthon, hiszen a szabadban fogsz tölteni kb. egy hetet, amit nem tesz szebbé, az, ha már meg sem tudod számolni a csípéseidet.

 

3. Ne hagyd otthon a hordozható töltőd!

 

Örök probléma az állandóan lemerülő telefon és a konnektor hiánya. Pontosan ezért szerezz be egy powerbankot, vagy térképezd fel előre a töltőállomásokat, de úgy készülj, hogy ezek a legtöbb esetben nem ingyenes lehetőségek.Általában vannak olyan pihenőzónák is, ahol van lehetőség tölteni a digitális eszközeidet, amíg lógatod a lábadat. Azonban ide érkezz időben, mivel az esetek nagy részében a helyek már tele vannak, és csak sorban állással tudod leadni telefonodat.

 

4. Állíts össze egy tisztasági csomagot!

 

Mind tudjuk, hogy a fesztiválok nem a higiéniáról szólnak, így fontos, hogy gondolj előre arra is, hogyan fogod megoldani a tisztálkodást.

Vásárolj be mindenből kis kiszerelésben (tusfürdő, sampon, fogkrém), hogy jobban elférj, illetve kevesebb súlyt kelljen cipelned. Lehet kapni üres, kis flakonokat, amiket otthon feltölthetsz, és így spórolsz is egy kis pénzt is, arról nem is beszélve, hogy a későbbiekre nézve is sokkal praktikusabb.Vigyél magaddal nedves törlőkendőt, kézfertőtlenítőt, hogy az evések előtt ne kelljen elsétálnod a legközelebbi csaphoz, ami akár 1km-re is lehet. Nem árthat berakni egy guriga wc papírt sem, illetve egy csomag 100-as zsebkendő is az alap felszerelés részét képzi. 

 

5. Tervezd meg a programot!

 

Ne akarj mindenhol ott lenni! Mivel úgy nem fogod bírni a tempót, illetve nem is lesz olyan élvezetes a buli, ha folyton csak a következő helyszínre szaladsz.Nézz utána pontosan, hogy mikor, hol és ki fog játszani, jelöld be azokat a koncerteket, programokat, melyeket semmiképpen sem szeretnél kihagyni. Ha ez megvan, akkor össze is fog állni a napirended. Ezután nincs más dolgod, csak ezt egyeztetni a barátokkal.


6. Érkezz időben!

 

Ez akkor fontos különösen, ha sátorral érkezel. A jó helyeket ugyanis elviszik az első pillanatban, így neked már csak az fog maradni, ami a tűző napon áll, kilométerekre az első fától. Így biztos lehetsz benne, hogy reggel kivet majd az ágy a hatalmas hőség miatt, ami a sátradban fog uralkodni, és az estéid sem lesznek pihentetők túlzottan.7. Keress napközben pihenős helyeket!

 

A délelőtti fesztivál is hatalmas lehetőségeket rejt, nagyon jó rendezvények vannak, ahol jókat lehet pihenni. Keresd meg ezeket a sátrakat, szabadtéri, leülős helyeket és élvezd az árnyékban, a jobbnál jobb programokat.Ez azért is lényeges, mert a sátradban, sátrad körül nem biztos, hogy elég árnyék van, így jobb, ha nem kockáztatsz meg egy napszúrást.

 

8. Igyál sok vizet, és egyél eleget!

 

Mindannyian tudjuk, hogy nem a megfelelő vízmennyiség bevitelről szólnak a fesztiválok, de nem szabad róla elfelejtkezni, főleg, ha nem akarsz ájultan összeesni.

 

Igyál és egyél elegendőt, hogy az alkohol bevitellel ne legyen probléma a forró, nyári napon.


Bulira fel, élvezzétek a nyarat!


Források: tizdolog.hu, welovebudapest.com, Kép források: unsplash.com, pexels.com 

További híreink
Kihagyhatatlan karácsonyi filmek
december 18.
3 perces olvasmány

Közeleg az év legmeghittebb ünnepe, a karácsony. A karácsonynak van egy árny oldala is, ami kevésbé idilli, hangulatos, ünnepélyes és lélekemelő. Ez pedig nem más, mint a karácsonyi limonádé filmek.
Így lehetsz trendi 2019-ben
június 05.
2 perces olvasmány

Bár már lassan a felénél járunk az évnek, még nem késő divatossá tenni a ruhatárat. Nézzük röviden, mi a trend most, 2019-ben!
Mémgyár: top legjobbak szerintünk
augusztus 05.
2 perces olvasmány

Sokszor használjuk őket a mindennapok során, vannak kedvenceink, ámde tudjuk, hogy mik is azok a mémek és honnan is erednek?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!