Filmajánló- Valerian és az ezer bolygó városa

Alig vártam, hogy a nyár egyik legjobban beharangozott sci-fije mozikba kerüljön. Ez nem más, mint a Valerian és az ezer bolygó városa. A történet alapja a Valérian és Laureline című francia képregénysorozat. A főszereplők Dane DeHaan, mint Valerian és Cara Delavingne, mint Laureline. DeHaan neve olyan filmekből lehet ismert, mint Az egészség ellenszere, A csodálatos Pókember, illetve a Lawles. Bár DeHaan ránézésre meglepően fiatalnak tűnik, már harmincas évei elején jár a színész. Partnere Delavingne, leginkább modell karrierjéről ismert, bár néhány filmben már bontogatta szárnyait. Első főszerepe igazán jól sikerült, hitelesen hozza a laza, határozott, mégis érzelmes ügynöknőt.

Bevallom először tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni a játéka, de a félelmem szerencsére alaptalannak bizonyult. Rajtuk kívül olyan ismert színészek is helyet kaptak a filmben, mint Clive Owen, Ethan Hawke, Herbie Hancock és korunk egyik legismertebb énekesnője, Rihanna. Amiről mindenképpen szólni kell a film kapcsán, az a látványvilág. Színes, izgalmas, vibráló. Akinek bejött a Galaxis őrzői, annak ez is be fog. A történet kellően pörgős és érdekes, természetesen romantikus felhangok is megjelennek, épp olyan mértékben, ahogy kell. Az alkotás Luc Besson keze munkája, akinek saját elmondása szerint is szerelemgyereke ez a film. Ezek után végképp egy lendületes és pazar látványvilágú történet bontakozik ki előttünk, és mire számítanánk egy olyan embertől, akinek olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint Az ötödik elem, a Taxi, a Lucy, vagy az Elrabolva széria.  Valószínűleg olyan megosztó lesz ez a film is, mint Az ötödik elem: lesz, aki utálni fogja, és lesz, aki imádja, de mindenki emlékezni fog rá. Nekem nagyon tetszett, próbáljátok ki ti is a Luc Besson-élményt!

Sarkadi Tímea- projektezető


További híreink
Minden, amit tudni érdemes a diákhitelről!
szeptember 03.
6 perces olvasmány

Mi is az a diákhitel? Segítség a diákok számára, vagy mumus az egyetemi évek alatt?
Ezeket a dolgokat nem hagyhatod ki 2021-ben!
január 26.
3 perces olvasmány

Ma már nem csak egy bakancslista összerakása okoz nehézséget, hanem a normális dolgok gondolata is.
Január hónap dolgozója Budapesten: Juhász Réka
február 13.
1 perces olvasmány

A január hónap dolgozója Budapesten Juhász Réka lett, aki légi szállítmányozási területen dolgozott mind idáig gyakornokként, most pedig már főállású pozícióban fogja erősíteni a csapatot.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!