Hogyan szervezz kocsmatúrát?

A nyári szünet ideje alatt, kicsit gyakrabban nyílik lehetőség egy-egy kocsmatúrázás megszervezésére a barátainkkal.

 

Persze, sokszor a legrandomabb helyzetek alakítják a legjobb bulikat, de lássuk be, egy ilyen esemény előkészületet igényel. Ha komolyan gondoljuk, és tényleg meg akarunk járni 2-3 kocsmánál többet, és nem szeretnénk senkit vagy éppen önmagunkat elhagyni taktika hiányában, akkor jobb, ha tervezünk.De mik is ezek a tanácsok, lépések, amiket mindenképpen meg kell tennünk, mielőtt elindulunk egy kocsmatúrára? 

 

Tűzz ki egy célt!

 

Először is fontos, hogy meghatározzuk mi is a célunk. Itt inkább arra gondolunk, hogy 6-7 vagy akár 12 kocsmába szeretnénk ellátogatni az este, illetve azt is fontos meghatározni, hogy 1 helyen mennyi alkoholt szeretnénk elfogyasztani. A mi tanácsunk, hogy minden helyen 1 pohár sört vagy fröccsöt igyunk, és ezzel az ütemmel valószínűleg el fogunk érni a végére a túrának, nem kallódunk el már az elején.

Tervezd meg az útvonalat!

 

Döntsük el, hogy milyen típusú kocsmákba szeretnénk menni, milyen árkategóriával, és az alapján állítsuk össze az útvonalat. Fontos, hogy ne legyenek túl messze egymástól egyes helyek, ugyanis az nagy időveszteség, főleg, ha sok kocsmát szeretnénk bejárni, így lehet a végére már nem is lesznek nyitva az utolsó helyek.Ne szervezd sok emberre a bulit!

 

Minél több az ember, annál nehezebb lesz koordinálni az egész folyamatot és annál nagyobb lesz az esélye annak, hogy valaki kiesik útközben, már nem akar tovább menni, vagy csak lemarad, és már csak holnap találkoztok.  

 

Szabj időkorlátot!

 

Ez is szintén akkor fontos, ha sok helyet szeretnénk bejárni. Határozzuk meg, hogy mennyi időt szeretnénk ivással és utazással tölteni. Például: szánjunk 1-1 kocsmára fél/háromnegyed órát és utazásra negyed órát. Ennek alapján pedig ki számolhatjuk, hogy mikor kell indulni, hogy elérjük a már kijelölt célt.Egyetek előtte és vigyetek magatokkal is eleséget!

 

Fontos, hogy legyen minek felszívnia az alkoholt, amit egy ilyen túra alkalmával magába tölt az ember. Senki sem szeretne azért korábban kiesni a buliból, mert nem evett eleget. Készüljünk hát fel rendesen! Vigyünk magunkkal a táskánkban is egy kis eleséget, hogy amikor beütne a baj, tudjuk orvosolni, vagy csak a két kocsma közötti úton legyen mit bevinni a szervezetbe.

 

Találjatok ki játékokat az estére, kössetek fogadásokat!

 

Senkit sem akarunk szerencsejátékra buzdítani, de egy ilyen alkalommal jó kis fogadásokat lehet kötni, és a téten sem kell sokat gondolkozni, hiszen a következő kör pia adott.

 

Például próbáljátok meg, megtippelni, hogy ki akar majd először hazamenni, ki lesz az, aki leghamarabb kidől, vagy ki lesz az, aki részegen ír az exének. Vannak ideális ivós játékok is, amiket egy ilyen alkalommal is nyugodtan bele lehet csempészni az éjszakába. Ezek közül már összegyűjtöttünk nektek párat egy előző cikkünkben, ebből bátran válogassatok!De ott vannak számunkra a kocsmákban levő játékok, mint Darts, Biliárd vagy akár a Csocsó, ezek is tökéletes időtöltések, amíg megisszuk az italunkat az éppen aktuális állomáson.

 

Reméljük, hogy ezekkel a tanácsokkal sikerül egy élvezetes kocsmatúrát szerveznetek, jó szórakozást kívánunk hozzá!

Képforrás: unsplash.com, Forrás: tizdolog.hu

További híreink
Téli tippek bőrápolásra
február 02.
4 perces olvasmány

A hideg időben a legfontosabb, hogy a bőrünk hidratált maradjon.
Budapest; JÚNIUS HÓNAP DOLGOZÓJA A MAGYAR TELEKOM SZORGOS DIÁKJA: TÓTH TAMÁS
július 19.
1 perces olvasmány

ÚJABB HÓNAPBAN ÚJABB DIÁK KERÜLT MEGJUTALMAZÁSRA. TÓTH TAMÁS PONTOSSÁGÁVAL, MEGBÍZHATÓSÁGÁVAL ÉS SZORGALMÁVAL ÉRDEMELTE KI A CÍMET. OLVASSÁTOK A VELE KÉSZÜLT INTERJÚT!
Dúl Georgina lett a hónap dolgozója Szegeden
május 18.
3 perces olvasmány

Köszönjük a munkádat és még egyszer gratulálunk az április hónap dolgozója címhez!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!