Biciklivel? Na, én biztos nem!

Ősszel már egyre romlik az idő, így itt az alkalom, hogy kiélvezd a tömegközlekedés szépségeit! Nehogy már összeporold a kerékpárod, ki akarja tél elején koszosan beállítani a sarokba a járgányt? Na ugye, hogy nem Te! Nézzük, még miért ne használd a kerékpárod!

1# Testmozgás

 

Ha biciklizel, mozogsz. Szörnyű belegondolni is, úgyhogy vigyázz, nehogy megerőltesd magad kora reggel! A mozgás energikusabbá tesz, hogy fogod így végig punnyadni az órákat? Mamma mia! 

2# Javuló koncentrációs képesség

 

Na, még az hiányzik, hogy hatékonyabban koncentrálj és könnyebben teljesítsd a vizsgáidat! Mit fogsz csinálni a felszabaduló időben, tán majd még többet mozogsz? Neeeem!

3# Erősebb immunrendszer

 

A bringázás állítólag erősíti az ellenállóképességet. Ki akar kimaradni a szokásos őszi-téli vírusokból? Majd pont Te lógj ki a sorból, miközben mindenki más ágyban tölti a napjait?


4# Jobb alvásminőség

 

Egyesek szerint könnyebben elalszanak este a bringások, alvászavarosoknak kifejezetten ajánlott minimum napi fél órát tekerni. Már csak az kéne, hogy kipihenten ébredj és duzzadj az energiától (lásd 1. pont)! Veszélyes a kerékpározás, mostmár biztos.


5# Környezettudatosság

 

Ki ne szeretné a kipufogó gáztól terhelt levegőt szagolni a városban? A tüdőgyógyászoknak is meg kell élni valamiből... Ha elszaporodnának a biciklisek, akkor tisztulna a levegő.Ha valami megmagyarázhatatlan okból mégis biciklizésre adnád a fejed, akkor figyelj oda a következőkre:

 

Közlekedési szabályok: igen, sajnos léteznek ilyenek, a saját érdekedben is be kell tartani őket. Ne hidd el, amit másoktól látsz, sokan totál tévképzetek alapján közlekednek. Nézz utána, hogy mik a tényleges előírások, megér ennyit az épséged!Kötelező tartozékok: ha nem látsz, vagy nem látszol, akkor abból bizony baj lehet. Ugyanígy, ha nem tudod jelezni a közeledted egy csengővel, illetve nem tudsz kormányozni és fékezni, akkor megjárhatod.Réteges, ízületvédő ruházat: ha hideg időben túl melegen öltözködsz, megizzadhatsz és megfázhatsz, és ha fázol, mert nem elég melegen öltöztél, akkor is megfázhatsz. Látszólag minden út a megfázáshoz vezet, de csak akkor, ha nem tudod jól alakítani az adott helyzethez a rajtad levő ruhamennyiséget. Figyelj oda a térdeidre és a derekadra, sok galibát okoznak, ha kihűlnek!Biztonság: tested épsége megóvása értelmében ez jelentheti akár sisak, akár láthatósági, fényvisszaverő csíkok viselését. Kerékpárod szempontjából egy jó záron kívül jól jöhet az ingyenes BikeSafe program, melynek keretében regisztráltathatod a bicajod, így ha ellopják és megkerül, könnyebben visszajut hozzád. Drágább biciklikre érdemes biztosítást kötni, s egyébként mindenkinek ajánlott egy jó balesetbiztosítás.Ha nincs bicajod, de szívesen megkeresnéd a rávalót, akkor nézz szét munkáink között és dolgozz a Meló-Depónál!

Forrás: kerekparosklub.hu; Képek forrása: kerekparosklub.hu, www.pixabay.com

További híreink
A hónap dolgozója Miskolcon: Sándor Bence
augusztus 18.
3 perces olvasmány

Gratulálunk, Bence! Köszönjük a munkádat, számítunk rád a továbbiakban is!
LinkedIn diákként
november 04.
3 perces olvasmány

A LinkedIn is hasonló elven működik, mint más közösségi média platform, viszont ennek szakmai témája van.
Online társasok, amiket érdemes kipróbálni
december 02.
3 perces olvasmány

Újra egyre többet vagyunk zárt ajtók mögött, de ez nem jelenti azt, hogy a közös társasozás élményének feladására lennénk kényszerítve.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!