Hogyan készül a tökéletes forralt bor?

Véget ért a karácsonyi vásárok időszaka, azonban ez nem jelenti azt, hogy a nagy hidegben le kellene mondanunk a forralt borról is. Bár több helyen is kapható még, ezt a finomságot otthon is elkészíthetjük. 

Elhoztuk nektek, az általunk ismert legfinomabb forralt bor receptjét!Hozzávalók 1 üveg (750 ml) borhoz:

  • 750 ml bor
  • 2 darab narancs
  • 8 darab szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 2 darab ánizs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kisebb citrom


Elkészítés:

Vágjunk karikára egy narancsot és a citromot. A kimaradt narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét.Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort.

 

A cukrot annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk, ha édeset, akkor ez elhagyható.

 

Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően egy teáskanállal kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.


Az utolsó összetevő a jó társaság és egy bögre! Jó főzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!


További híreink
Tippek, trükkök arra, hogy ne forrjon fel az agyvizünk!
július 12.
4 perces olvasmány

Az idő egyre forróbb, Te pedig egyre nehezebben viseled? Itt van néhány tipp, hogy könnyebbek legyenek a tikkasztó nyári napok!
A legjobb forró csokik Budapesten + recept!
november 27.
4 perces olvasmány

Most, hogy beköszöntött a hideg, talán még jobban vágyunk rá, hogy beüljünk valahová megmelegedni. Mi is lenne jobb egy forró csokinál?
3+1 tipp, amit új egyetemistaként mindenképpen fogadj meg tőlünk!
augusztus 04.
4 perces olvasmány

Leérettségiztél, felvettek az egyetemre, és izgatottan várod, hogy elkezdődjön az életednek ez az új fejezete? Adunk hozzá pár tippet!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!