Önfejlesztés felsőfokon

A tavasz a változás, a megújulás időszaka, mellyel egy időben nem csak a természet, de mi magunk is változást eszközölhetünk az életünkön. Azonban jöhet is a kérdés, hogy rendben, de hogyan is kezdjünk neki? A válaszokat megtalálni nem egyszerű, ezért az alábbi cikkben néhány tanáccsal és fejlesztő könyvek ajánlásával segítünk nektek az első lépésekben.Nulladik lépés – célmeghatározás és elfogadás

 

Először is érdemes a kezünkbe fogni egy papírt és egy tollat, és összeírni néhány dolgot. Vizsgáljuk meg, hogy mi az, amivel elégedettek vagyunk az életünkben és mi az, ami jelenleg nem kelt bennünk túl pozitív érzéseket. Ha ezeket megtesszük, máris megvan, hogy miben szeretnénk változást elérni. Nyugodtan engedjük szabadon a gondolatainkat, mert nem csak adott helyzetekre kell gondolni, mint például egy munkahely vagy tanulmányok, hanem emberi kapcsolatokra is. 

Talán ez a legnehezebb lépés, de semmiképp sem elhanyagolható. Igaz, már az is nagy lépés, ha eldöntöttük, hogy változtatni szeretnénk, de a kérdés mindig az, hogy min és hogyan.

Hogyan és mivel?

 

Mi most elsősorban könyvekkel akarunk elindító segítséget adni. Ugyanis ezek az egyik legjobb gondolatébresztők és inspiráló hatásúak, remek ötleteket adhatnak, hogy ha egy új rendszert akarunk kiépíteni az életünkben.

A fontos, hogy lássuk, mindig van más megoldás és legyünk nyitottak az új lehetőségekre.


Almási Kitti: Bátran élni - Félelmeink és gátlásaink leküzdése


Voltatok már úgy, hogy bekerültetek egy új közösségbe és azt sem tudtátok, mit mondhattok és mit nem? Féltetek esetleg attól, hogy a gondolataitok kifejezése miatt furcsán néznek majd rátok, esetleg nem találjátok majd a helyeteket az adott csapatban? 

Ez a könyv ennek leküzdésében segít nekünk!

 

Érdemes elolvasnotok, ha az okoz gondot Nektek, hogy a környezetetekben mit gondolnak rólatok, ha őszinték lesztek. Ez a könyv nem csak hatalmas megdöbbenések, de mosolyok és könnyek előidézője is, viszont a végére segít felismerni, hogy önmagunknak lenni nem is olyan félelmetes.


Davis J Lieberman: Olvass az emberekbenKíváncsiak vagytok rá, hogy mit gondolnak az emberek rólatok és mennyire őszinték veletek? Amennyiben szeretnétek tisztában lenni ezzel és tudni, hogy az adott személy cselekedetinek mi az oka, akkor ez a könyv remek választás. Arra viszont számítani kell, hogy nem egy egydélután alatt elolvasós könyv, mert van benne bőven töprengenivaló.


Mel Robbins: 5 másodperces szabály - Több önbizalom, teljesebb élet, megbecsült munka könnyedén

Vegyük magunk elé a listát, amelyet a cikk elején írtunk és tanuljuk meg ennek a könyvnek a segítségével, hogy a vágyott dolgokat hogyan érhetjük el. Ennek az irománynak a segítségével képesek leszünk leküzdeni a halogatást és a tettek mezejére lépni. 

Tina Seelig: Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt! - Hogyan fedezzük fel a problémákban a lehetőségeket, és fordítsuk őket a hasznunkra?

A végére hagytuk a legérdekesebb olvasmányt. Tapasztalatunk szerint mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki duzzad a pozitivitástól és a problémák felmerülésekor a „Hogyan lehetne erre jó megoldást találni?” felkiáltással, könnyedén lát meg új lehetőségeket.

 

Ha nincs még ilyen ismerősötök, akkor ideje, hogy Ti magatok váljatok olyanná, akik minden helyzetben találnak egy remek alternatívát, hogy fordítsanak a dolgok alakulásán. Szeretnétek tudni hogyan? Olvassátok el ezt a könyvet és megtudjátok!

Forrás: citatum.hu, képforrások: libri.hu;edesviz.hu; lira.hu; pixabay.hu

További híreink
Játsszon együtt az egész család karácsonykor!
december 14.
3 perces olvasmány

Kevesebb mint két hét és jönnek az ünnepek, ami a nagy családi összejöveteleket jelenti.
Mi vár a magyar válogatottra a vb középdöntőjében?
január 18.
4 perces olvasmány

A csoportkör esélyeinek megfelelően 2. helyen jutottunk tovább az első szakaszból, de kevesebb ponttal, mint amivel számolhattunk az egyiptomi döntetlennek köszönhetően.
Kézilabda: Bajnokok ligája magyar oldalról
február 08.
3 perces olvasmány

4 forduló van még hátra a férfi kézilabda BL csoportköréből, ahol a Pick Szeged a csoport 2. helyének megtartásáért, a Veszprém pedig a mostani 4. helynél kedvezőbb pozíció megszerzésért küzd.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!