Hogyan gazdálkodjatok a melódepós fizetésetekkel?

A diákmunka nehézsége, hogy össze kell szervezni a tanulmányokkal, magánélettel, ez pedig sokszor lemondásokkal jár. De ugye milyen jó érzés, amikor megérkezik a fizetés a számlátokra?

 

Ilyenkor rájöttök, hogy megérte a befektetett munka, mert megvehetitek a régóta vágyott ruhát, repülőjegyet, ki tudjátok fizetni a fesztiválbérletet, albérlet díját és az önállósodás útjára léptek. Adunk néhány tippet ahhoz, hogyan gazdálkodjatok a legjobban a fizetésetekkel.

Fizessétek ki a legszükségesebbeket

 

Amikor fizetést kaptok, akkor először a számlákat fizessétek be, az albérletet utaljátok el a főbérlőnek és minden más és halaszthatatlan dolgot intézzetek el!

 

Tipp: ehhez mindig nyugodtan üljetek le, számoljátok át az adott hónapot.Mennyi pénzre van szükségetek a hónapban az alapvető dolgokhoz?

 

Mindenképpen fogalmazzátok meg magatoknak, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségetek ételre, kozmetikumokra, stb. Ezt tegyétek félre, ehhez ne nyúljatok csak akkor, ha boltba mentek, bevásárolni indultok.

 

Tipp: figyeljétek az aktuális akciókat, iratkozzatok fel hírlevelekre és használjatok kuponokat a vásárolásokkor.

Mennyi pénzre van szükségetek a szórakozásra, kultúrára?

 

Nem szabad megfeledkezni a nagy spórolás közepette arról sem, hogy az életünk része a jó kedv, szórakozás és buli. Ezekre is szánjatok időt és pénzt. Fontos, hogy tűzzétek ki magatoknak, hogy hány buliba mentek el a hónapban és ott mennyi pénzt akartok költeni.

 

Költségcsökkentő, ha a saját lakásotokban szerveztek házibulit, áthívjátok a barátokat, együtt főztök, társasoztok. Ha szeretitek a színházat, mozit, előadásokat, akkor is gondoljátok át, hogy ezekre mennyi pénzt szeretnétek szánni.

 

Tipp: ha kedvezményes jegyeket vesztek last minute akciókkal, akkor többet tudtok spórolni.

Adakozzatok!

 

Az adakozás, mások támogatása mindig fontos, akkor is, ha diákként dolgozol. A jó tett mindig megtérül, segíteni másoknak pedig jó érzés. Tipp: kis összeget irányítsatok át automatikusan egy szervezetnek, így fizetéskor egyből átutalásra kerül a számlátokról.

Mindig tegyetek félre!

 

Mindig ugyanakkora összeget tegyetek félre! Ez egy akkora összeg legyen, ami akkor is reális, ha kevesebbet tudtok dolgozni egy adott hónapban. Egy olyan számlára vezessétek át, amihez nem nyúltok, így folyamatosan gyarapodni fog az összeg.

 

Tipp: egy hónapban többször nézzétek meg, hogy mekkora összeg van az adott számlán, így motiválhat titeket a spórolásra, hogy látjátok, milyen jól haladtok.

Vezessétek a kiadásaitokat!

 

Minden nap írjátok fel, hogy mennyit költöttetek, mire és hol. Ezt utána nyomon tudjátok követni, kimutatásokat tudtok belőle készíteni. Erre a célra számtalan applikációt találtok, de ha old schoolok vagytok, akkor papíralapon is tudjátok vezetni.

 

Tipp: minden este üljetek le és gondoljátok át, hogy mire és mennyit költöttetek aznap, ezzel tudatosabbá fogtok válni.Ne költsétek el minden pénzeteket a hónap végére!

 

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy ha jól halad a pénz spórolása és a hónap végére még marad abból a pénzből, akkor elköltik az utolsó fillért is. Ezt ne tegyétek! Amennyiben a következő havi fizetésig marad még pénzetek, akkor azt dobjátok át a megtakarításokhoz. Amikor később nagy dolgokra vágytok, ez az összeg lesz az, amire igazán büszkék lehettek majd és nyugodt szívvel költitek el a hőn áhított dolgokra.

 

Ha vannak még hasznos tippek, trükkök nálatok, melyek beváltak és a spórolt pénzetek gyarapszik, akkor osszátok meg velünk is!

 

Ha pedig még lenne mit gyarapítani, akkor tudjátok: www.melo-depo.hu/munkaink

Képek forrása: freepik.com

További híreink
Február hónap Depósa Lakatos Zoltán!
március 07.
4 perces olvasmány

Február hónap Depósa Lakatos Zoltán, ezúton is gratulálunk neki!
December hónap dolgozója Budapesten: Kovács Richárd
január 07.
1 perces olvasmány

Budapesten a december hónap dolgozója címet ezúttal Kovács Richárd érdemelte ki munkájáva
Filmajánló: Marvel Kapitány
március 18.
2 perces olvasmány

Carol Danversből hogyan lett egy emlékeit vesztett túlélő, majd igazi hős.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!