LinkedIn diákként

Bizonyára ti is használjátok a közösségi oldalakat, mint pl. Facebook, Instagram, Snapchat stb. A LinkedIn is hasonló elven működik, viszont ennek a közösségi oldalnak a felsoroltakkal ellentétben szakmai témája van.

Sokan csak akkor frissítik a LinkedIn profiljukat, mikor álláskeresésben vannak, pedig sok érdekes tartalmat, tippet lehet találni a szakmai érdeklődéseteknek megfelelően ezen a felületen. Emellett rengeteg cég használja toborzási céllal, sok olyan pozíció hirdetését találjátok meg itt, amelyeket máshova nem raknak fel. További előnye, hogy egy jól összerakott profil önéletrajzként is funkcionálhat. A leggyakoribb mégis inkább az, hogy önéletrajz kiegészítéseként használják a LinkedIn profiljukat az emberek.



Mire is jó pontosan?


  • Üzleti és szakmai kapcsolatépítés
  • Álláskeresés
  • Karrierépítés

A LinkedIn-en sok egyéb funkció mellett az egyik leghasznosabb az az, hogy projektmunkákról, készségekről a felhasználók visszajelzéseket, értékeléseket tudnak adni kollégájukról, munkatársaikról.

 

Ez egy kiválasztási folyamat során kifejezetten hasznos lehet, mivel azok a készségeid, amelyeket az erősségeidnek tartasz, azokat mások is alá tudják támasztani.

Ki ne hallotta volna már azt a kérdést az interjún, hogy mit mondanának rólad a kollégáid vagy a főnököd?

Mostantól ezt nem neked kell kitalálnod, hanem referenciaként tudsz rá hivatkozni egy állásinterjú során.



Ismerősök keresése


Ha kész vagy a profiloddal érdemes a korábbi iskolatársaid, tanáraid, munkatársaid bejelölni, nem tudhatod mikor lesz hasznos számodra egy poszt, egy álláshirdetés, vagy akár egy ajánlás.

Lehet, hogy egy ismerősöd HR-es egy neked tetsző cégnél? Lehet, hogy egy korábbi tanárod ajánlana téged egy munkára? Lehet, hogy pont egy olyan hirdetést oszt meg egy ismerősöd, ami neked testhezálló lenne?

 

Ezek mind olyan előnyök, amelyeket kár lenne elszalasztanod.



HR-es szemmel


Már egy gyakornoki pozíciónál is előnyként tekintenek rá, hogyha az önéletrajzotokban megjelenik egy LinkedIn link, hát még később több éves tapasztalatot igénylő munkák esetében. Ha a toborzó számára szimpatikus vagy, valószínűleg be fog jelölni Téged, és ha még nem is téged választanak ki az adott pozícióra, akkor is értesülhetsz a legújabb lehetőségekről az adott cégnél.

Összegzés


Amennyiben egyetemen tanulsz, vagy valamilyen irodai munkakörben dolgozol jelenleg, mi mindenképp ajánljuk a regisztrációt a LinkedInre. Amennyiben kedvet kaptál hozzá és kész a regisztrációd, kövesd be anyacégünket, a Produkteam Kft.-t is!


Képek forrása: morpho.hu, computerworld.hu, pexels.com

További híreink
A virslin és az instant levesen túl – Alap tippek kolis, albérletes kezdő szakácsoknak
december 02.
7 perces olvasmány

Az élet rengeteg váratlan szituációt hozhat számunkra, azonban bármi történjen is velünk, egy biztos: enni azt mindig kell. A probléma a „de mit?” kérdésnél szokott kezdődni.
OKJ: mi változik 2021-ben?
december 22.
6 perces olvasmány

Kíváncsiak vagytok rá, hogy melyik volt a legnépszerűbb, na és miért? Mutatjuk is!
Március hónap Depósa nem más, mint Varga Balázs!
április 27.
1 perces olvasmány

Március hónap Depósa Varga Balázs! Ha érdekel a története, akkor kattints a linkre!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!