Kiskedvences sportokra fel!

Január van, újévi fogadalmakat pedig az emberiség 90%-a tesz, és felmérések szerint a top 3-ban benne van az életmódváltás, fogyás vagy a sport.


Viszont sajnos itt van ez a „Covid helyzet”, így már több, mint 2 hónapja be vannak zárva a konditermek. Hallatlan! Ne aggódj, segítünk, hogy ilyen helyzetben se kelljen lemondanod a mozgás valamilyen formájáról.

 

Viszont szerettünk volna egy kis csavart is beletenni a mostani cikkünkbe: kutyával végezhető hobbikat szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. 

Hogy milyen mozgásról is lenne szó?

Kezdjük a legegyszerűbbel: futás.


A kutyával való futás lehetővé teszi, hogy kikapcsoljon egy kicsit az agyunk, eltereljük a figyelmünket a mindennapok problémáiról. Olyan még sosem volt, hogy valaki elment volna futni és ugyanolyan rosszkedvű maradjon, mint amilyen volt!

Csak az a fránya elindulás. Viszont, ha van egy kutyád, ő ösztönözni fog arra, hogy elindulj és 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy másik emberként térsz haza. A kutyás futáshoz szükséged lesz egy olyan pórázra is, amit a derekadon tudsz hordani, így bajlódni sem kell a kézben tartással.

Bikejoring

A második sportlehetőség az a kutyával történő biciklizés, amit úgy hívnak, hogy „Bikejoring”. Ennél a mozgásnál nagyon fontos, hogy hám legyen a kutyán és a kerékpárod kormányához kell csatlakozni a pórázt.


Ez jóval nehezebb, mint az előző, viszont, ha nagyobb mozgásigénnyel rendelkezik a kutyád, ekkor ez a sport telitalálat. Fontos, hogy meg kell bizonyosodni arról, hogy ha a házikedvenced meglát egy macskát, kutyát, mókust, bármit akkor nem fog elhúzni, mert abból nagy esés lesz. Óvatosan, és átgondoltan kell ezt végezni.

Agility edzés

 

A harmadik mozgás inkább a kutyádnak fog kedvezni: agility edzés. Ez egy akadálypálya, ahol különböző feladatokat kell teljesíteni. Ebben lehetnek alagutak és különféle akadályok. Otthon az udvaron is létre tudsz hozni egy ilyen pályát, de több kutyafuttatóban is fellelhetőek.

Fontos, hogy meglegyen az összhang kettőtök között, így ezt inkább a kutyás-futás után lenne megfelelő kipróbálni. Kézmozdulatokkal és hanggal lehet motiválni és irányítani a kutyádat.

Supolás

+1 program kutyusoddal az a supolás. Ehhez a sporthoz már kell a jó idő, így amíg le nem telik a tél és a tavasz, addig az előző háromban tudtok tevékenykedni.

A sup egy felfújható deszka, amit sok helyen lehet kölcsönözni és tóban vagy gyenge folyású folyóban tudtok használni. Itt is kell természetesen az összhang, mert ha az nincs meg, akkor mindketten úszni fogtok!

 

Bár, az sem egy utolsó mozgásforma egy kisállattal együtt!



Képek: canva.com

További híreink
Dekorötletek halloweenra
október 21.
4 perces olvasmány

A haloweeni hangulatot mi is könnyedén megidézgetjük otthonunkba.
Tagságérvényesítés 2021/22 I. félév
szeptember 13.
3 perces olvasmány

Idén ne maradj le a legjobb diákmunkákról, érvényesítsd tagságodat még időben a Meló-Depónál!
Meddig érvényes a 2019/2020 I. féléves matrica?
június 19.
1 perces olvasmány

Továbbra is tudtok diákként velünk dolgozni!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!