Adóbevallás 2020 / Personal Income Tax Return Information

Please srcoll down for English version!

Amennyiben dolgoztál nálunk 2020-ban, adóbevallást kell benyújtanod. Ehhez a nálunk szerzett jövedelmedről szóló M30-as nyomtatványt honlapunkról tudod letölteni.

Az adóigazolásod ugyanott találod, mint az aktuális havi bérjegyzéket. Belépés után az adóazonosító jeled megadásával tudod megtekinteni és letölteni a következő oldalon: http://melo-depo.hu/profil/dokumentumok

Ha valamilyen okból nem tudod letölteni az igazolást, keresd fel irodánkat, ahol készséggel állunk rendelkezésedre.

A 2020. évi adóbevallás benyújtásának és az adó befizetésének határideje: 2021. május 20.

  • A személyijövedelemadó-bevallási kötelezettséged önállóan benyújtott 20SZJA jelű nyomtatványon vagy a NAV által elkészített adóbevallási tervezet elfogadásával vagy kiegészítésével és beküldésével teljesíthető.
  • A NAV a nyilvántartásában szereplő adatszolgáltatások alapján — előzetes nyilatkozat, vagy külön kérelem nélkül — mindenkinek készít adóbevallási tervezetet.


Amennyiben ügyfélkapuval rendelkezel 2021. március 15-étől az adóbevallási tervezetedet megnézheted a NAV honlapjának SZJA-aloldalán (www.nav.gov.hu/nav/szja/szja) és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA Portálon a www.nav.gov.hu és a www.magyarorszag.hu is.

Ha ügyfélkapuval nem rendelkezel — és bevallást még nem nyújtottál be — 2021. március 16-ig kérheted a papíralapú tervezetet.


A kérelem többféle módon juttatható el a NAV-hoz:

  • SMS-ben a +36 30 344 4304 telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn - például: SZJA 8901234567 19600319);
  • a NAV honlapjáról elérhető űrlapon (www.nav.gov.hu/eszja/eszja);
  • a „Kérelem az adóbevallási tervezet papíralapon történő átvételéhez” elnevezésű formanyomtatványon;
  • kötetlen formájú levélben (az adóazonosító jel és a születési dátum feltüntetésével)
  • az ügyfélszolgálati irodákban személyesen vagy
  • a NAV telefonos tájékoztató rendszerein keresztül (Infóvonal: 1819 és ÜCC: 80-20 21 22).


Ha egyetértesz az adóbevallási tervezetben foglaltakkal, akkor további teendőd nincs, a NAV által elkészített adóbevallási tervezeted 2021. május 20-ával érvényes bevallássá válik.

Ha nem értesz egyet a feltüntetett adatokkal, akkor 2021. május 20-ig javíthatod az eSZJA felületen online, vagy papír alapon a 20SZJA nevű nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

English version:

Dear Member!

 

At this time of the year you have to submit Personal Income Tax Return (SZJA) about the income acquired in 2020. We attached a document of the income acquired by working at Meló-Depó 2000. Diákmunka Szervező Iskolai Szövetkezet.

 

You can find information about Personal Income Tax Return (SZJA) here: http://en.nav.gov.hu/taxation/eSZJA/ePIT.html

You have to submit your tax return until 20 May 2021.

The National Tax and Customs Administration will prepare your draft personal income tax return.


In case you are registered at the Client Gate, you can check and modify the draft tax return prepared by the NTCA from 15 March onwards on the webpage available from www.nav.gov.hu or www.magyarorszag.hu


In case you are not registered at he Client Gate, but make a request until 15 March 2021, the NTCA will send you your draft tax return. If you do not want to modify it, the draft prepared will be automatically your official tax return on 20 May 2021.

 

If you have any questions, contact us via e-mail (melo-depo@melo-depo.hu) or visit our offices.


További híreink
DECEMBER HÓNAP DOLGOZÓJA BUDAPESTEN
január 12.
1 perces olvasmány

Decemberben a hónap dolgozója Török Csilla. Olvasd el a vele készült interjút amiből kiderül, hogyan sikerül összeegyeztetni a munkát a tanulmányaival és hogyan értékeli a mi munkánkat. :)
KÖZLEMÉNY
március 12.
5 perces olvasmány

A magyar Kormány tegnapi (2020.03.11.) intézkedései, és a koronavírus okozta helyzet miatt a Meló-Depó 2000 Iskolai Szövetkezet vezetősége az alábbi tájékoztatást nyújtja diákjai számára.
August Employee of the Month: Fadairo Olamide Sulaimon
szeptember 21.
1 perces olvasmány

The August’s employee of the month is Fadairo Olamide Sulaimon. He does his job very well and our project manager can always count on his cooperation and work.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!