Jogsi az egyetem alatt? Jó, ha ezekről tudsz!

A jogosítvány megszerzése már a 17. életév betöltését követően már lehetségessé válik, ám az érettségit megelőzően nem mindenki érzi megfelelőnek az időt, hogy belekezdjen egy ekkora projektbe.

Amennyiben Te is hasonló cipőben jársz, és az egyetem ideje alatt szeretnéd megszerezni a jogosítványod, akkor jobb, ha ezekről tudsz!

Nem okozunk meglepetést azzal, hogy az egyetemi élet nem egy olcsó mulattság, amennyiben a lakhatást tartjuk szem előtt. Akár albérletben, akár kollégiumban laktok, az kiadással jár, míg a mindennapi megélhetés is jelentős pénzösszegeket emészt fel, így mindenekelőtt érdemes mérlegelni azt, hogy a jogosítvány generálta pénzkiadás megoldható-e, avagy sem! Az órák díja meghaladhatják akár a 10 ezer forintot is, amelyet sok helyen tömbösítve és egyösszegben kérnek befizetésre.

Egy kis segítség! A kormány akár 25 ezer forinttal is támogathat abban, hogy megszerezhesd a jogosítványod! Nem kell mást tenned, mint egy formanyomtatványt és egy, az autósiskola által kiállított igazolást küldeni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz, és a támogatás máris a tiéd lehet, amely futja a KRESZ tanfolyam díjára. Fontos: ez egy utólagos támogatás, avagy a befizetést követően tudod visszaigényelni a kifizetett összeget, amelyet kizárólag magyar bankszámlára utalnak! De, hogy pontosan milyen esetben igényelhesd a támogatást?

  • A vizsga napján még NEM töltötted be a 20. életéved!
  • A 20. életéved betöltötted, DE a vizsga napján CSED-ben, GYED-ben vagy CSES-ben részesülsz!
  • A „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres alapismereti vizsgát 2018. július 1-jét követően tetted le!

Másik fontos tényező: az idő. Tudjuk, hogy az egyetemista lét sokkal nagyobb szabadsággal jár, mint az azt megelőző gimis évek, de néha azért nem árt az óralátogatás! A pénzkérdésen túl, érdemes számba venni, hogy mennyi időt tudsz rászánni arra, hogy a kötelező jellegű  KRESZ tananyagot megtanuld, levizsgázz, majd arra, hogy az elméletben elsajátítottakat gyakorlatban is alkalmazni tudd. Abban az esetben, ha ez problémás lehet, semmiképpen sem érdemes belevágni a jogosítvány megszerzésébe, hiszen ezzel csak magad alatt vágnád a fát.

Az idő kérdés egy másik fontos aspektusa a távolság és az utazás. Amennyiben nem az egyetemi városban kezded el a tanulást, akkor komoly feladatot jelenthet, hogy megtervezd a hazautazást-visszautazást, így egy tipp: ha teheted, akkor mindenképpen ott tanuld a vezetést, ahol alapból is tanulsz! Jelentősen megkönnyítheted a magad dolgát! Nem utolsó sorban, egy nagyobb, egyetemi városban sokkal több, potenciálisan bekövetkező esetre fel tudsz készülni, mint egy kisebb város esetén.

Ezeken túl érdemes lehet utánajárni annak, hogy az illetékes intézmény, ahol éppen a tanulmányaid folytatod, rendelkezik-e bármilyen együttműködéssel egy-egy helyi autósiskolával! A Miskolci Egyetem hallgatójaként akár 36 ezer forintos kedvezménnyel is megszerezheted jogosítványod az UNI autósiskolában! 

Forrás: www.tudatosadozo.hu

Képforrás: www.pexels.com


További híreink
Július hónap dolgozója: Kiss József
szeptember 04.
1 perces olvasmány

A július hónap dolgozója ezúttal Kiss József lett, aki kartonpapír feldolgozással foglalkozó partnercégünk gyárában supervisorként dolgozik.
Gasztroajándékok otthon, egyszerűen
december 16.
5 perces olvasmány

Ha még semmi ötleted sincs, de szorít az idő, akkor mutatunk párat, ami olcsó, egyszerű és remekül személyre szabható!
Ajándékcsomagolás egyszerűen
december 17.
2 perces olvasmány

Ahogy közeledik a karácsony, úgy lesznek egyre keresettebbek a különböző ajándékcsomagolási ötletek.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!