Néhány tipp, hogy a téli megfázás messziről elkerüljön!

A tél, bár gyönyörű, egyben az év azon időszaka is, amikor a szervezetünk fogékonyabb a különböző megbetegedésekre. Az ingadozó hőmérséklet, a páratartalom, a gyakori csapadék és a fokozott vírusaktivitás olyan tényezők, amelyek elősegítik a könnyedebb megbetegedést. Számos hatékony praktika létezik, amely segítségünkre lehet az egészségünk megőrzésében, illetőleg a szezonális betegségek elkerülésében. Ismerős az érzés, amikor elkapsz valami őszi megfázást, de a munkából semmiképpen sem akarsz kiesni? Ha a válaszod igen, akkor mindenképpen tarts velünk, ugyanis elhoztuk a legjobb betegségűző praktikákat!

Erősítsd az immunrendszered!

Az egyik legalapvetőbb dolog, amelyet ősszel tehetsz a betegségek elkerülése érdekében, hogy gondos figyelmet fordítasz az immunrendszered megfelelő működésére. A rendszeres testmozgás, a gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag, egészséges étrend lehet az, amely partnered lehet az immunerősítésben 

Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat! 

A hirtelen átmenet a meleg és hideg környezet között, különös tekintettel a szabadban töltött időre, sokkot okozhat a szervezetnek, és döntő hatással lehet az immunrendszerre. Igyekezz rétegesen öltözködni, és a ruházatot a kinti időjárási viszonyokhoz igazítani. A kora reggeli munkába menet megköveteli a több réteges, melegebb öltözködést, míg az esti hazajövetel esetében érdemes lehet a reggelinél vastagabb ruházatot ölteni.

Fordíts nagy figyelmet a személyes higiéniára! 

A rendszeres kézmosás alapvető módja a vírusokkal való érintkezés elkerülésének, ugyanis a kéz a különböző fertőzések átvitelének primer forrása. Alkalmazzuk a Covid alatt megtanult kézmosási útmutatót, így a bacilusoknak semmi esélye.
 

Figyelj a helyiségek megfelelő páratartalmára! 

A hirtelen bekövetkező páratartalom-csökkenés irritálhatja a légutakat és növelheti a fertőzésekre való fogékonyságot. Érdemes megfontolni egy párásító beszerzését, amennyiben a fűtés túlságosan kiszárítaná a levegőt az otthonodban.

Szellőztess rendszeresen! 

Tudjuk, a kint tomboló hideg szelek nem éppen arra sarkalják az embert, hogy a kora reggeli órákban ablakot nyisson, ellenben a levegő felfrissítése érdekében célszerű rendszeresen szellőztetni a helyiségeket. Ezzel meggátolva a vírusok koncentrációját a szobán belül.

Kerüld a stresszes helyzeteket! 

A stressz gyengítheti az immunitást, és sokkal fogékonyabbá tehet bizonyos fertőzésekre. Szánj időt a pihenésre, gyakorolj stresszcsökkentő technikákat, meditálj vagy tanulj jóga pozíciókat.

Gondoskodj a megfelelő ásványi anyag- és vitaminbevitelről! 

A vitaminok és a különböző ásványi anyagok, különösen a C- és D-vitamin, valamint a cink, döntő szerepet játszanak az immunrendszer támogatásában! Amennyiben nehezen jutsz hozzájuk megfelelő mennyiségben az általad követett étrenddel, mindenképpen érdemes pótolni azt.

Ne feledd! Az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és a megfelelően követett higiéniai szokások elengedhetetlenek az egészség megőrzéséhez, különös tekintettel az őszi és téli időszakban. Légy proaktív, vigyázz az egészségedre, így az egész szezont energetikusan és fitten vészelheted át!

Forrás: www.hausengel.hu / Képforrás: www.pexels.com

Írta: Kis Zoltán


További híreink
DIY karácsonyi dekoráció - természetes anyagokból
december 16.
3 perces olvasmány

Olyan karácsonyi dekorációötleteket gyűjtöttünk össze nektek, melyeket természetes alapanyagokból tudtok elkészíteni, sőt!
Rád Vár a Szegedi Borfesztivál!
május 11.
1 perces olvasmány

Fesztiválozz és ünnepeld Szegedet a Meló-Depóval!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!