Diák vagyok, dolgozni akarok! :)

Jön a nyár, a sok szabadidő, és egyre többen kerestek meg minket azzal a kérdéssel, hogy milyen feltételekkel, hány éves kortól tudtok diákmunkát vállalni. Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat:

Diákként mindenképp nappali tagozatos aktív vagy passzív jogviszonnyal kell rendelkezned. Passzív hallgatóként fontos, hogy csak 25 éves kor alatt tudsz dolgozni nálunk. A diákmunka vállalásának feltétele, hogy iskolaszövetkezeti tag legyél, ami szerződésben áll a céggel, ahol a munkát végzed majd.

Ha még nem múltál el 18 éves, fiatal munkavállalónak számítasz, és szülői hozzájárulás szükséges ahhoz, hogy nálunk dolgozz. 

16 éves kortól akár iskolai időszakban is jelentkezhetsz állásokra. Viszont, ha elmúltál 15 éves, de nem múltál el 16, iskolai szünet alatt végezhetsz diákmunkát. Tehát hétvégenként nem, csak tavaszi, nyári, őszi vagy téli szünetben melózhatsz.

Fontos még, hogy fiatal munkavállalóként éjszakai műszakban (22:00-06:00) nem dolgozhatsz, a munkaidő legfeljebb 8 óra lehet naponta, egy héten pedig maximum 5 napra tudunk beosztani. 

Itt tudod megnézni aktuális munkáinkat: http://www.melo-depo.hu/munkaink 

Ha találtál magadnak megfelelőt, és elküldted jelentkezésed a leírás végén megadott módon, kollégánk egyeztetni fog veled egy személyes találkozót szabadidődhöz igazodva, ahova a következőket hozd magaddal az iskolaszövetkezeti tagsághoz:


Ha még nem töltötted be a 18. életéved, a honlapról letöltheted a szülői engedély nyomtatványát, amit már a beiratkozásra hozhatsz, illetve ugyanitt megtalálod a középiskolák számára iskolalátogatási igazolás nyomtatványát: 

http://www.melo-depo.hu/letoltheto-dokumentumok 

adóazonosító jel (ha még nincs, akkor a NAV -nál ingyenesen tudsz igényelni)

TAJ szám 

Diákigazolvány érvényes félévre szóló matricával, vagy hallgatói jogviszony igazolás

személyigazolvány

bankszámlaszám

1000 Forint vagyoni hozzájárulás, melyet tagságod megszűnése esetén visszakapsz.


További híreink
Hány évesen és hogyan vállalhatok diákmunkát?
július 13.
2 perces olvasmány

A 18 év feletti és 18 év alatti diákokra más szabályok érvényesek.
Kudarcok bármikor jöhetnek, a feldolgozásuk viszont rajtad áll!
március 01.
6 perces olvasmány

Annak ellenére, hogy a magyar nyelvben a „kudarcot vallani” kifejezést részesítjük előnyben, a gyakorlatban elég csekély mértékben „valljuk meg” a bukásainkat...
A Liverpool a Bl döntő győztese!
június 02.
2 perces olvasmány

Szombat este 9 órakor kezdődött Európa legrangosabb kupájának döntője, ahol a trónért a Tottenham a Liverpool ellen küzdött.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!