DIY: ajándékötletek karácsonyra

Szerintünk már mindenki karácsonyi lázban ég, és azon gondolkozik, kit mivel lephetne meg idén. Gyerekkorban az ember nagyon szeret valamit készíteni a családtagjainak, és olyan jó látni, hogy ezek a pici gyermeki apróságok minden évben ott vannak a karácsonyi dekorációk között.

 

Előfordul, hogy úgy érezzük, nem vagyunk elég kreatívok, és az időnk sem engedi azt, hogy saját kézzel készítsük az ajándékokat. Mégis úgy gondoljuk, hogy megéri rászánni egy napot arra, hogy alkossunk valamit a fa alá a rokonainknak és a barátainknak.

 

Összegyűjtöttünk Nektek néhány egyszerű és gyorsan elkészíthető, mégis igazán mutatós dekorációs ajándékötletet:

 

Forrócsoki gömb

 

Az édesszájúak nagyon fogják szeretni ezt a meglepetést. Azon kívül, hogy finom, szépen mutat díszként is. Persze ha kibírjuk, hogy csak nézzük, és nem kóstoljuk meg egyből!

 

Többféle ízben is elkészítheted, de ami mindegyikhez kell, az egy műanyag, festetlen gömb. Ezt bármelyik hobbyboltban be tudod szerezni.

 

Ha csokis forró csokit szeretnél, tölts a gömbbe kakaóport, csokidarabkákat, pillecukrot. Ha fehércsokisat szeretnél, szükséged lesz fehércsoki darabokra, tejporra és pillecukorra. Igazából úgy változtatod az ízeket és a hozzávalókat, ahogy Te szeretnéd. Ha nem díszítésnek rakod ki, hanem egyből megkóstolod ezt a finomságot, akkor a gömb tartalmát öntsd bele egy bögrébe, adj hozzá forró tejet és már kész is. 

 Tea karácsonyfa

 

Tea nélkül nincs se ősz, se tél. Az ember egy hideg napon alig várja, hogy hazaérjen, bekuckózzon, és megigyon egy nagy bögre meleg teát. Ez az ötlet nagyon jó ajándék lehet azoknak, akik igazi tearajongók. Kartonpapírra lesz hozzá szükséged és különböző teafilterekre. A kartonpapírból hajtogass egy gúla alakot, majd fixáld ragasztóval (ez lehet folyékony ragasztó, de elég hozzá a cellux is). Ezután rögzítsd a filtereket a formára és kész is vagy. Nagyon jól mutat, kreatív és finom! 

 Díszek a konyhába

 

Ha van olyan rokonod vagy barátod, aki állandóan sürög-forog a konyhában, akkor itt van a tökéletes ajándék a számára. Egyszerű, de mégis feldobja a mindennapokat a konyhában. Sima fa merőkanálra, fakanálra, tésztaszedőre, merőkanálra stb. szükséges hozzá, amiket pár száz forintért tudsz megvenni szintén a hobbyboltokban. Ezen kívül szép, mintás szalvétákra, temperára és decoupage ragasztóra. A lépések a következők:

  • Tisztítsuk le a felületet, amelyet szeretnénk elkészíteni.
  • Temperával vagy akrilfestékkel kenjük egy alapot a felületre.
  • Az olyan szalvéták fognak jól mutatni, amelyeken a minták szépen látszódnak és kivehetők.
  • Válasszuk szét a szalvéta rétegeit, a legfelső réteget ragasszuk decoupage ragasztóval az előbb megtisztított és megalapozott felületre.
  • Ezt követően hagyjuk, hogy megszáradjon.
  • A végén érdemes matt- vagy selyemfényű lakkal bekenni, így tartósabb lesz. 

Fényképes karácsonyfadísz


 Sokaknak jó érzés, ha fényképek, emlékek veszik körül és a lakás különböző pontjain is jelen vannak a hozzánk közelálló emberek. Ez a karácsonyfadísz igazán személyessé és meghitté teszi a díszítést. Amire szükséged lesz hozzá: kinyomtatott fényképek, lyukasztó, falemezek, faragasztó, zsinór, egy élesebb kisolló vagy kés.

 

Ha megvan minden, a fényképeket vágd olyan formára, amilyenek a falemezek. Ezt követően ragaszd rá, és hagyd megszáradni. Ha megszáradt a fénykép, a falemez tetején fúrj egy lyukat és köss egy zsinórt rá, amivel fel tudod akasztani majd a karácsonyfára. Ha van kedved hozzá, ragaszthatsz rá különböző díszeket, amik kifejezetten karácsonyiak, de ebben a „sima” formájában akár egész évben díszítheti a lakást. 


Vászontáska

 

Egyre több embernél lehet vászontáskát látni. Egyrészt azért, mert sokan ezt használják a bevásárláshoz, hogy kevesebb műanyagot használjanak, mások pedig csak szimplán utcai táskaként viselik. Nagyon sok helyen lehet már különböző színű és mintájú vászontáskát vásárolni, de szerintem nincs jobb annál, amikor kedvedre díszíted őket. A minta nélküli vászontáskát, valamint textilfestéket is a hobbyboltokban tudod beszerezni. Innentől kezdve pedig a fantáziádra van bízva, hogy milyen mintával díszíted. Azon kívül, hogy festesz rá valami szépet, személyeset, akár varrhatsz rá masnikat, gombokat és különböző kiegészítőket. És egy plusz tipp: nyugodtan lehet pakolni ezekbe a táskákba, mert annak ellenére, hogy nem úgy tűnnek, de nagyon strapabíróak.  Csomagolás

 

Ha megvagy az ajándékok elkészítésével, és már csak a csomagolás van hátra, ezt is megoldhatod saját készítéssel. Ha nem színes, fényes, mintás csomagoló papírt vásárolsz, hanem sima krepp papírt akkor ezeket is díszítheted, írhatsz rá személyes gondolatokat, és díszítheted fenyőággal, masnikkal, különböző rajzokkal. 

Reméljük kedvet kaptatok a saját készítésű ajándékokhoz. Azon kívül, hogy minimális költséggel járnak, nagyon kedvesek, és már maga a készítés is ünnepi hangulatot varázsol.

 

Készíts egy meleg teát, vegyél magadhoz pár sütit, tegyél be valamilyen karácsonyi filmet, és kezdődhet is az ajándékkészítés! Kellemes készülődést kívánunk az ünnepekre!

Képek forrása: pinterest.com, aliceandlois.com, etsy.com, instagram.com, simpleasthatblog.com,
nlcafe.hu, napidoktor.hu

További híreink
5+1 alvási tanácsunk éjjeli baglyoknak
március 31.
4 perces olvasmány

Nehezedre megy esténként az elalvás, mert kavarognak a gondolataid, nehezedre megy a kikapcsolás? Hoztunk Neked néhány tippet, ami segíteni fog!
Iszunk egy jó feketét?
február 21.
3 perces olvasmány

A kávé számos országban nagy népszerűségnek örvend: a világon az egyik legkedveltebb élelmiszer, de nem mindenhol isszák olyan sokféleképpen mint Magyarországon.
Öltöztesd ünnepi hangulatba az otthonod velünk! :)
december 06.
2 perces olvasmány

Az ünnepek közeledtével az ember szereti meghitté és ünnepivé varázsolni az otthonát. Ehhez mutatunk nektek néhány kedves, egyszerűen elkészíthető és hangulatos dekorációs ötletet.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!