Budapest legjobb hamburgerezői

Ha Budapesten jár az ember, és szeretne enni egy hamburgert, nincs nehéz dolga, hiszen nagyjából minden harmadik sarkon olyan helybe futhat, ahol erre van lehetősége. A bőség zavarára való tekintettel összegyűjtöttük Nektek a – szerintünk – legjobbakat.

 

Bamba Marha Burgerbár2015-ben indult útjára a burgerező, az első üzlet az Oktogonon nyílt. Azóta már találkozhatunk vele a Haris közben, az Október 6. utcában és a Deák Ferenc téren is. Olyan különlegességeket ehetünk itt, mint

  • a Sloppy Joe Burger (marhahúspogácsa, káposztasaláta, sloppy joe ragu, gouda sajt, rántott hagymakarika),
  • a La Bamba Mexicana Burger (marhahúspogácsa, cheddar sajt, babpüré, mole szósz, avokádókrém, jalapeno, nachos chips, római saláta) vagy akár
  • a Big Kahuna Burger (marhahúspogácsa, cheddar sajt, grill bacon, grillezett ananász, teriyaki szósz).

Ez közel sem a teljes lista azokról a különleges burgerekről, amiket készítenek.

 

Zing Burger&CoHa fesztivál, akkor Zing Burger. 2014-ben nyitott az első helyük a Király utcában, ezen kívül a Kazinczy utcai Karavánban is megtalálhatod őket, de a Széll Kálmán téren és az Allee bevásárlóközpont mellett is. Valamint a Nádor utcában is találsz egy Kitchen&Co. egységet, ahol a burgerek mellett ínycsiklandó ételkülönlegességeket is kóstolhatsz. Szerintünk a favorit

  • a Street Burger (chili mayo, karamellizált hagyma, húspogácsa, ketchup, cheddar, mustár, uborka),
  • de a Smokey BBQ (chili mayo, karamellizált hagyma, húspogácsa, bbq, bacon, uborka) is egy olyan burger, ami mellett nem érdemes csak úgy elsétálni.

 

Kandalló PubA Kandalló a belváros szívében, a 7. kerületben található a Kertész utcában. A hely nevéből is látszik, hogy nem csak hamburgerező. Egy finom vacsorához választhatsz különleges sör- és borkínálatukból is. A felsorolt helyek közül itt a legnagyobb a burger választék.Olyan finomságokkal találkozhatsz, mint

  • az Ultimate Cheese Burger (18 dkg marhahús, dijoni mustár alapszósz, római saláta, paradicsom, rachlette sajt, mimolette sajt, cheddar sajt, parmesan chips) vagy 
  • a Kandalló (18 dkg Angus marhahús, szarvasgombás majonéz, római saláta, balzsamecetes lilahagyalekvár, cheddar, grillezett libamáj, aszalt áfonyás briós).

Ha igazi ínyenc vagy, érdemes ellátogatni erre a helyre.

 

Semmi ExtraA Semmi Extrával két helyen találkozhatsz Budapesten, a Móricz Zsigmond körtér közelében és Óbudán, ahol még egy kis kert is társul a hamburgerhez és a hangulathoz. A Semmi Extra sem kifejezetten csak hamburgerező. Választhatsz reggelit, tésztákat, lepényeket, házi szendvicseket, tortillát, burgereket és salátákat.De a sokféle lehetőség közül nem lehet szó nélkül elmenni a Kacsa Burger mellett. Ebben a hamburgerben kacsahúspogácsa, kacsamájpástétom, kecskecsajt, lilahagyma lekvár, mézes dijoni mustár, sült paprika és jégsaláta van.

Sok hamburgert kipróbáltunk már, de ez elképesztően különleges ízeket varázsolt.

 

Vegan loveManapság már egyre több vegetáriánus és vegán étteremmel találkozhatunk Budapesten, így nem hagyhattuk ki válogatásunkból a Vegan Love hamburgerezőt. A hely a Bartók Béla úton van, és mivel a hely nem tágas, érdemes kicsit csúsztatni az ebédet és nem a legnagyobb forgalomban érkezni.


A Vegan Love-val egyébként már találkozhatsz az Anker’t-ben megrendezett Vegan Sunday Marketeken és különböző fesztiválokon. Ezen a helyen sem csak hamburgert tudsz enni, hanem hot dogot, gyrost és mac’n’cheese-t is. Minden növényi eredetű és egészséges. Garantáltan itt a legjobb a BBQ Veg Chick’n Burger, ami ropogós bundában sült szejtánból, sült hagymából, friss paradicsomból, jégsalátából, csemegeuborkából, házi BBQ-ból és veganézből áll. A Vegan Love-t mindenkinek érdemes kipróbálnia – étkezési szokásoktól függetlenül.

 

Most, hogy kellőképpen megéheztünk, indulhatunk is enni egy jó hamburgert a felsorolt helyek valamelyikébe.

 

Ezeken kívül még rengeteg burgerező van Budapesten, úgyhogy érdemes böngészni a neten - és akár már előre kinézni, hogy mit lenne a legjobb enni, hiszen éhesen, és sok lehetőség közül mindig nehéz választani.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Források: facebook.com/KandalloPub, veganlove.hu, semmiextra.hu, zingburger.hu, bambamarha.hu
Képek forrása: google, mexinsta.com,facebook, instagram.com/semmiextra 

További híreink
Alkotás, mint terápia: ezért érdemes Neked is kreatív hobbit keresned!
október 10.
8 perces olvasmány

Érzed, hogy kreativitásban nincs hiányod, de nem tudod kihasználni? Segítünk hogyan tehetnéd meg!
Munkahelyi erőpróbák- azaz jótanácsok Tőletek, Nektek
október 16.
8 perces olvasmány

Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze Tőletek és Nektek azért, hogy a közmondással ellentétben ne mindenki a saját kárán tanuljon, hanem a mások tapasztalataiból (is).
Vitaminok, táplálékkiegészítők fontossága
december 07.
5 perces olvasmány

Megérkezett a tél, vele együtt a megfázásos, vírusos betegségek ideje is.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!