Beharangozó: Szeged-Veszprém férfi kézilabda

A mérkőzést az NB1-ben 03.17. vasárnap 13:45-től nézhetitek meg élőben az M4 sporton, vagy az újszegedi sportcsarnokban. A belépő 5000 Ft, melyet érdemes minél hamarabb megvásárolni, mert elővételben is már alig kapható jegy.


A bemelegítést mind a két csapat a Tatabánya ellen tehette meg vendégként, a szegediek a bajnokságban, a veszprémiek a Magyar Kupában. Egy pársoros összefoglaló erről a két mérkőzésről:Tatabánya 25-25 Szeged

 

Az első 10 percben a hazaiak tudtak dominálni, és 2 gólon tartották a szegedieket. Pastor időkérését követően feljavultak a vendégek támadásai, folyamatosan pörögtek fel a játékosok: az első játékrész végére 1 gólra tudták csökkenteni hátrányukat.

 

A pihenőről a ranglistavezető csapat jött ki jobban és 180 fokos fordulatot vett a játék képe. A második félidő első 10 percében a tataiak gól szűkében voltak, így 4 gólos hátrányt szedtek össze. Matic időkérésének köszönhetően az utolsó 10 percre 1 gólos hátránnyal fordultak. A végjáték rendkívül kiélezett volt, és az utolsó percben lőtt Bodó góllal a szegediek megmentettek 1 pontot.Tatabánya 21-30 Veszprém

 

A hazaiak ezt a mérkőzést nem kezdték túl jól, mely nagyban betudható volt annak is, hogy a felkészülésben és a mérkőzésen sem tudott ott lenni Matic, így a másodedző támogatta őket a pálya széléről. A veszprémiek hamar kialakították a 3-5 gólos előnyüket, és a félidő végéig meg is tartották.

 

A fordulást követően sem változott a játék képe, néha úgy tűnt mintha feléledt volna hamvaiból a bányászok csapata, de a vendégcsapat nem hagyta, hogy felpörögjenek. Így alakult ki a 9 gólos veszprémi siker, így ők jutottak be a Magyar Kupa Four Finaljába.De nézzük meg azt is, hogy milyen út vezetett idáig:

 

Az őszi időszak a szegedieknek kedvezett, majdnem veretlenül hozták le a szezon első felét, csak a PSG tudott kifogni rajtuk a BL-ben.

 

Ezzel szemben a veszprémiek küszködtek az idény kezdetén: a 2 edzőváltás sem tett jót számukra, Davis edzővel az első két bajnokijukon (Tatabányától idegenben, Szegedtől hazai pályán) nem várt vereséget szenvedtek.

 

A Vb-t követően a Tisza-partiak nem tudják azt hozni, amit az őszi szezonban. A védelem továbbra is masszív, viszont a kapusteljesítmény rendkívül hektikus, Sego és Alilovic nem mindig hozzák azt a pluszt, amivel el tudnának dönteni egy mérkőzést. Ha ez össze is jön, akkor a támadásokra lehet panaszkodni, melyek az elmúlt időszakban rendkívül lassúak, és sokszor koncepciónélküliek.Ezzel szemben a tavaszi szezont a veszprémiek újult erővel kezdték, és már november óta veretlenek (19 meccs). Kiemelkedően masszív és gyors védelmük van, a kissé lassabb támadásokat folyamatosan megakasztják, így nem tud ellenfelük felgyorsulni.

 

Támadó fronton náluk is van kivetni való, de ha belelendülnek, akkor megállíthatatlanok. A jelenlegi játékképük alapján újra előléptek a bajnokságban és a Magyar Kupában is az esélyesek közé, de még a BL-ben is nagy reményekkel léphetnek pályára.Az előző pár mérkőzés játékképe alapján a vendégek tűnhetnek esélyesebbnek, viszont a hazai drukkerek hatalmas erőt fognak adni a Szeged játékosainak. A meccs folyamán döntő lesz majd, melyik csapat kapusa tudja többször megingatni ellenfeleiket, ki tudja taktikailag meglepni a másikat, és természetesen az egyéni teljesítményekre is kíváncsiak vagyunk…

 

Egy biztos, egy végletekig kiélezett, kemény csatát fogunk látni az utolsó percig. Akár szurkolóként, akár külső szemlélőként nézed, jól fogsz szórakozni!

 

Jövő héten érkezik az összefoglaló a meccsről, tartsatok akkor is velünk!

 

Képek forrása: pickhandball.hu; handballveszprem.hu

További híreink
Rendeld meg most a karácsonyi ajándékot olcsóbban!
november 06.
2 perces olvasmány

Lassan ismételten elérkezik a karácsony, és diákként nem engedhetjük meg magunknak, hogy több ezer forintért vegyünk meg a legújabb high-tech cuccokat a szeretteinknek.
Mire jó a gap year?
szeptember 26.
5 perces olvasmány

A gap year az Egyesült Államokból terjedt el, de napjainkban már Európában is egyre nagyon ismertségre tesz számot az ötlet a fiatalok körében. Lássuk, hogy mi is ez pontosan!
Hasznos applikációk a fesztiválozásra
június 30.
2 perces olvasmány

Mielőtt elindulsz, ezeket mindenképpen töltsd le!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!