Így vicceld meg a kollégáidat bolondok napján

Két év után újra munkanapra esik április elseje, így akik csak hétköznapokon vannak munkában, azok is kiélhetik magukat, és szívathatják kollégáikat egy kicsit. A lelkesebb munkavállalók már munkakezdés előtt pár órával elkezdenek tevékenykedni, de vannak, akik elhitetik kollégájukkal, hogy nem fog történni semmi, aztán a nap végére már ki van tervelve minden.

 

Egyik poén sem az igazi, ha a gazdája nem tudja végignézni, de ha a helyszínen vagy, annak is megvan a saját veszélye, mint például egy emberes pofon, kisebb humorérzékkel rendelkező társainktól.

 

Az első ötletünket a bogarakat „kedvelőknek” szánjunk.

Készíts pár fekete kartonból készült csótányt, mely biztosan kiveri náluk a biztosítékot.Ha több idő van az előkészítésre, és a vasárnapot is rá tudjátok szánni, akkor ajánljuk a figyelmetekbe az újságpapírt, zsugorfóliát és persze a post-itet. A kiszemelt áldozat teljes munkaterületét (asztal, monitor, billentyűzet, stb.) beteríthetitek újságpapírral, vagy a széket fóliával. A post-itet is hasznosíthatjuk, igaz az már kicsit lejárt lemez. Szerintünk a legjobb sorrend a monitoron együtt:

1.   Post-it 2. Zsugorfólia 3. Újságpapír

Így háromszoros élmény, melynek a fogadója, az elején még nem tudja mivel áll szemben.A következő vicchez nagyon gyorsnak kell lenni: gondatlan kollégáitok, ha csak egy 5 percre magára hagyják a gépüket, akkor egy képernyőképet kell készíteni, majd beállítani azt háttérképnek.

 

A részletekre érdemes odafigyelni: el kell tüntetni az összes ikont az asztalról, majd a tálcát is érdemes elrejteni (illetve ét is helyezni lehetőleg a képernyő tetejére). Profibbak számára még a képernyő 180 fokos elfordítása is szóba jöhet. Garantáljuk, hogy mindannyian jól fogtok szórakozni, mire a kolléga rájön, hogy nem a géppel van valami baj.A mai világban mindenki „szereti” az Explorer böngészőt, így érdemes az asztalra kitenni 3-4 explorer ikont, majd a beállításoknál beállítani, hogy az ikonja olyan legyen, mint a Chrome, Firefox, Opera. Persze átnevezés ne maradjon el! A drága áldozat akármit nyitna meg, csak az Explorert hozza be neki. És várhat mire betölt…És végül szerintünk a legnagyobb poén: melyhez plusz kábelek is kellenek, mindegyikből, ami a gépbe, monitorba csatlakozik.

A kábelek egyik végét húzzátok ki a gépből, és a pótkábelt dugjátok be a helyére. Figyelni kell arra is, hogy a kábeleket jól rejtsétek el. Ha ezt mindegyik vezetékkel megcsináljátok, garantáltan 1 órán keresztül röhögni fogtok az értetlenkedő munkatársakon.

 

Jó bolondozás mindenkinek, nap végére pedig „csíny letudva”!

Képek forrása: erdekesseg.hu


További híreink
Néhány tipp, hogy a téli megfázás messziről elkerüljön!
január 17.
3 perces olvasmány

Néhány tipp, hogy a téli megfázás messziről elkerüljön!
Június hónap dolgozója Szegeden: Csíkos Barna
július 08.
2 perces olvasmány

A 2019. június hónap dolgozója címet Szegeden Csíkos Barna nyerte el!
Március hónap dolgozója Budapesten
május 08.
1 perces olvasmány

A március hónap dolgozója címet Verhóczki Milán nyerte el kitartó munkájáért, amit már több partnercégünknél is megcsillogtatott. Olvasd el a vele készített interjút!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!