Magyar Kupa Final Four

Az esemény első napján az volt a kérdés, hogy létrejöhet-e az álomdöntő a Magyar kupában, avagy a Dabasnak sikerül-e megszorongatni a címvédő veszprémieket, és a Balatonfüred tud-e meglepetés okozni az NB1 listavezető szegediek ellen? Hát… lássuk mi történt…Dabas-Veszprém

 

A fogadóirodák és a legtöbb néző is egyértelmű veszprémi sikert várt. Dabasi góllal kezdődött a mérkőzés, de Nagy Laciék nem hagyták, hogy elbízzák magukat ellenfeleik, így gyorsan lőttek 5 gólt. A félidőben már egy „eldőlt meccs” pihenőjére megettek.

 

A második játékrész 6-16-os állással kezdődhetett. A 10 Gólos különbséghez még 12-t tett hozzá a Veszprém, így az esélyeknek megfelelően 16-38-as eredménnyel tovább jutottak a döntőbe.Szeged-Balatonfüred

 

A Balaton-parti együttes nagy erőket megmozgósítva igyekezett megszorongatni a kicsit tartalékos bikákat. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, néha beleerősített a Tisza-parti gárda, így kialakítva a 3 gólos előnyt a pihenőre.

 

A második félidőben a fürediek nagyobb erőket mozgósítottak, így a 46. percben csak 2 gól volt a különbség. Ekkor erősített Pastor csapata, és gyorsan meg is léptek. Az utolsó 5 percre már 6 gólra növelték előnyüket. Innen már nem volt visszaút: nyertek a bikák 33-26-ra.

 

Így jött létre az álomdöntő a kupában, amit minden rajongó feszülten várt már!A döntőig a szurkolók, láttak könnyed, izgalommentes mérkőzéseket, és végletekig harcos, kiélezett csatát is. Itt is az utóbbit vártunk.

 

A kérdések a következők voltak: sikerül-e a szegedieknek 10 év után elvenni a kupát a Veszprémtől? A címvédő, az idény során először legyőzheti-e a bikákat?

Idén még csak a Tisza-partiak tudtak győzedelmeskedni a rangadókon, de az elmúlt években, a Magyar Kupában a szoros mérkőzések mindig a Veszprémnek jött ki jobban.

A mérkőzést 2-0-val a szegediek kezdték, de gyorsan egalizáltak ellenfeleik. A csata 15 percen keresztül kiegyenlített volt, amikor is Pastor csapata erősített védelmén, és a támadások is sikeresebbek lettek, így elhúztak a Telekom mellett. Hiába kért időt Davis kétszer is a pihenőig, nem sikerült megállítani a Bikákat. A félidő 17-10-es szegedi előnnyel zárult.

 

Ekkora hátrányból kevés csapat tud felállni, főleg egy ilyen szintű csapat ellen, de a veszprémi sztárokat nem lehet leírni. Bármire képesek.

 

A második játékrész elején nem tudott egyik csapat sem a másik felé kerekedni. Tartották előnyüket a szegediek cirka 10 percig, amikor jött a hullámvölgy. Az utolsó 10 percre már csak 4 gólos hátránya volt Nagy Laciéknak, melyet tovább faragtak. Bő egy perccel a vége előtt 1 gólra zárkózott a Veszprém, és az utolsó szegedi támadás során sem került a labda a hálóba.Balogh Zsolt az utolsó percekről: „Egészen a 45. percig azt éreztem, hogy jól kézilabdázunk, fantasztikus első félidőnk volt. Nehéz ilyenkor értékelni egy ilyen mérkőzést, most az a legfontosabb, hogy megnyertük a kupát, és együtt ünnepelhettünk a nagyszerű szurkolótáborunkkal.” 

 

5 másodperc volt hátra: Lékai vállalkozott a lövésre, de Alilovic védte a 9 méterről megeresztett lövést. A kékek a mennybe mentek. 10 év után sikerült újra elhódítani a kupát!

Juan Carlos Pastor így nyilatkozott a mérkőzésről: „Fantasztikus első félidőt játszottunk, a másodikban viszont elfáradtunk. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy több játékosunk is sérülése ellenére játszott ezen a hétvégén és a döntőben, valamint Bánhidi Bence elvesztése sem jött jól nekünk. Óriási öröm ez a siker klubunknak és a csodálatos szurkolótáborunknak. Büszkék vagyunk erre a győzelemre, ahogyan azokra a játékosokra is, akik kiharcolták ezt a kupagyőzelmet.”

 

Jonas Källman szerint: „Az első játékrész csodálatos volt, nagyon jól játszottunk. A második félidőben többet hibáztunk, emiatt felzárkózott a Veszprém. A legfontosabb azonban, hogy még ekkor is kontrollálni tudtuk a pályán történteket, és hazahozhattuk a Magyar Kupát Szegedre.”

Forrás: pickhandball.hu; Képek forrása: pickhandball.hu; index.hu, handballveszprem.hu,keziszovetseg.hu

További híreink
November hónap Depósa nem más, mint Gojkovity Vanessza!
december 18.
3 perces olvasmány

November hónap Depósa nem más, mint Gojkovity Vanessza, akinek Depós életútjáról mindent megtudhattok a vele készült interjúból!
10+1 szokatlan munka
július 30.
5 perces olvasmány

Vannak tipikus munkakörök, melyekkel többször lehet találkozni a hétköznapi életben, és vannak, melyekre vagy nem munkaként tekint az ember, vagy nem is akar rájuk úgy gondolni.
August Employee of the Month: Fadairo Olamide Sulaimon
szeptember 21.
1 perces olvasmány

The August’s employee of the month is Fadairo Olamide Sulaimon. He does his job very well and our project manager can always count on his cooperation and work.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!