A Liverpool a Bl döntő győztese!

Szombat este 9 órakor kezdődött Európa legrangosabb kupájának döntője, ahol a trónért a Tottenham a Liverpool ellen küzdött, Madridban, a Wanda Metropolitano stadionban 63.272 néző előtt.

 

Összeállítások:

Tottenham:

Kapus: Lloris H.(C), védő: Rose D.; Vertonghen J.; Alderweireld T.; Trippier K.; középpályás: Winks H.; Sissoko M.; Son Heung-Min; Eriksen C.; Alli D.; támadó: Kane H.

 

Liverpool:

Kapus: Alisson, védő: Alexander-Arnold T.; Matip J.; van Dijk V.; Robertson A.; középpályás: Henderson J. (C); Fabinho; Wijnaldum G.; támadó: Salah M.; Firmino R.; Mane S.

Nagy tempóban kezdődött a mérkőzés. A Pool vezényelte az első támadást, a szélre került a labda, és beadást követően Sissoko kezére pattant a tizenhatoson belül. A bíró egyből a tizenegyes pontra mutatott, de a lövés előtt még a videóbíró segítségét kikérte, ami után biztosabban engedélyezhette a büntetőt a 2. percben. Salah a kapu közepét vette célba, a kapus elmozdulása miatt pedig meglett az első gól.Ezt követően a Tottenham átvette az irányítást, de az ellenfél védelme nagyon jól tömörödött össze, és a 60%-os labdabirtoklási nyomás alatt sem törtek meg. A Liverpool a kontrákra játszott leginkább, de így is többször jutottak el a kapuig, mint ellenfelük. A játékrész legnagyobb eseménye, pályára szaladó fürdőruhás szőke bombázó volt. A negyedórás pihenőre Klopp csapata mehetett, 1 gólos előnnyel.A második félidőben a tottenhamiek indították a labdát az útjára, és aktívabban is kezdték meg a játékrészt. Sorra jöttek a támadások, próbálták egalizálni az eredményt, de közben figyeltek a kontrákra is. A Pool védelmén nehéz volt átjutniuk, és ha sikerült, vagy mellé lőtték a labdát vagy Alisson védett. Az idő múlásával egyre gyengébbek lettek a fehérmezesek támadásai, így Salahék egyre többször tudtak vezényelni. A 87. percben a pirosmezesek szöglethez jutottak.

A beadást még a védők kifejelték, viszont a visszajuttatott labdát már nem tudták megszerezni, és az 58. percben pályára lépő Origi az elé pattanó labdát egyből a hosszú alsóba lőtte.A Tottenham a gólt követően teljesen szétesett, és az öt perces hosszabbításban sem tudott maradandót alkotni. Így az örök másodiknak tartott Jürgen Klopp, két elvesztett BL-döntő után győzött, míg a Liverpool hatodszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot.


Képek forrása: index.hu; origo.hu; wikipédia.hu; digital.rozhlas.cz; rangado.24.hu

További híreink
Kikapcsolódás Szegeden: game and workout!
október 21.
5 perces olvasmány

Ha szeretnénk, hogy buzogjon bennünk az életerő és jó formában is maradjunk, az alábbi ajánló fog nekünk egy kis útmutatást adni.
Retro trendek eredete, avagy visszatérés az alapokhoz!
október 30.
7 perces olvasmány

A retro az új mainstream, mutatjuk melyik régi cuccok pörögnek jelenleg a legjobban!
Tagságérvényesítés 2023-24 II. félév, ne maradj le róla!
február 05.
3 perces olvasmány

Tagságérvényesítés 2023-24 II. félév / membership validation for second semester 2023-24!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!