Dekorötletek halloweenra

A halloween egy ősi, kelta hagyományokból kialakult, ír ünnep október 31. éjszakáján. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, így az élők félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.

 

A halloweenhez kapcsolódó szokások eljutottak Magyarországra is, főleg a haloweeni beöltözős partik és a világító töklámpás szimbóluma. A haloweeni hangulatot mi is könnyedén megidézgetjük otthonunkba. A tökfaragás szuper ráhangolódás, sőt remek családi, baráti program is lehet.

 

Ha viszont valakinek nincsen sok ideje, vagy épp a minimalizmus híve, a natúr tökök is remekül mutatnak a lakásban. Manapság már rengeteg féle tököt tudunk dekorációs célra vásárolni. Válasszunk az élénksárga helyett inkább pasztellzöldet, halványsárgát vagy fehéret. Garantált az összhatás!Ha esetleg nem találnánk a lakásunkhoz illő, megfelelő színű dísztököket, ne csüggedjünk: lefesthetjük őket akrilfestékkel nekünk tetsző színűre. Helyezzük el a kész cspodákat például a bejárathoz vagy a lakás egy pontjára csoportosítva, szárított vagy élő növényekkel.Tököket egyébként készíthetünk magunknak több technikával is, például papírmaséval, vagy szövetből. Az első módszernél egy léggömböt egyszerűen körbetekerünk fonallal, hogy egy tökhöz hasonló alakot formázzon. Majd csirizzel felragasztjuk a lufira a papírcsíkokat és hagyjuk megszáradni. Ha készen van, kivehetjük a tökből a kilyukasztott léggömböt, majd festhetjük kedvünkre.Ha inkább szövettököket készítenénk, akkor keressünk egy már nem használt anyagot…például egy négyzet alakú, régi konyharuha is megteszi. Tegyünk a közepébe bármilyen tömőanyagot, majd kössük össze a sarkait. Az utolsó lépés, hogy gyömöszöljük a tök közepébe a kiálló részeket, és tetszés szerint kössük körbe az anyaghoz passzoló színű rafiával.

 

Ezek amellett, hogy saját kezűleg készültek, azért is jók, mert évről évre újra fel lehet őket használni a lakás dekorálásához.A fények is nagyon sokat tudnak adni egy szoba összképéhez. Egy szellemes fénysor elkészítéséhez nem kell más, mint egy égősor, pár pingpong labda, gézlapok és étkezési keményítő.

 

Építsünk egy tornyot a szellem formázásához egy pohárból és egy labdából. Mártsuk keményítős vízbe a gézlapot, majd fektessük fel a labdára nekünk tetsző pozícióban és hagyjuk megszáradni. Ha esetleg karokat is szeretnénk szellemünknek, bővítsük az építményünket dróttal.Ha nagyobb méretben készítjük el a szellemeket, önmagukban is dekorálhatunk velük:A félelmet keltő hangulatot erősítheti egy fekete, fával kombinált álomfogó is, amit szintén magunk is összeállíthatunk. Ha nincs fekete madártoll a hazánál, egy kis festék ezen is segít.Ha esetleg halloween bulit szervezünk, akkor egy kicsit merészebb dekorációs ötleteket is ki lehet próbálni. Bár a pókhálókat általában nem látjuk szívesen a lakásban, most hozzáad az összképhez. Maradék fonalakból, kevés idő alatt összeállítható ez a dekoráció.Igaz, hogy október hétköznapjain nem lenne praktikus, ha elfoglalná a díszítés a kabátok helyét, de egy beöltözős buliban jól mutathat a képen látható ötlet. Ha van rá idő, akkor a kalapokat és a boszorkányseprűket is elkészíthetjük. A boszorkánykalapokat például a fentebb említett papírmasé technikával.Ha kész a dekoráció már csak a barátok kell rávenni, hogy öltözzenek az ünnepnek megfelelően, valami félelmetes jelmezbe, aztán pedig indulhat is a party!

 

Forrás: wikipedia.org, nagyszuloklapja.hu; Képek: pinterest.com

További híreink
Egy kis ünnepi meglepetés
december 08.
1 perces olvasmány

Karácsonyi ajándék gyanánt fogadjátok el tőlünk ezt a 2021-es naptárat, amit megtöltöttünk pozitív gondolatokkal, hogy jól telhessen az év.
Kiskedvences sportokra fel!
január 18.
3 perces olvasmány

Ne aggódj, segítünk, hogy ilyen helyzetben se kelljen lemondanod a mozgás valamilyen formájáról.
Hóhelyzet: a 10 legviccesebb hóember a nagyvilágból
január 05.
2 perces olvasmány

A hóemberek megépítéséhez 80%-ban hóra van szükség, 10%-ban lelkesedésre és újabb 10%-ban pedig azokra az apróságokra, amivel díszíteni szeretnétek őket.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!