Legszebb őszi kirándulóhelyek Magyarországon

A rengeteg otthon töltött idő miatt még nagyobb vonzódást érzünk az iránt, hogy kimozduljunk, mozogjunk a szabadban. Nincs, ami megállíthatna minket, azonban fontos, hogy odafigyeljünk és elkerüljük a nagy tömegeket.

Mi lehetne jobb megoldás erre, mint hogy kint töltsük a szabadidőnket és kiránduljunk? A jó idő lassan feledésbe merül, már nem ajánlott piknikezni, ha nem szeretnénk egy felfázást is begyűjteni, azonban rengeteg olyan hely van Magyarországon, ahol még biztosan nem jártunk, azonban érdemes lenne.

2020 előtt jellemző volt, hogy folyamatosan olcsó repülőjegyek után leskelődve szebbnél szebb helyekre utaztunk ősszel, viszont a saját országunkban még rengeteg számunkra felfedezetlen helyszínen nem jártunk még.

Nézzük a listát!

Lillafüred

Egy csodálatos túra a Bükkben, majd a vízesés megtekintése, séta a felújított parkban a Palotaszálló alatt már önmagában felejthetetlen élményt nyújt. Nem is beszélve arról, hogy megtekinthetjük az Anna-barlangot, ami mésztufában alakult ki, illetve a közelben lévő Szent István-barlangot is, ahol nagyon különleges cseppkőképződmények nyűgözik le a látogatókat.

Ha már itt vagyunk érdemes megnézni a kisvasút menetrendjét is.   

Ha több napos kirándulást tervezünk, akkor érdemes ellátogatni Miskolctapolcára is, ahol a Barlangfürdő habjaiban elmerülve is közel kerülhetünk a természethez.

Szalajka-völgy

Ha már Bükk, akkor a Szalajka-völgyet se hagyjuk ki a listából. Aki még nem látta a Fátyol-vízesést, annak egészen biztosan megér egy túrát. Egy tipp: mindenképpen nézzünk utána, hogy esett-e megfelelő mennyiségű folyadék az utóbbi időben, mert csapadék hiányában van, hogy csalódást tud okozni a látogatóknak a kiapadt vízesés.

János-hegy

Ha nem akarunk messze menni a fővárostól, akkor ez remek választás, hiszen a friss levegő itt már garantált, a túraútvonalakkal együtt. Nem is beszélve az Erzsébet-kilátóról, ami szemet gyönyörködtető, a kilátással együtt. Ha meg akarjuk spékelni az élményt, akkor érdemes felülni a libegőre is.

Balaton körül

A Balaton körüli települések mind küzdenek azzal, hogy ne csak szezonálisan látogassák őket a turisták, így támogassuk őket, nézzük meg milyen lehetőségek, események vannak. Emellett teljesen más élményt nyújt, ha hidegebb évszakban látogatjuk meg a magyar tengert, olyan lesz, mintha egy teljesen más helyre csöppentünk volna, távol a világtól. A Badacsony pedig számos túraútvonallal rendelkezik, így egy kirándulásra is tökéletes helyszín.

Dunakanyar

Nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb kiránduló helyek közé a Dunakanyar. Az ősz színeibe burkolózott fák szemet gyönyörködtető látványa feledteti a hideget is. Ha van egy kis plusz időtök, akkor érdemes ellátogatni Esztergomba is egy városnézésre.

Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek a Meló-Depó nevében!

Ui.: Készüljetek fel mindenféle időjárásra, ne hagyjátok otthon az esőkabátot sem!

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu; csodasmagyarorszag.hu

kép forrás: szallasvadasz.hu; static.civishir.hu; static.civishir.hu 3.bp.blogspot.com; i.ytimg.com; balaton.hu; mapio.net


További híreink
Minden, amit tudni érdemes a diákhitelről!
szeptember 03.
6 perces olvasmány

Mi is az a diákhitel? Segítség a diákok számára, vagy mumus az egyetemi évek alatt?
2x7 tipp az olcsó(bb) nyaralásért
július 02.
6 perces olvasmány

Attól függően, hogy a családoddal, a pároddal vagy a barátaiddal mész nyaralni, különféle mértékben tudsz hatni a nyaralással kapcsolatos kiadásokra.
Azok a fránya kötelező olvasmányok…
december 04.
5 perces olvasmány

Ezúttal a Meló-Depó munkatársai elárulják nektek, hogy nekik melyik volt a kedvenc kötelező olvasmányuk.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!