Online társasok, amiket érdemes kipróbálni

A covid-hullám újra fellendülőben van, így a személyes találkozások ismét átkerülnek az online térbe. Emiatt viszont nem kell lemondani a közös társasozás élményéről, ma már rengeteg online, több játékossal játszható online társas létezik. Ezek közül hoztunk most el párat, amik ingyenesen is játszhatóak.

A Honfoglaló egy műveltségi játék, amivel valószínűleg minden fiatal találkozott már akár családi környezetben, akár egy iskolai órán. Történelemből, irodalomból és random tényekből tesz fel kérdéseket, amiket ha nem válaszol meg a játékos az időkeret lejárta előtt helyesen, könnyen elvesztheti a várait, amit Magyarország térképére rajzol rá a program. Remek lehetőséget kínál mind a műveltség bővítésére, mind random csatákra a barátokkal, de akár csapatban is játszható egy ismeretlen ellenféllel szemben.

Az Activity szerelmeseinek létezik már kifejezetten rajzolós játék, a Gartic és a Skribbl, ahol a link birtokában több ember is becsatlakozhat a játékba és közös rajzolással lehet kitalálni a szavakat.

A Monopoly-nak is van online verziója, így nem kell a játéktáblához ülni, ha a való életen kívül is szeretnénk építkezni vagy befektetni.

A Tabletopia egy online játékgyűjtemény, ahol több mint 800 játék közül lehet válogatni. Ehhez hasonló a magyar Megajatek, ahol szintén több száz ingyenes játék található.

A Heads Up! a régi Ki vagyok én modern, app verziója, ahol már nem celluxal kell felragasztani az emberek homlokára a ’nevüket’ mutató cetlit.

A Keep talking and nobody explodes egy bomba hatástalanítós közösségi játék, ahol a kommunikáción és a humoron van a hangsúly, különösen jó lehet az extra izgalmat keresőknek.

Ha a stratégiai társasokat kedveli valaki, akkor érdemes kipróbálnia a Catan telepesi-t. Egy másik stratégiai játék a Dominio, ahol már kártyákkal játszanak, online akár multiplayer opcióval, azaz több játékos is bejelentkezhet egy játékba.

A kártyajátékok szerelmeseinek a Cardzmania oldalát érdemes nézegetniük, itt sok opció közül válogathatnak, például römizni is lehet.

Létezik online puzzleozás is, a Jigsawpuzzles oldalán, ha pedig egy buli közepén jön meg a játékkedv, de nincs a közelben ivós kártya, már erre is van online verzió. A DrunkPirate játék ad egy kártyát a játékosnak, amin van egy feladat – ezt kell megcsinálnia.

Hasonló játék a CardsAgainstHumanity, ami bár nem kifejezetten ivós játék, könnyen azzá tehető. A gyártó szerint ez egy partijáték, borzalmas embereknek, ami pont annyira kínos, mint a felhasználó és barátai. 

Források: zyntern.com, mitjatsszunk.hu; Képek forrása: canva.com


További híreink
Öltöztesd ünnepi hangulatba az otthonod velünk! :)
december 06.
2 perces olvasmány

Az ünnepek közeledtével az ember szereti meghitté és ünnepivé varázsolni az otthonát. Ehhez mutatunk nektek néhány kedves, egyszerűen elkészíthető és hangulatos dekorációs ötletet.
Dekoráció ötletek nyári bulikhoz
július 26.
3 perces olvasmány

Napsütés, hőség, vízpart, jeges üdítő, hideg sör, fagyi és jégkrém, na meg a színes, lenge bulik – ezek mind a nyár ismérvei. Mutatunk néhány inspiráló ötletet és képet délutáni, esti kerti partikhoz.
Iszol te eleget? Nem félreérteni, vizet!
december 14.
7 perces olvasmány

Tudtad, hogy emberek nagyja sokkal kevesebb vizet fogyaszt, mint gondolja, és még kevesebbet, mint kéne?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!