Kevésbé ismert magyar top sportolók érdekes sportokban

Semmi kétség afelől, hogy a hazai sportvilág telis-tele van jobbnál jobb, eredményesebbnél eredményesebb sportolókkal, akik nevei nem csupán hazai viszonylatban ismertek, ellenben világszintű hírnévre is szert tettek. A Nemzeti Sport és a STRONGAA Management elkészítette a legértékesebb aktív magyar sportolók listáját. Az úttörő projekt során harminc sportolót rangsoroltak, s aligha meglepő, hogy a lista élén a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka áll.

Ezek a sportolók nem csupán sportolók, átalakult a szerepük, avagy önálló márkává, immateriális értékké váltak, és már kimutatható üzleti értékük van. Lényegében a saját sportáguk erőforrásai lesznek, fő feladatuk, hogy segítsék az iparág növekedését, illetőleg, hogy kiszolgálják a szurkolók, a versenyszervezők és az őket támogató szponzorok igényeit. A lista – a korábban taglaltakból kifolyólag – a sportolók üzleti értéke alapján rangsorolta a magyar sportipar nagyjait. Ezen túl figyelembe vették a sportolók marketing tevékenységét, kommunikációs készségeit, illetőleg a karrierük során elért eredményeket is.

A lista top tíz helyén helyet kapott – az első helyen diadalmaskodó Hosszú Katinkán túl – Szilágyi Áron vívó, Babos Tímea teniszező, Kapás Boglárka úszó és Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó is.Semmiféleképpen sem szeretnénk elvenni a rivaldafényt az élsportolók elől, ám ezen cikk esetében célunk, hogy bemutassunk Nektek olyan sportolókat, akik kevésbé ismertek, de hasonlóan szép eredményeket értek el a maguk sportágában!

Fekete László – erőemelő, erőssportoló, erőművész
Fekete László többszörös bajnok a magyar erős emberek versenyén, világversenyek résztvevője és értékes helyezések tulajdonosa. Magyarország örökös Toldi-bajnoka, nem mellesleg 1985-ben világrekorder malomkőhajításban. Az erő veleszületett adottság, sokan úgy hivatkoznak rá, mint egy földönkívüli, hiszen már-már természetfelettinek tekintik az adottságát.

Szalontay Sándor – pályakerékpár sprinter
Szalontay Sándor pályaspecialista pályájának első hét évének mindegyikében magyar csúcsot döntött meg. Előfordult, hogy évente kettőt, de 2014-ben három csúcsot is sikeresen körözött le.  74km/h feletti átlagsebességgel képes haladni.

Kun Ádám – flatland világbajnok
Ádám sportja, a flatland lényegében egyfajta tánc egy BMX-el. Több, mint 20 éve űzi a sportot, kifejezetten nagy sikerekkel: 2002-ben elnyerte a Flatland világbajnoki címet Master kategóriában, míg 2010-ben és 2013-ban pedig Profi kategóriában. Olyan trükköket képes elvégezni, amelyre mások még nem voltak képesek!

Szuper Levente – jégkorongozó
Szuper Levente jégkorongozó, azon belül a kapus szerepét tölti be és egyben Ő az első magyar játékos, akit NHL csapat szerződtetett. A magyar jégkorong-válogatottba 98 alkalommal került beválasztásra. Játszott többek között Kanadában, Németországban és Olaszországban is.

Hanga Ádám – kosárlabdázó
Hanga Ádám magyar válogatott kosárlabdázó, sőt mi több, 2017-ben elnyerte az Euroliga Legjobb védője díjat. Ő az első magyar, akit kiválasztottak a drafton, ugyanis a San Antonio Spurs az 59. helyen választotta az NBA-drafton. Ő is a világ számos országában megfordult, de legvégül a spanyol csapatok mellett döntött.
Nos, ahogy láthatjátok, mi, magyarok, nem csupán az úszásban, vízilabdában vagy a labdarúgásban teljesítünk kiemelkedően, ellenben számtalan olyan sportágban jeleskedünk, amelyekről talán nem is tudunk! 

Forrás: www.nemzetisport.hu
Képforrás: pexels.com 


További híreink
Egyszerű receptek
november 15.
5 perces olvasmány

ZH-ra kell készülnöd és rengeteg a beadandód? Esetleg még dolgozol, edzel vagy találkozol a barátaiddal? Íme, néhány egyszerű, gyors recept, ami még így is beleférhet az időbeosztásodba!
Hogyan tanulj hatékonyan? (1. rész)
november 20.
6 perces olvasmány

Kipróbáltad, hogy a párnád alá tetted a jegyzetet éjszakára, hátha valami csoda folytán reggelre tudod a tartalmát?
Ezeket a dolgokat nem hagyhatod ki 2021-ben!
január 26.
3 perces olvasmány

Ma már nem csak egy bakancslista összerakása okoz nehézséget, hanem a normális dolgok gondolata is.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!