Mozogj hidegben is!

Reggel még sötét van és hideg… este már sötét van és hideg… napközben tanulok és/vagy dolgozom…a délután a barátoké, esetleg a tanulásé…tehát nekem nincs időm edzeni…”

Ismerősek ezek a sorok? Akárcsak te is mondhattad volna, igaz?

Sajnos ezzel sokszor mi is így vagyunk, a prioritási sorrendünknek nem éppen a legelején szerepel a testmozgás. Ami sajnos hiba. Miért állítjuk ezt ilyen határozottan?

A következőkben a sportolás néhány fantasztikus előnyét szeretnénk felsorakozatni.

Boldogabb leszel!

Kutatások bizonyították, hogy sportolás alkalmával endorfin szabadul fel a szervezetben, amit a köznyelvben boldogsághormonnak neveznek.Jobban alszol!

Legtöbben szellemi tevékenységgel töltjük napjainkat, estére érezzük is, hogy már nem forog úgy az agyunk, elfáradtunk. Aztán lefekszünk aludni, és valahogy mégsem jön álom a szemünkre.  Jó hír, hogy az álmatlanságra is gyógyír a testmozgás. Akkor lesz csak igazán zavartalan a pihenés, ha a nap során szellemileg és fizikailag is kihasználod az erőforrásaidat.Jól fogsz kinézni!

Végül, de nem utolsó sorban, a rendszeres edzés következtében javul az állóképességed, csinosabb, formásabb, fittebb leszel. Szerintem te is sokszor irigykedve nézed azokat az embereket, akik bármit ehetnek, ihatnak, mégsem lesz bajuk, a betegségek még hírből sem ismerik őket. A lehetőség mindenki számára adott.

Naphosszat lehetne még sorolni a testedzés hatásait, hiszen pozitív befolyása van a keringési rendszerre, a hormonháztartásra, csökkenti a krónikus betegségek kockázatát (szív-és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, elhízás, csontritkulás), nem mellesleg rendkívül jó csapatépítő tevékenység lehet."Ez mind szép és jó, de nekem erre nincs pénzem…”

Talán ez a gondolat is megfogalmazódott már benned, hogy az edzés drága. Ez egy óriási tévhit! Edzeni bárhol, bárhogyan lehet, pl. tempós séta, futás, kerékpározás, kondiparkok. Azonban egyetemistaként a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, ld. kötelező testnevelés, kedvezményes bérletek, stb.

Tehát nincs kifogás! Mozogjunk együtt, hidegben, sőt még télen is!

Képek
forrása: pixabay.com

További híreink
Vészesen közeleg a Halloween, és nem tudod, minek öltözz? Ijesztő legyél, vicces vagy aranyos?
október 19.
2 perces olvasmány

Összegyűjtöttünk nektek kategorizálva pár otthon is kivitelezhető ötletet, hogy ne kelljen azon stresszezni, vajon időben kiszállítja-e a futárszolgálat.
To do list – a karanténban
április 20.
4 perces olvasmány

Olyan dolgok, melyekre sosincs elég időnk és kedvünk, de most nincs kifogás, megcsináljuk!
Ismeritek a pesti kertmozikat?
augusztus 28.
3 perces olvasmány

Mindannyian sok filmben láthattuk már, ahogyan az emberek üldögélnek egy pléden, visznek magukkal különböző finomságokat és filmet néznek a csillagok alatt.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!