A legjobb forró csokik Budapesten + recept!

Most, hogy beköszöntött a hideg, talán még jobban vágyunk rá, hogy beüljünk valahová megmelegedni. Mi is lenne jobb egy forró csokinál?

Ezekből a krémes, lágy, ízesített forró italokból mindenki tud választani olyat, amit igazán szeret, így megfelelő kiegészítője lehet a téli estéken a baráti csevejeknek, a munka utáni lazításoknak, a karácsonyi hangulat megteremtésének, de akár a meghitt randevúknak is.

Szinte már bármelyik kávézóban, cukrászdában tudunk kérni egy bögrével, de nézzük, hogy Budapesten mely az a 3+1 hely, ahol a legízletesebb a csokoládé.

1. Rengeteg Romkafé, avagy Míves 2.0

Több személyes kapcsolatom is fűz a helyhez, de mindenféle elfogultság nélkül állíthatom (hisz több hasonló cikk is első helyre sorolja), hogy valóban ez a legalkalmasabb hely egy forró csokoládé elfogyasztására Budapesten. Kellemes, családias hangulat, megközelíthető elhelyezkedés, remek kiszolgálás és rengeteg (de tényleg több száz) plüssmaci jellemzi a helyet. Legyél fiú vagy lány, középiskolás vagy egyetemista, munkát kereső vagy már általunk dolgozó, itt tuti, hogy találsz olyan plüssmackót, amit haza szeretnél vinni.

Nem is beszélve az isteni forró csokikról, amit olyan ízesítéssel kérhetsz, amit csak nem szégyellsz. Itt aztán elengedhet a fantáziádat és a legextrémebb csokikat fogják neked felszolgálni!2. Ahoy!

Ha modern helyre vágysz, ahol kellő hangulat van egy forró italhoz, akkor ez a te csokizód!

A hajó berendezésű Ahoy!-ban nem csak forró csokit, de mellé akár gofrit is rendelhetsz, ha elég édesszájú vagy hozzá.

A többezer összeállításból úgy hiszem Te is tudsz majd választani – akár otthonról is, hisz ez a kávézó házhozszállítást is vállal!

Mivel a matrózok 100% garanciát vállalnak, így ha mégsem ízlene, vagy valami miatt nem vagy megelégedve italoddal, készítenek neked egy újat, vagy akár az árát is visszakérheted.

A hely különlegessége, hogy a vendégek palackpostán tudnak egymásnak üzenni, így te is írhatsz az utánad érkezőknek, illetve ki is vehetsz a hajónak hajtogatott üzenetek közül egyet és elolvashatod mit üzent egy előtted ide látogató.3. Noir Chocobar

Igazán színvonalasan hangzik már a neve is, ahol a levegőt is csoki illat lengi be!

Igazi belga csokoládét használnak az összes termékükhöz. Az étlapon itt még csoki fonduevel is találkozunk, amit 3-4 főre tudunk kérni, friss gyümölcsökkel tálalva, ami a legjobb választás arra az esetre, ha társasággal érkezel.

Italod kiválasztásában az étlapon található rövid, pár mondatos leírások is segítenek, hogy igazán kedvedhez és szájízedhez illő csokoládét tudj magadnak választani.3+1. Saját ágyadban egy takaró alá bújva

Ugye te is elképzelted milyen lenne otthon egy takaró alá bújni és a saját magad által készített forró csokit kortyolgatni egy hangulatos zene, vagy egy jó film kíséretében?

Itt van öt tipp, hogy igazán finom csokoládét tudj magadnak készíteni:

1. A csoki: ét- és tejcsoki kombinációja, 4:1 a legidelásabb.

2. A tejszín: inkább zsírosabbat válasszunk, például 30%-os habtejszínt.

3. A nutella: használjunk egy kevés mogyorókrémet.

4. A fűszerek: kardamom, fahéj, őrölt gyömbér, vanília, tonkabab, narancshéj – a sor szinte végtelen, használjuk bátran azokat, amit süteményeinkhez is alkalmazunk.

5. Az alkohol: a tökéletes forró csoki nem gyerekjáték, készítsük nyugodtan whisky-vel, narancslikőrrel, vagy akár vörösborral.

A tökéletes forró csoki receptje:

  • 4 dl tej (2,8%-os)
  • 80 gramm étcsoki (70%-os)
  • 20 gramm tejcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • bármelyik ízesítő

A tej felét egy kisebb lábasban felmelegítjük, amíg gőzölögni kezd. Hozzáadjuk a feldarabolt csokit, majd addig kevergetjük, amíg elolvad. Ekkor hozzáöntjük a maradék tejet és a tejszínt. Tovább melegítjük, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen forrni a keverék. Adjuk hozzá a választott ízesítőt és a csipet sót, majd keverjük át, és töltsük csészékbe. Akkor lesz a legsűrűbb, mégis selymes állaga, ha folyamatosan kevergetjük, amíg tálalásra kerül. Esetleg adhatunk hozzá tejszínhabot, de az már tényleg mindennek a teteje.

Reméljük, meghoztuk a kedved! J

Forrás:
marieclaire.hu; Képek forrása: noirchocobar.hu, ahoycafe.hu/menu,
facebook.com/Rengeteg/photos

További híreink
Minden, amit a Valentin-napról tudni érdemes!
február 14.
4 perces olvasmány

Mindenki tudja, hogy mikor van a Valentin nap, de hányan tudják, hogy miért, és mi is ez pontosan?
Július hónap dolgozója: Kiss József
szeptember 04.
1 perces olvasmány

A július hónap dolgozója ezúttal Kiss József lett, aki kartonpapír feldolgozással foglalkozó partnercégünk gyárában supervisorként dolgozik.
Nyitvatartási tájékoztatás - 2021. március
március 19.
1 perces olvasmány

A jelenlegi járványügyi intézkedések következtében irodáinkban 2021.03.08-03.26. között a személyes ügyfélszolgálat szünetel.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!