Játsszon együtt az egész család karácsonykor!

Kevesebb mint két hét és jönnek az ünnepek, ami a nagy családi összejöveteleket jelenti. Most nemcsak a szűk család üli körül az asztalt, együtt töltik az időt gyerekek, felnőttek, szülők, nagyszülők és barátok.

 

Nincs is jobb program ilyenkor a benti melegben, mint egy kis játék, móka, kacagás, ami garantáltan összehozza a társaságot. Bár mindannyian tudjuk, hogy nemcsak olyan játékot lehet választani, ami összetartó erővel bír, hanem olyat is, aminek sejtjük, hogy garantáltan veszekedés lesz a vége.


Ezt a válogatást úgy készítettük el a különböző társasjátékokból, hogy a rossz hangulatot távolról is elkerüljük, hiszen ki élvezné az össznépi veszekedést a fa alatt?

1.   Dooble

 

Ez a játék tökéletes választás, ha vannak gyerekek is a társaságban, ugyanis ezt ők fogják a legjobban élvezni, mindemellett a felnőtteknek is kijár majd a szórakozásból.

 

A társasjátékot ötféleképpen lehet játszani, így nem válik hosszútávon unalmassá. Azon az alapelven működik a játék, hogy megtaláljuk az azonos ábrákat a különbféle kártyákon. Ami egyszerűnek tűnhet elsőre, de valójában a felnőtteknek olykor nagyobb gondot okoz ez, mint a gyerekeknek.

 2.   Aranyásók

 

Ezúttal a törpéké lesz a szerep, bele kell bújnod valamelyikük bőrébe, már csak az a kérdés, hogy bányász leszel vagy szabotőr. A játék valódi izgalmát az adja, hogy nem tudod, hogy társaid melyik szerepben vannak, így csak sejtheted, kinek kell segítened keresni az aranyat, vagy éppen szabotálni annak megtalálását.

3. Sequence

 

Ezt a játékot akár 12-en is játszhatjátok, így egy nagy családnál sem marad ki senki sem a buliból. Nagyobb társaságnál a csapatmunkán van a fő szerep, fontos, hogy a csapattagok anélkül, hogy bármit kommunikálnának, együtt tudjanak dolgozni.

 

A gyerekek is könnyen elsajátíthatják a szabályokat, ugyanis a játékotvalójában nevezhetjük amőbának is kártyákkal. A feladat nagyon egyszerű: a táblán lévő kártyákra tehetünk egy zsetont, ha az a kártya megtalálható a kezünkben is, nincs más dolgunk innentől kezdve mint kigyűjteni a saját zsetonjainkból ötöt, függőlegesen, vízszintesen vagy átlóban.

3+1. Activity

 

És akkor következzen az örök klasszikus, a megunhatatlan. Évről évre egyre több formában jelenik meg a minden bulit, összejövetelt feldobó játék. Már az is megmosolyogtató, ha elképzeljük a nagyikat mutogatni, a kisebbeket körül írni, vagy papát rajzolni.

 

Ne felejtsétek el, hogy nem fontos, hogy meglegyen nektek otthon a játék, elég pár ceruza és papír. Alkossatok csoportokat, és írjátok meg az egymásnak szánt kártyákat, melyekhez írjátok oda előre, vagy a következő kör előtt mondjátok meg, melyik kategóriába tartozzon (mutogatni kelljen, körülírni, vagy rajzolni). Nyugodtan mehetnek bele belsős poénok, amiket biztosan ismer a társaság, és garantáltan nagyobb lesz a nevetés a végén, mintha csak egy serpenyőt kellett volna elmutogatni.

Ha szeretnél további társasjátékokat megismerni, olvasd el korábbi cikkünket ebben a témában! 

Képek
forrása: freepik.com, gemklub.hu, jateknet.hu

További híreink
Nyári tippek, avagy hogyan élhetjük túl a kánikulát
június 27.
4 perces olvasmány

Ismerős a szitu, amikor épphogy csak kiléptél a hűtött lakásból és máris a bokádig leizzadtál vagy hőgutát kaptál 5 perc séta után?
Trend, amivel csak nyerni lehet – Bőrápolás okosan
július 07.
5 perces olvasmány

Kortól és nemtől függetlenül, mindannyiunk bőre hálás lenne egy kis odafigyelésért.
2021 utolsó havának legjobb dolgozója Zsóri Áron!
január 12.
2 perces olvasmány

2021 utolsó havának legjobb dolgozója Zsóri Áron!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!