Te mit fogadtál meg 2020-ra?

Hihetetlen gyorsan elszaladt a 2019-es év is, még csak most írtuk meg nektek, hogy miket fogadunk meg az előző évre, és már újra itt vagyunk, azon agyalunk, hogy mit szeretnénk elérni 2020-ban.

 

Most egy kicsit megálltunk és nem csak előre, de visszafelé is pillantottunk, és azt is megnéztük mennyire sikerült betartani az előző évi fogadalmainkat, ezeket összegeztük, ha voltak, és ennek függvényében gondoltuk át az ideieket.

Vivi:

Előző évi fogadalmam: „Idén lesz az esküvőm, így megfogadtam, hogy nem fogok felesleges dolgokon és apróságokon idegeskedni, és türelmes leszek, hogy kiélvezzem az év minden napját!”

 

Idén nem tettem újévi fogadalmat, de tavaly igen. Nehéz minden nap türelmesnek és nyugodtnak maradni, hiszen könnyen történhetnek váratlan vagy kellemetlen dolgok, még úgy is, ha az ember úgy gondolja mindent megtervezett és minden eshetőségre gondolt. Nem mondom, hogy maradéktalanul sikerült teljesítenem a fogadalmat, de elégedett vagyok magammal. Az esküvőszervezés nem volt zökkenőmentes, de jól éreztük magunkat közben, ahogyan a „nagy napon” is. Minden úgy történik, ahogy történnie kell, ha az ember megtesz mindent, ami tőle telik. Én ebben hiszek, talán ha kellene, ezt a hozzáállást fogadnám meg idénre is!

Kriszta:

Célkitűzéseim erre az esztendőre:

  • megcsinálom az államvizsgámat,
  • leteszek egy szakmai nyelvvizsgát,
  • elkezdem a mesterképzést,
  • és próbálom a lehető legjobban kizárni a negativitást.

Lilla:

Előző évben: „Most, hogy végeztem a suliban több szabadidőm van, mint amikor dolgoztam suli mellett. Érdekes, de hiányzik kicsit a tanulás. Szeretem a munkát és jó dolog gyakorlatban csinálni, amit eddig tanultam, de szeretnék fejlődni és tanulni. Ezért az új évi fogadalmam az, hogy munka mellett szeretnék konferenciákra, szakmai előadásokra járni, havonta 1-2 alkalommal.”

 

Nekem nem igazán sikerült teljesíteni a tavalyi fogadalmam. Ha nagyon tágan értelmezzük, akkor igen, mert sokat olvasok a szakmai cikkeket, csoportokban vagyok benne facebookon, és követem az eseményeket, de konferenciákra és előadásokra sajnos nem jutottam el annyiszor, mint azt terveztem.


Idén nincs fogadalmam, csak szeretnék egészségesen és boldogan élni ebben az évben is.

Viki:

Én tavalyra nem fogadtam meg semmit, idénre sem mondanám, hogy nagy rituálék közepette fogadkoztam, de tudatosan, mondhatni célul tűztem ki, hogy jobban odafigyelek a testi-lelki egészségemre, valamint a megfelelő mennyiségű, nem kampányszerű pihenésre, amit különféle betegségek/tünetek is indokolnak. Ehhez részben kapcsolódik, hogy bár eddig sem unatkoztam, de igyekszem többet táncolni saját örömömre is, nem csak fellépőként vagy tanárként mások igényeihez igazodva.Ha könyvet olvasok, akkor azt tanulás gyanánt teszem általában, de 2020-ban szándékomban áll szórakoztató irodalommal is ismerkedni.

A rendet és rendezettséget jobban előtérbe helyezem idén, így többet selejtezek, válogatok, s mehet, aminek mennie kell – főleg otthon van erre szükség, mert korábban nagy gyűjtögető voltam.


Réka:

Rendszeresebben szeretnék sportolni, heti 3-4 alkalommal és nagy szenvedélyemnek, az íjászatnak hódolni, ezt már decemberben el is kezdtem.Több víz, egészségesebb és rendszeresebb táplálkozás illetve az aktív pihenés még a cél. Szeretnék legalább havi 1 könyvet kiolvasni, mert elég sok vár az ágyam mellett erre a sorsra. Megtanulom jobban beosztani az időm és az energiám.


Babett:

Előző évben megfogadtam: „Nem beszélek akkor, amikor nem kellene, megtanulni a bölcs hallgatás fontosságát.”

 

Nem érzem úgy, hogy sikerült volna megtartanom a tavalyi fogadalmamat, hiszen még mindig többet beszélek a kelleténél.

Idén pedig az a fogadalmam, hogy befejezem az egyetemet, folytatom az edzést és leadok további 10 kilót.

Kriszti:

Tavalyi fogadalmam: „Több könyvet fogok olvasni, mint 2018-ban, bár az nem lesz nehéz, mert idő hiányában egyet se sikerült végigolvasnom! J Igyekszem nem halogatni a rám háruló feladatokat, hanem megcsinálni őket. Illetve nem fogadalom, hanem terv: egy külföldi nyaralás, amit én szeretnék megszervezni, és nem mások szervezésére hagyatkozni.”

 

A tavalyi fogadalmak közül a könyvolvasás sajnos nem jött be, elég eseménydús volt az évem, sok volt a teendőm mindig. Nem volt energiám sokat olvasni. Viszont a külföldi utazás megtörtént, és a kevesebb halogatás is.

 

Idén nem fogadtam meg semmit, de motivációként lehet, újra megfogadom, hogy többet fogok olvasni.

Eszter:

Én a következőket fogadtam meg (újfent):

  • Nem halogatom a feladataimat.
  • Minimum kétszer sportolok egy héten.
  • Teljesen kiiktatom az egészségtelen ételeket az életemből.
  • Kevesebbet stresszelek, többet meditálok.
  • Nem költök feleslegesen pénzt, spórolni fogok.

Dóra:

Mivel év végén költöztem „vidékre” Budapestről, így egy kicsit új élet is kezdődik számomra az újévben, amihez elengedhetetlen lesz, hogy összeszedettebb és pontosabb legyek, így én ezt szeretném erősíteni és jobban odafigyelni. (Tudni kell, hogy korábban 10 percre laktam a munkahelyemtől, és nem volt ritka, hogy otthon hagytam a laptopom, kulcsom, pénztárcám, vagy nem emlékeztem, hogy bezártam-e az ajtót, amiért azért könnyebb volt hazaszaladni).

Timi:

Nem szoktam fogadalmat tenni, mivel ezek nálam soha nem működnek. Alapvetően vannak dolgok, amiken szeretnék változtatni az életemben (például, hogy többet sportoljak, vagy kevesebbet szeretnék a telefonon lógni), de ezek olyan dolgok, amiken folyamatosan igyekszem dolgozni és nem az újév kezdetéhez köthető. Abban hiszek, hogy ha megérik az emberben egy gondolat, vagy cél, akkor azt képes lesz végrehajtani, függetlenül attól, hogy milyen napot írunk.Boldog újévet és sok sikert kívánunk mindenkinek a fogadalmai betartásához!


Képforrás: canva.com

További híreink
Magyar Kupa Final Four
április 09.
4 perces olvasmány

„Egészen a 45. percig azt éreztem, hogy jól kézilabdázunk, fantasztikus első félidőnk volt. Nehéz ilyenkor értékelni egy ilyen mérkőzést..."
DIY: ajándékötletek karácsonyra
november 29.
6 perces olvasmány

Szerintünk már mindenki karácsonyi lázban ég, és azon gondolkozik, kit mivel lephetne meg idén.
Február hónap dolgozója Budapesten
március 13.
1 perces olvasmány

Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!