Férfi kézilabda BL: Szeged, Veszprém szempontjából

02.09. Veszprém 29:26 Barcelona

 

A meccs előtt is várható volt, hogy egy szoros mérkőzés elé néz David Davis (Veszprém edzője), és ez így is lett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen 9-9-ig, amikor pár védésnek köszönhetően, szépen lassan ellépett 3 góllal a hazai csapat. A félidő előtti pár percben viszont összeszedte magát a Barcelona, és így egállal mehettek pihenni a csapatok.

 

A 2. játékrészben gyorsan elhúzott ellenfelétől a Veszprém, és a 2-3 gólos különbséget tartották is a játékrész közepéig, ahol ismételten egyenlíteni tudott ellenfelük. Ekkor sem törtek össze a hazaiak, és ismételten előnyt építettek ki, melyet a végéig megtartottak, így itthon tartották a 2 pontot.02.10. Celje 28:29 Szeged

A fiatal celjei csapat a szegedi mérkőzés 9 gólos veresége után sem ijedt meg ellenfelétől, és a meccs végéig próbálta tartani a lépést. A szegedi fiúk, többször tettek szert 3 gólos előnyre, de mindig visszajöttek a hazaiak a meccsbe, de a pihenőre így is 2 gólos vendég előnnyel mehettek.

 

A második játékrész szegedi fölénnyel kezdődött, és kialakítottak egy 4 gólos előnyt is, a kapusteljesítménynek köszönhetően. De jött a mélypont, és ismételten egalizálták az eredményt a hazaiak. A végjátékra döntetlennel fordultak, de Maquedanak köszönhetően (az utolsó 10 percben csak ő tudta a vendég kaput bevenni) a végjátékban 1 gólos győzelmet harcoltak ki a szegediek, és hazahozták a 2 pontot.

 

A Flensburg veresége miatt ez a siker elegendő volt a biztos 2. hely megszerzéséhez a csoportban.02.16. Vardar 27:29 Veszprém

Nehéz meccsnek vágtak neki a veszprémiek szombaton. Az első félidő elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a Vardar újat tudott húzni, és a szünetig 5 gólos előnyre tettek szert.

 

David Davis nem hagyta, hogy fiai elengedjék a meccset, így az öltözőből újult erővel tértek vissza a pályára. A kiváló kapusteljesítménynek és a fantasztikus támadójátéknak köszönhetően 10 percen belül, egy 6-1-es rohammal újra egalizálták az eredményt. Ebben a helyzetben még fel tudott támadni a skopjei csapat, de a nehezen kialakított 3 gólos előnyüket könnyedén hagyták veszni. A veszprémiek kihasználták ellenfelük mély pontját, és fordítottak.

 

A végére egy nehéz taktikai harcot követően hazahozták a 2 pontot, így a többi meccs alakulásának is köszönhetően előreléptek a csoport 2. helyére.

2.17. Szeged 30:29 Motor Zaporozsje

Az idegenbeli 1 gólos siker után tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés a Tisza-partiak számára, de reménykedtünk a győzelemben. A szegediek számára már-már tét nélküli összecsapás volt, még a csoport 1. helye elérhető, de ahhoz a PSG-nek két mérőzését is buknia kell.

 

Újszegeden a meccset a vendégek kezdték jobban, és gyorsan kialakították 3 gólos előnyüket, melyet a hazaiaknak nem nagyon sikerült csökkenteni, sőt volt, hogy 5 góllal és elmentek ellenfeleink. A félidőt mieink zárták jobban, a 3-1-es hajrának köszönhetően 3 gólos hátrányban mehettek a pihenőre.A 2. játékrész elején sem sikerült javítaniuk védekezésükön, de egy-egy kapusbravúrnak köszönhetően szépen lassan egalizálták az eredményt, és egy új mérkőzés kezdődött. Hol Szeged, hol Motor vezetett, de 1 gólnál nem volt nagyobb a különbség a két csapat között a hátralévő időszakban. A végjátékban a hazai csapat jött ki jobban, és az egy gólos győzelemnek köszönhetően itthon tartották a 2 pontot.


Összességében sikeres két hetet zártak a BL-ben a magyar csapatok. Csak így tovább fiúk!

 

A következő hetekben is izgalmas mérkőzések elé nézünk, a szegediek számára megvan a biztos 2. hely a csoportban, de Pastor edző tevékenységét ismerve, nem fogja hagyni, hogy lazítsanak a fiúk.

 

A veszprémiek a 2. hely megtartásáért küzdenek, melyhez már csak két akadályt kell legyűrniük.Nézzük mi vár a magyar csapatokra a nemzetközi kupasorozatokban:

02.23. 14:00 CSM Bukarest - Győr ETO (Női BL)

02.23. 15:45 Balatonfüred - St. Raphael  (Férfi EHF kupa)

02.23. 17:30 Nantes - Szeged (Férfi BL)

02.23. 19:30 Ferencvárosi TC - Thüringer (Női BL)

02.24. 13:00 Tatabánya - Hannover-Burgdorf (Férfi EHF kupa)

02.24. 17:00 Veszprém - Meshkov Brest (Férfi BL)

03.02. 17:30 Vive Kielca - Veszprém (Férfi BL)

03.02. 18:00 Storhamar – Siófok KC (Női EHF kupa)

03.02. 19:30 Győri ETO - Ferencvárosi TC (Női BL)

03.03. 13:00 Hannover-Burgdorf - Tatabánya (Férfi EHF kupa)

03.03. 17:00 Szeged - PPD Zagreb (Férfi BL)

03.03. 19:00 St. Raphael - Balatonfüred (Férfi EHF kupa)

 

2 hét múlva jövünk az izgalmasabb meccsek összefoglalóival!

 

Jó szurkolást, jó szórakozást mindenkinek!

Képek forrása: handballveszprem.hu;24.hu; Grundfos Tatabánya Kézilabda Club facebook oldal; origo.hu; handball-world.news; 

További híreink
Te mit fogadtál meg 2020-ra?
január 06.
6 perces olvasmány

Vizsgaidőszak zárás: bulizz okosan!
február 01.
3 perces olvasmány

Most már mindenki túlvan a vizsgákon – remélhetőleg pozitív végkimenetellel –, és ezt illik jó alaposan megünnepelni!
Csokigyűjtés a bohócdoktoroknak!
november 21.
1 perces olvasmány

Ajándékozz egy tábla csokit a rászoruló gyerekeknek, amit karácsonykor a Bohócdoktorok juttatnak el a kis betegek részére.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!