Bajnoki döntő

A múlt héten lezárult a kézilabda NB1 főcsoportja, ahol a Szeged veretlenül végzett az első helyen.

 

Kizárólag a Tatabánya gárdája tudta megszorongatni, és 1 pontot rabolni tőlük. A második helyen a veszprémi csapat, 23 győzelemmel és 3 vereséggel, így idén is Szeged-Veszprém döntőt játszanak a magyar bajnokságban.

 

Nézzük, hogy mi történt a csapatokkal a 2018/19-es szezonban, és mire számíthatunk a mindent eldöntő mérkőzéseken.

 

Szeged:

 

Kiválóan kezdték meg az idényt, melynek első felében csak a PSG és a Flensburg tudott felülkerekedni a Tisza-parti gárdán, de ők is csak hazai pályájukon 2-2 góllal. Október derekán érkezett a magyar rangadó, Veszprémben léphetek pályára a bikák. A hazaiakon hamar felülkerekedtek, és 5 gólos győzelmet arattak, mely még az edzőváltáson frissen áteső építőknek is meglepetés volt.Novemberben, az akkor még egyértelműen BL győzelemre esélyes francia csapat elleni vereségünket is sikerült megtorolni, és az újszegedi sportcsarnokban 1 gólos győzelemmel tartották itthon a 2 pontot. Ezt követően már őket is a legjobbak közé sorolták.

 

A szezon második felében a világbajnokságot követően érkezett a megtorpanás. A bajnokságban és a Bl-ben is szoros mérkőzéseken tudták csak felülmúlni ellenfeleiket. A legfontosabb meccseket stabilan hozták, a bajnokság hazai rangadóján 2 góllal, Magyar kupa döntőjében 1 góllal tudták felül múlni a Veszprémet.Egy hónappal ezelőtt érkezett a legfontosabb mérkőzés, a Vardar elleni oda-visszavágós csata, a BL négyes döntőbe jutásért. Idegenben nagyarányú vereséget szenvedtek, az idényben először nem állt stabil lábakon a védelem, és ezt már hazai pályán nem tudták megfordítani, így kiestek a legrangosabb tornából.Veszprém:

 

A szezon nem kezdődött túl jól a számukra, a BL idényt 2 győzelemmel és 4 vereséggel kezdték, amikor eljött az edzőváltás ideje. Ekkor érkezett Davis edző, akivel 2 bajnoki vereséget (Tatabánya, Szeged) követően talpra állt a csapat.

 

November közepe óta nem kaptak ki senkitől a Tisza-parti csapatot kivéve. A világbajnokság után kitűnően teljesítettek, és felléptek a BL esélyesei közé. A Bajnokok Ligájában a rossz kezdést végül sikerült javítaniuk, és a csoportkör 2 helyén zártak. A Play Off-ot is könnyedén teljesíteni tudták.A magyar kupát elbukták a Szeged ellen, ahol nagy hátrányból tudtak felkapaszkodni, de az utolsó másodpercekben nem sikerült egyenlíteniük, így elszenvedve az eddigi utolsó vereségüket a bikák ellen.

 

Végül a bajnokságban is a legjobb gólkülönbséggel jutottak tovább a döntőbe, de a 3 vereségüknek köszönhetően csak a 2. helyen.

 

A döntő első mérkőzését Veszprémben játsszák csütörtökön, a visszavágó pedig vasárnap, Szegeden lesz.

 

Az idei, egymás elleni mutató a szegedieknek kedvez, 3-ból 3-szor nyertek, viszont a forma és a lelki állapot inkább az építők felé billenti a mérleg nyelvét. Davis csapatának arra is figyelni kell, hogy jövő hétvégén a BL négyes döntőjében érdekeltek, így a játékosok legjobb formáját akkorra kell időzítenie.A csütörtökön 18:30-tól kezdődő veszprémi mérkőzésen a szegedieknek 2-3 gólos különbségen belül kell maradniuk, hogy a hazai mérkőzésükön legyen esély a bajnoki címvédésre. Ehhez a védekezésüknek 100%-on kell teljesítenie, és támadásban extrákat kell hozniuk. A hazai csapatnak nehéz lesz áttörni a vendégek hatos falát, de ha ez sikerül, akkor egyenes út vezet a serlegig.

 

Vasárnap 18:00-kor kezdődik a második csata, és ekkor derülhet ki, hogy ki viszi haza az aranyat.

 

Mindkét mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Szerintetek ki fog nyerni?

 

Képek forrása: pickhandball.hu; handballveszprem.hu; sportmenu.hu

További híreink
Így legyél környezettudatos egyetemista
november 12.
6 perces olvasmány

Ha csak pár dolgot bevezetünk az életünkbe, és változtatunk egy keveset a hétköznapjaink megszokott rendjén, nagyon sokat tudunk tenni a jövőnkért és a Földért.
Mit vigyünk a nyaralásra, avagy hogyan csomagoljunk helytakarékosan
augusztus 12.
4 perces olvasmány

„Napfény járja át a szívem újra, csak egy szál bikinit hoztam el az útra…”
Joker – Filmajánló (Spoilermentes)
október 17.
2 perces olvasmány

A filmet sok DC rajongó várta izgatottan már az első trailer megjelenése óta, nem is hiába.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!