Hogyan készül a tökéletes forralt bor?

Véget ért a karácsonyi vásárok időszaka, azonban ez nem jelenti azt, hogy a nagy hidegben le kellene mondanunk a forralt borról is. Bár több helyen is kapható még, ezt a finomságot otthon is elkészíthetjük. 

Elhoztuk nektek, az általunk ismert legfinomabb forralt bor receptjét!Hozzávalók 1 üveg (750 ml) borhoz:

  • 750 ml bor
  • 2 darab narancs
  • 8 darab szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 2 darab ánizs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kisebb citrom


Elkészítés:

Vágjunk karikára egy narancsot és a citromot. A kimaradt narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét.Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort.

 

A cukrot annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk, ha édeset, akkor ez elhagyható.

 

Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően egy teáskanállal kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.


Az utolsó összetevő a jó társaság és egy bögre! Jó főzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!


További híreink
Tagságérvényesítés 2022/23 II. félév!
február 13.
5 perces olvasmány

Újra elérkezett a TAGSÁGÉRVÉNYESÍTÉS ideje! Ne hagyd ki különben MÁRCIUS 31-től nem tudsz tovább dolgozni!
1986. április 26.
június 18.
4 perces olvasmány

Jöjjön a mi véleményünk a Csernobil sorozatról.
Diákmunka a vírus alatt is
május 03.
4 perces olvasmány

A vírus még jelen van ugyan, de az élet megy tovább, nekünk pedig lassan meg kell tanulnunk alkalmazkodni az új helyzethez és kihasználni a home office adta lehetőségeket.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!