Hogyan készül a tökéletes forralt bor?

Véget ért a karácsonyi vásárok időszaka, azonban ez nem jelenti azt, hogy a nagy hidegben le kellene mondanunk a forralt borról is. Bár több helyen is kapható még, ezt a finomságot otthon is elkészíthetjük. 

Elhoztuk nektek, az általunk ismert legfinomabb forralt bor receptjét!Hozzávalók 1 üveg (750 ml) borhoz:

  • 750 ml bor
  • 2 darab narancs
  • 8 darab szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 2 darab ánizs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kisebb citrom


Elkészítés:

Vágjunk karikára egy narancsot és a citromot. A kimaradt narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét.Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort.

 

A cukrot annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk, ha édeset, akkor ez elhagyható.

 

Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően egy teáskanállal kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.


Az utolsó összetevő a jó társaság és egy bögre! Jó főzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek forrása: pixabay.com

További híreink
KÖZLEMÉNY
március 12.
5 perces olvasmány

A magyar Kormány tegnapi (2020.03.11.) intézkedései, és a koronavírus okozta helyzet miatt a Meló-Depó 2000 Iskolai Szövetkezet vezetősége az alábbi tájékoztatást nyújtja diákjai számára.
A legjobb forró csokik Budapesten + recept!
november 27.
4 perces olvasmány

Most, hogy beköszöntött a hideg, talán még jobban vágyunk rá, hogy beüljünk valahová megmelegedni. Mi is lenne jobb egy forró csokinál?
Hogyan kerülhetsz el kínos szituációkat állásinterjún?
február 11.
5 perces olvasmány

Ha szeretnél elnyerni egy állást, akkor ahhoz az kell, hogy valahogy kitűnj a többiek közül.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!
A weboldal sütiket használ
A weboldal használatához cookie-k töltődnek le Weboldalunk cookie-kat használ. Ha ezen az oldalon jár, az azt jelenti, hogy fogadta a cookie-kat, és az élmény részesévé kíván válni. Reméljük, nincs ellenvetése.
Olvassa el a cookie-kkal kapcsolatos szabályzatunkat!