Hogyan készül a tökéletes forralt bor?

Véget ért a karácsonyi vásárok időszaka, azonban ez nem jelenti azt, hogy a nagy hidegben le kellene mondanunk a forralt borról is. Bár több helyen is kapható még, ezt a finomságot otthon is elkészíthetjük. 

Elhoztuk nektek, az általunk ismert legfinomabb forralt bor receptjét!Hozzávalók 1 üveg (750 ml) borhoz:

  • 750 ml bor
  • 2 darab narancs
  • 8 darab szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 2 darab ánizs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kisebb citrom


Elkészítés:

Vágjunk karikára egy narancsot és a citromot. A kimaradt narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét.Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort.

 

A cukrot annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk, ha édeset, akkor ez elhagyható.

 

Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően egy teáskanállal kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.


Az utolsó összetevő a jó társaság és egy bögre! Jó főzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!


További híreink
Téli tippek bőrápolásra
február 02.
4 perces olvasmány

A hideg időben a legfontosabb, hogy a bőrünk hidratált maradjon.
A virslin és az instant levesen túl – Alap tippek kolis, albérletes kezdő szakácsoknak
december 02.
7 perces olvasmány

Az élet rengeteg váratlan szituációt hozhat számunkra, azonban bármi történjen is velünk, egy biztos: enni azt mindig kell. A probléma a „de mit?” kérdésnél szokott kezdődni.
Ismered ezeket a hungarikumokat? Tedd próbára magad!
augusztus 21.
3 perces olvasmány

Vannak olyan népszerű márkák, ételek, italok, örökségek, amikről nem tudjuk, hogy hungarikumnak számítanak. Most ezekről írunk nektek.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!