Véget ért a karácsonyi vásárok időszaka, azonban ez nem jelenti azt, hogy a nagy hidegben le kellene mondanunk a forralt borról is. Bár több helyen is kapható még, ezt a finomságot otthon is elkészíthetjük.
Elhoztuk nektek, az általunk ismert legfinomabb forralt bor receptjét!Hozzávalók 1 üveg (750 ml) borhoz:
- 750 ml bor
- 2 darab narancs
- 8 darab szegfűszeg
- 2 darab fahéj
- 2 darab ánizs
- 2 evőkanál cukor
- 1 kisebb citrom
Elkészítés:
Vágjunk karikára egy narancsot és a citromot. A kimaradt narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét.Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort.
A cukrot annak megfelelően tegyük bele,
hogy milyen fajta bort választottunk, ha édeset, akkor ez elhagyható.
Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ezt követően egy teáskanállal kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.
Az utolsó összetevő a jó társaság és egy
bögre! Jó főzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!