Gondozásmentes dzsungel a lakásban – íme a világ legigénytelenebb növényei!

Ha te sem vagy a kertészek gyöngye, mégis vágysz némi zöld színre a lakásban, akkor most hoztunk neked néhány olyan növényt, ami meghálálják azt is, ha csak kevés időt tudsz rájuk fordítani. 
Vitorlavirág – Vitorlát fel, itt már nyugodtan le is horgonyozhatunk, ez a virág ugyanis nem igényel tengernyi vizet. Heti rendszerességgel elég öntözni, de az se baj, ha pár alkalom kimarad. Levelei vékonyulásával jelzi, ha szomjas, és egy kis víztől hamar új erőre kap. Leginkább a világos, félárnyékos helyeket kedveli.

Viaszvirág – Tavasztól őszig hoz csillagalakú, gömbformába tömörülő, apró virágokat, melyek felszíne a viaszhoz hasonlatos. Csodaszép látványt nyújt a virágzása, ha kellően fényes helyre, például az ablakba tesszük. A túlöntözést nem nagyon tolerálja, két locsolás között teljesen hagyni kell kiszáradni a földjét.

Kaktusz – Talán mondani sem kell, hogy a kaktuszok igazi túlélők, amik a növényvilágban páratlanul alkalmazkodtak a szárazsághoz. Éppen ezért, bőven elég nyáron kéthetente, télen havonta vizet adni nekik. Azt is csak abban az esetben, ha teljesen kiszáradt a földjük a cserépben. Sivatagi növény lévén lételemük a napfényben fürdőzés, mindenképp a lakás leginkább napsütötte pontjára helyezzük, csak közben vigyázzunk a szúrós tüskékkel. 


Pompás kutyatej – Nemcsak nevében pompás, hanem valójában is szemet gyönyörködtető ez a növény. Folyton virágzó fajta, amely így állandó éke lehet a szobánknak, de csak óvatosan vele, a gyerekeket, kisállatokat tartsuk távol tőle, mert mérgező! Rendkívül jól tűri a mostoha körülményeket: locsolást csak akkor igényel, ha már legalább 2-3 cm mélyen kiszáradt a födje, a napfényt imádja. 


Aloe vera – Az egyik legsokoldalúbb gyógynövény, amely számtalan problémánkra gyógyírt kínál, és cserébe alig vár el törődést. Beéri némi vízzel, heti egyszer elég megöntözni, és egy kicsivel több napfénnyel és melegséggel, habár a téli időszakban a lakáson belül a hűvösebb helyeket preferálja. Szinte kipusztíthatatlan és még szaporítani is borzasztóan egyszerű, kell ennél több?

Kúszó filodendron – Mint neve is sugallja, a kúszó filodendron egy futónövény. Ezért ha van hozzá elég hely, mindenképp futassuk fel valamire, a látvány garantáltan impozáns lesz. A közvetlen fényt, és a túlöntözést nem jól viseli, amikor a föld teteje kiszáradt, akkor érdemes meglocsolni. A sok vizet tehát kevésbé szereti, a párát viszont annál jobban, így egy fürdőszobai vagy konyhai környezet ideális lehet számára.  


Források: femina.hu; oazis.hu; novenytar.krp.hu Képforrások: pexels.com; unplash.comTovábbi híreink
Az – filmkritika
szeptember 12.
2 perces olvasmány

Aki fél a bohócoktól, az azért nézze meg, aki pedig nem, azt ezután a film után garantáltan ki fogja rázni a hideg, ha lát egyet.
Gyógyteákkal a világ ellen
november 08.
4 perces olvasmány

Az őszi időszakban mindenki egy kicsit többet van az otthon melegében egy pohár forró italt kortyolgatva. De tudod, hogy mit is iszol?
November hónap dolgozója Szegeden: Hajdú Fédra
december 10.
3 perces olvasmány

Kedves Fédra, nagyon szépen köszönjük az eddigi munkád és reméljük még jó sokáig a csapatunk tagja leszel! Gratulálunk a hónap dolgozója címhez!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!