Gondozásmentes dzsungel a lakásban – íme a világ legigénytelenebb növényei!

Ha te sem vagy a kertészek gyöngye, mégis vágysz némi zöld színre a lakásban, akkor most hoztunk neked néhány olyan növényt, ami meghálálják azt is, ha csak kevés időt tudsz rájuk fordítani. 
Vitorlavirág – Vitorlát fel, itt már nyugodtan le is horgonyozhatunk, ez a virág ugyanis nem igényel tengernyi vizet. Heti rendszerességgel elég öntözni, de az se baj, ha pár alkalom kimarad. Levelei vékonyulásával jelzi, ha szomjas, és egy kis víztől hamar új erőre kap. Leginkább a világos, félárnyékos helyeket kedveli.

Viaszvirág – Tavasztól őszig hoz csillagalakú, gömbformába tömörülő, apró virágokat, melyek felszíne a viaszhoz hasonlatos. Csodaszép látványt nyújt a virágzása, ha kellően fényes helyre, például az ablakba tesszük. A túlöntözést nem nagyon tolerálja, két locsolás között teljesen hagyni kell kiszáradni a földjét.

Kaktusz – Talán mondani sem kell, hogy a kaktuszok igazi túlélők, amik a növényvilágban páratlanul alkalmazkodtak a szárazsághoz. Éppen ezért, bőven elég nyáron kéthetente, télen havonta vizet adni nekik. Azt is csak abban az esetben, ha teljesen kiszáradt a földjük a cserépben. Sivatagi növény lévén lételemük a napfényben fürdőzés, mindenképp a lakás leginkább napsütötte pontjára helyezzük, csak közben vigyázzunk a szúrós tüskékkel. 


Pompás kutyatej – Nemcsak nevében pompás, hanem valójában is szemet gyönyörködtető ez a növény. Folyton virágzó fajta, amely így állandó éke lehet a szobánknak, de csak óvatosan vele, a gyerekeket, kisállatokat tartsuk távol tőle, mert mérgező! Rendkívül jól tűri a mostoha körülményeket: locsolást csak akkor igényel, ha már legalább 2-3 cm mélyen kiszáradt a födje, a napfényt imádja. 


Aloe vera – Az egyik legsokoldalúbb gyógynövény, amely számtalan problémánkra gyógyírt kínál, és cserébe alig vár el törődést. Beéri némi vízzel, heti egyszer elég megöntözni, és egy kicsivel több napfénnyel és melegséggel, habár a téli időszakban a lakáson belül a hűvösebb helyeket preferálja. Szinte kipusztíthatatlan és még szaporítani is borzasztóan egyszerű, kell ennél több?

Kúszó filodendron – Mint neve is sugallja, a kúszó filodendron egy futónövény. Ezért ha van hozzá elég hely, mindenképp futassuk fel valamire, a látvány garantáltan impozáns lesz. A közvetlen fényt, és a túlöntözést nem jól viseli, amikor a föld teteje kiszáradt, akkor érdemes meglocsolni. A sok vizet tehát kevésbé szereti, a párát viszont annál jobban, így egy fürdőszobai vagy konyhai környezet ideális lehet számára.  


Források: femina.hu; oazis.hu; novenytar.krp.hu Képforrások: pexels.com; unplash.com



További híreink
November hónap dolgozója Budapesten: Bendő Emese
december 19.
1 perces olvasmány

Budapesten a november hónap dolgozója Bendő Emese lett, aki egyszerre rengeteg tevékenységet művel az egyetem mellett. Hiszen nem csak, hogy 3 helyen dolgozik,
Hogyan keress nyári diákmunkát? Ne bízd a véletlenre!
április 23.
3 perces olvasmány

Nyakunkon a nyári szünet! Ahhoz, hogy a maximumot hozd ki a nyárból, kell egy stratégia, melyhez adunk néhány támpontot!
LinkedIn diákként
november 04.
3 perces olvasmány

A LinkedIn is hasonló elven működik, mint más közösségi média platform, viszont ennek szakmai témája van.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!