Hova menjünk szánkózni Budapesten?

Nincs is nagyobb boldogság télen, mint amikor ropog az ember lába alatt a hó. Ha már fehér Karácsonyban nem volt igazán részünk (kivéve, ha az Alpokban töltöttük az ünnepeket), reméljük, most még sokáig kiélvezhetjük a hó nyújtotta lehetőségeket, és itt lesz az ideje egy kis szánkózásnak!

 

De hova menjünk a barátainkkal/családunkkal egy kis csúszkálásra Budapesten? Ebben segítünk most Nektek!1.   Városliget

A Királydomb nem csak ebben az időszakban gyakran látogatott, ezért feltehetőleg már a legtöbb budapesti ismeri ezt a helyet. A domb méretéből adódóan kicsik és nagyok is meg tudják találni a számukra megfelelő csúszási magasságot.


2.   Népliget

Amennyiben nem szeretnél annyi emberrel együtt szánkózni, mintha a Városligetbe mennél, de szeretnél egy könnyen megközelíthető részére menni a városnak, akkor ez lesz a te helyed.3.   Gellért-hegy

A Rezeda utca végénél van egy szánkózásra alkalmas hely akár a kisebbeknek is. Illetve a Millenáris parkban is van lehetőség a szánkózásra, de ez a domb, a méretéből adódóan nem nyújt hatalmas izgalmakat a felnőttek számára. Ebből viszont az következik, hogy gyermekkel ideális ezt a helyet választani.


4.   Normafa

Ez az egyik legismertebb szánkózós hely a környéken, így nem meglepő, ha nagyobb tömegekkel találjuk magunkat szembe, amikor megérkezünk a helyszínre. De ez nem véletlen, hiszen ez az egyik legalkalmasabb a szánkózásra.5.   Hajógyári-sziget

A sziget nagy dombja is alkalmas ebben az időszakban arra, hogy kicsúszkáljuk magunkat, majd piros pozsgás arccal és mosollyal menjünk haza.


6.   Bikás park

Ez a helyszín élvezetes lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen a bikák alatt lévő domb elég meredek mind a két korosztály számára, illetve vannak meredekebb és síkabb részei is. Ebben az időszakban még ingyenes korcsolyapálya is üzemel a parkban, ahová csak a korcsolyádat kell magaddal vinned, és már indulhatsz is felszántani a pályát.

 

Ha elhagynátok Budapestet, és elmennétek a közelbe egy kis szánkózós élmény kedvéért:

 

6+1 : Dobogókő

 

Itt sípályát is találunk, de ha maradnánk a jó öreg szánkónál, akkor találunk egy erre a célra elkülönített pályát.


Jó szórakozást kívánunk mindenkinek ebben a hideg időszakban, amikor a legnagyobb nevetések a hóban töltött szórakozások közepette történnek. Miután kiélveztétek a havat, ne felejtsetek el bedobni egy forró csokoládét. Ebben is segítségetekre lehetünk egy korábbi szuper helyeket, receptet tartalmazó cikkünkben!

Források: minimatine.hu; welovebudapest.com,
Képek forrása: freepik.com

További híreink
Elő a bringákkal!
április 30.
3 perces olvasmány

Megérkezett hozzánk is a csodaszép, napsütéses időszak, így ideje felkelteni a bringáinkat téli álmukból és nekivágni a nagyvilágnak: munkába, suliba vagy csak úgy túrázni.
Szeptember hónap dolgozója Budapesten: Sánta Adrienn
november 05.
1 perces olvasmány

A szeptember hónap dolgozója Budapesten Sánta Adrienn lett, aki már lassan 2 éve dolgozik a Pepco munkatársaként az egyetem mellett.
A Meló-Depósok legjobb nyaralásai
június 24.
10 perces olvasmány

Szemezgessetek, és merítsetek ötletet, ha esetleg még nem tudjátok, hogy hová mentek idén nyaralni.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!