Vizsgaidőszak zárás: bulizz okosan!

Most már mindenki túlvan a vizsgákon – remélhetőleg pozitív végkimenetellel –, és ezt illik jó alaposan megünnepelni! Ha bulizásról van szó, sokunknak eszébe juthat a „szolid” alkoholfogyasztás és az azt követő keserves másnapok. Azonban erre van megoldás! Mai cikkünkben különböző praktikákat osztunk meg veletek arra vonatkozólag, hogyan előzhető meg a „macskajaj”.

Mit tegyél buli előtt?


Igyál vizet!


Szerintünk mindenki tudja, vagy tapasztalta, hogy az alkoholnak elképesztően intenzív dehidratáló hatása van, s ha nem figyelünk oda, másnap erős fejfájás gyötörhet minket (rosszabb esetben kiszáradás, és ájulás is bekövetkezhet a csökkenő veseátáramlás és az erekben a növekvő ozmózisos nyomás miatt).


Ha szeretnéd ezeket a csúnya dolgokat megelőzni, az esedékes buli előtt közvetlenül érdemes 1-1,5l vizet, vagy koffein,- és cukormentes italt elfogyasztani.Egyél valamit!


Mindnyájan hallottuk már a szóbeszédet: „Ivás előtt enni kell”. És ez bizony nagy igazság, érdemes megfogadni! Azt javasoljuk, hogy magas fehérje-, és/vagy zsírtartalmú ételeket fogyasszatok, hiszen a szervezetünkben a fehérjék és zsírok felszívódása, illetve lebontása sokkal lassabb, mint a szénhidrátoké. Amíg az emésztő mirigyeink és a lebontó enzimek „le vannak kötve”, nem tudnak az alkohol feldolgozásával „foglalkozni”, így később és kisebb mértékben rúgunk be.


Mire figyelj ivás közben?


Mérték az érték


Ha inni kell, hát inni kell… de figyeljünk oda a mértékre. Egyrészt az egészségünkben sem teszünk akkora kárt, másrészt, amikor másnap kinyitjuk a pénztárcánkat, nagyon fogunk örülni annak a néhány plusz Mátyás királynak.Tudd, hol a határ!


„Nem bírod? Gyenge vagy!” Ezt is gyakran halljuk, ha valamire nemet akarunk mondani. Viszont jegyezzük meg, nemet mondani nem szégyen! Legyünk a buli közben is annyira tudatosak, hogy ha már érezzük, nem megy több, ne erőltessük. Előzzük meg a bajt!


Ne keverjük az italokat!


„Sörre bor, bármikor, borra sör, meggyötör.” Ismerős, ugye? Ebben is van igazság. Ha már ivásra kerül a sor, próbáljuk meg nem összekeverni az italokat, különben csúnya lesz a másnap.Igyál vizet!


Buli közben is figyelj a folyamatos hidratálásra! Lehet kérni italokat szódával és jéggel is, inkább ezeket részesítsük előnyben. És az a fogalom, hogy gyógysör, na az tényleg csak mendemonda, legalábbis biológiailag kevésbé, pszichésen annál nagyobb hatása lehet.


Mit tegyél, ha ezek nem sikerültek, és már másnapos vagy?

 

A következő cikkünkből erre is megkapjátok a választ. Addig is mindenkinek jó bulizást kívánunk!

És tudjátok, csak okosan!

 

Források: wellnesscafe.hu,www.life.hu, www.urban-eve.hu, www.hazipatika.com
Képek forrása: pixabay.com 

További híreink
Próbáld ki a Netflixet ingyen!
január 27.
4 perces olvasmány

Bizonyára sokan elgondolkoztatok azon, hogy előfizessetek-e erre a szolgáltatásra vagy sem, illetve, hogy kell-e ez nektek?
A férfi kézilabda vb csoportköre - magyar szemszögből
január 18.
7 perces olvasmány

Röviden összefoglaltuk Nektek az eddigi meccseket: holnap újra pályán a magyar válogatott!
Február hónap dolgozója Budapesten: Papp Zsófia
április 03.
1 perces olvasmány

A februári hónap dolgozója Budapesten Papp Zsófia lett, aki HR területen végzett munkájával érdemelte ki ezt a címet.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!