Férfi Bajnokok ligája: nyolcaddöntők

Ahogy azt már megszokhattátok, ismételten jelentkezünk a világ kézilabda eseményeinek magyar vonatkozású mérkőzéseivel.

A Bajnokok Ligájában hazai csapataink szépen teljesítettek. Nézzük, mi történt a Veszprémmel!Veszprém-Sporting

 

Az idegenbeli mérkőzés során nagyon megnehezítette a fiatal csapat a veszprémiek dolgát. 3-0-val kezdődött a csata, és Davis együttesének nagy erőket kellett mozgósítania a fordítás érdekében. Az első félidőt portugálok uralták, majdnem végig vezetve. 1 gólos hazai előnnyel mehettek pihenni.

 

A 2. játékrészt jól kezdte csapatunk, de erőre kaptak a hazaiak és elhúztak 3 góllal. Végül a nagy erőbefektetésnek meglett az ára, és a sportingi játékosok elfáradtak, emiatt a veszprémiek könnyedén fordították meg a mérkőzést az utolsó 15 percben.Így a következő összecsapásukat2 gólos előnnyel várhatták.A magyarországi mérkőzés is nehezen kezdődött, de hamar kilábaltak belőle Nagy Laciék. A félidőt 3 gólos előnnyel zárták, de ez nem jelentett semmit, mert a pihenőről visszatérve perceken belül egyenlítettek ellenfeleik. Ettől kezdve viszont nem adtak esélyt, és végig uralták a mérkőzést: volt, hogy 8 gólos előnyt is kiharcoltak a mieink, a végén 6, összesítésben 8 góllal nyerték a csatát, így szombaton már biztos volt, hogy a Veszprém ott lesz a legjobb 8 között.

Szeged-Wisla Plock

 

Az első mérkőzés lengyelek otthonában volt, melynek az első félideje rendkívül kiélezett csatát hozott. Kevés gólt láthattunk, a védelmek nagyon odatették magukat. A pihenőre végül 10-10-es döntetlennel vonultak a játékosok.

 

A 2. játékrészben Pastor csapata továbbra is kiválóan védekezett, de a támadásokkal nem lehettünk maradéktalanul elégedettek. A végjáték ezen a mérkőzése is a magyar csapatnak kedvezett, és fáradó ellenfelét nehezen is, de végül 2 góllal legyőzte.A Tisza-parton ennél már egyértelműbb mérkőzést láthattunk, és a félidőre 5 gólos előnyt harcoltak ki a bikák. A pihenő után sem tört meg a lendület, és könnyedén, 7 góllal hozta a mérkőzést Szeged. Így összesítésben 9 gólos előnnyel jutott a legjobb 8 közé.Nézzük, a negyeddöntő párosításait, melyeket április 24-én és május 1-én fognak játszani a csapatok:

Nantes-Barcelona

Vive Kielce-PSG

Flensburg H.-Veszprém

Vardar-Szeged

 

Mi vár ránk április első hétvégéjén?

 

A női Bajnokok Ligája nyolcaddöntője kezdődik, ahol a Fradi a Rosztov együttesét fogadja hazai pályán, majd a Győriek játszanak idegenben az Odense ellen.Ezen a hétvégén fog eldőlni a férfi Magyar kupa sorsa is Debrecenben, mely elődöntőit szombaton, a bronzmérkőzést és a döntőt pedig vasárnap rendezik.


04.06. szombat

13:00 Dabas-Veszprém

15:15 Szeged-Balatonfüred

 

04.07. vasárnap

13:30 Magyar kupa bronzmérkőzés

14:30 Ferencváros TC N-Rosztov N

16:00 Magyar kupadöntő

16:50 Odense N-Győr N

 

Jó szurkolást mindenkinek!

Képek Forrása: keziszovetseg.hu, pickhandball.hu, handballveszprem.hu

További híreink
Mozogj hidegben is!
november 08.
2 perces olvasmány

„Reggel még sötét van és hideg… este már sötét van és hideg… napközben tanulok és/vagy dolgozom…a délután a barátoké, esetleg a tanulásé…tehát nekem nincs időm edzeni…”
Így készülj fel okosan a szóbeli érettségire
május 10.
5 perces olvasmány

Nyakadon a szóbeli, már minden tételt begyűjtöttél, de még fogalmad sincsen, hogyan kezdj hozzá?
Munkahelyi beilleszkedés? Nem probléma!
március 31.
2 perces olvasmány

Holnap lesz az első napod az új gyakornoki helyeden, és aggódsz miatta? Nem tudod, hogyan viselkedj? Mivel az első benyomás nagyon sokat számít, fontos, hogy hogyan kezdesz az új munkahelyen.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!