Elő a bringákkal!

Megérkezett hozzánk is a csodaszép, napsütéses időszak, így ideje felkelteni a bringáinkat téli álmukból és nekivágni a nagyvilágnak: munkába, suliba vagy csak úgy túrázni.

 

Ha a te bicajod is 3 hónapja a tárolóban vagy az udvaron pihen, és ráférne egy alapos tatarozás, mielőtt elindulnál, akkor az alábbi néhány tipp a segítségedre lehet, hogy biztonságosan tudj közlekedni.Fürdésidő!

 

Érdemes egy alapos mosással kezdeni, hogy ne leszállás után érjen a kellemetlen meglepetés, miszerint egy jó adag por telepedett az ülésedre… ami most a ruhádon landolt. Hagyd, hogy a bicajod vázának csillogó fénye mindenkit elvakítson a városban!Karbantartás vagy karban tartás?!

 

Természetesen a legelegánsabb ruhánkban tekerve esik le a lánc, leszünk nyakig olajosak és csikorog annyira a kerékpárunk, hogy csengő sem kell érkezésünk előre jelzésére. Azért, hogy ne karban cipelve kelljen a legközelebbi szerelőhöz elvinni a biciklinket, egy olajozás is jót fog tenni a kis közlekedési eszközünknek. Rengeteg fajtájú és kiszerelésű láncra és fogaskerékre való olaj és spray található szinte filléres áron. A kerékpárüzletekben lévő szakemberek segítségével ki fogod tudni választani a járműdhöz legmegfelelőbbet.Fújásra fel!

 

Nem árt, ha indulás előtt a kerekeket is ellenőrzöd, mert előfordulhat, hogy a tél folyamán elöregedett az egyik gumi és azon kívül, hogy olyan lesz tekerni, mintha hegymenetben mennél, még veszélyes is lehet. A legtöbb benzinkúton van magas nyomású kerék pumpa, amiket egészen nyugodtan használhatsz Te is!

 

Indulhatunk?

 

Amikor már azt hinné az ember, hogy mindennel megvan, akkor kezdődik a próbakör. Egy udvaron érdemes kipróbálni, hogy a fékek is fognak-e, hiszen a megfelelő pillanatban történő megállás sokat tud segíteni testi épséged megőrzésében.Látni és látszani!

 

Ha minden napszakban szeretnénk használni kétkerekű járgányunk, akkor nézzünk rá az első és hátsó világításra is. Ha nem működik, a piactól a szupermarketig mindenhol találunk párszáz forintért szilikon betétbe ültetett LED izzós lámpákat, amit bárhova fel tudunk rögzíteni. Azon kívül, hogy kis mérete miatt könnyen elfér a táskánkban még biztonságot is ad!

Zárvásár

 

Hogy sose vesszen el hőn szeretett drótszamarunk, a zárunkat is érdemes átvizsgálni. Ha lehetőségünk van, válasszunk egy magasabb kategóriás kerékpárzárat. Ezek közül az U alakú lakatok a legmasszívabbak, viszont súlyuk miatt elég nehéz hordozni őket, ráadásul elég kicsi körméretük van, ami a lezárást sem könnyíti meg. Ha egy hosszabbító szerkezetet is választunk hozzá, vagy erős láncból készült zárat, akkor megyünk a legbiztosabbra.

Megtartani

 

Azért, hogy ne kelljen több ezret költeni két-három havonta bicikliszerelőre, érdemes rendszeresen olajozni és ellenőrizni, hogy minden rendben működik-e. Ugyanis nagyobb igénybevétel esetén még több apróbb hiba ütheti fel a fejét, de ha már mindent leellenőriztünk és rendbe tettünk, akkor suhanhatunk is amerre csak kedvünk tartja.

 

Bringázásra fel!

Források: pexels.com, pixabay.com 

További híreink
Borfesztivál: így kóstolj jól
május 14.
4 perces olvasmány

A jó idővel együtt elérkezett Szeged egyik legnépszerűbb rendezvénysorozata, a borünnep!
5 gyakori dolog, amit gyűjtenek az emberek
június 11.
4 perces olvasmány

Biztosan mindenkivel előfordult, hogy gyűjtött már valamit, vagy észrevette, hogy mindenféle előjel nélkül bizonyos típusú tárgyakból rengeteg lett otthon.
Miért vállalj diákmunkát? – előnyök 7 pontban
április 09.
6 perces olvasmány

Mostani cikkünkben összegyűjtöttük Nektek néhány pontban, hogy milyen előnyökkel jár az, ha diákmunkát vállaltok.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!