Csobbanjatok!

Végre a jó idő is visszatért hozzánk! Ebben a kánikulában nincs is jobb kikapcsolódás, mint egy szabadstrandon vagy egy fürdőben élvezni a napsugarakat a családunkkal vagy a barátainkkal.

 

Összegyűjtöttünk nektek pár nagyon jó strandolási lehetőséget országszerte, hogy bárhol is legyetek, könnyen tudjatok találni egyet.

Kezdjük a nézelődést az ország keleti felén.

 

Szeged – Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Ha az Alföld déli részén jár az ember, mindenképp érdemes meglátogatni Szegedet. Azon kívül, hogy a város egy ékszerdoboz, a strandja minden korosztálynak egy remek választás. Jelenleg 13 csúszdájuk van, melynek fő különlegessége, hogy van egy 30 méter magas csúszda-torony, ahonnan teljes képet kaphatunk a városról. Ezen felül különböző relaxációs lehetőséget biztosítanak, szaunákkal, sókamrával és gőzkabinnal is.

 

Árak: 
Felnőtt napijegy: 5650 Ft,
Nyugdíjas és gyermek napijegy: 3000 Ft,
Ifjúsági napi jegy: 4600 Ft.

 

A fürdőben lehetőség nyílik csak délelőtti, délutáni jegyek vásárlására, illetve Csongrád megyei kedvezményük is van, melyhez lakcímkártya felmutatása szükséges.

 

Gyula – VárfürdőA gyulai Várfürdő is egy óriási fürdőkomplexum, amely minden korosztály számára tartogat különböző programokat. A fürdő területén van egy Aquapalota, amely egy hatalmas csúszdapark, ezen felül kültéri medencék, gyógymedencék, gyógykezelések és a Castello szaunapark várja a vendégeket.


Árak:
Felnőtt napijegy: 2600 Ft,
Diák/nyugdíjas napijegy: 2200 Ft.

 

Debrecen – AquaticumDebrecenben a Nagyerdő közelében található ez a nem is olyan régen felújított óriási fürdő park, mely az Aquaticum Hotelhez tartozik, de nem csak szállodai vendégek számára nyitja kapuit. A fürdő öt különböző részt különít el. Van élményfürdő, termálfürdő, strandfürdő, wellness sziget és szaunavilág. A fürdő területén olyan különlegességek vannak, mint a mászófal, a kamikaze csúszda, barlangfürdő, családi csúszda vagy akár a gejzír.

 

Árak:
Felnőtt napijegy: 3200 Ft,
Gyermek/diák/nyugdíjas jegy: 2650 Ft.


Ha debreceni egyetemista vagy, a fürdőben kedvezményesen válthatsz jegyet. Hétköznapokon 1400 forintért, hétvégén pedig 1950 forintért.

 

Természetesen a fővárosunk is rengeteg lehetőséget tartogat nektek. Ezek közül, most kettőt hoztunk:

 

Rudas GyógyfürdőEz a fürdő Budán található, a Döbrentei téren. A különlegessége egy olyan tetőtéri medence, amelyből a meseszép budapesti látkép tárul elénk. Ezen kívül különböző hőmérsékletű gőzmedencék, úszómedence, merülő medence és wellness részleg várja a vendégeket.

 

Árak:
A fürdőben rengeteg féle lehetőség van a jegyvásárlásra, attól függően, hogy milyen opciókat szeretnétek kipróbálni.
 
Például: all in belépőjegy: 5200 Ft,
Törökfürdő-uszoda belépőjegy: 4400 Ft,
Uszoda-wellness belépőjegy: 3500 Ft.

 

Palatinus fürdő


Több szempontból is egy különleges fürdő a Palatinus. Először is azért, mert egy csodás környezetben, a Margitszigeten található, másrészt azért, mert ez volt Budapest első fürdője, amely lehetővé tette a szabadban való fürdőzést. Jelenleg 10 medence várja a vendégeket, valamint különböző csúszdák és hullámmedence.

 

Árak:

Ez a fürdő is megkülönbözteti a hétköznapi és a hétvégi jegyárakat.


Nézzük most a hétvégéket:

Felnőtt belépő: 3600 Ft,

Gyerek/nyugdíjas/diák belépő: 2700 Ft.

 

A főváros után kanyarodjuk egy kicsit az ország nyugati felére.

 

A Velencei-tó, a Balaton vagy akár a Fertő-tó is remek választás lehet a kikapcsolódásra, a fürdőzésre. A tavaknak vannak elkerített, fizetős részei, de bőven találhattok ingyenes területeket is.

 

Székesfehérvár – Árpád fürdőA székesfehérvári Árpád fürdő 1905-ben nyitotta meg a kapuit. Többször átalakításra került, de ennek ellenére megtartja a különleges hangulatát, mely a régies időket idézi modern köntösben. Olyan lehetőségek várják a vendégeket, mint a törökfürdő, az arab pezsgőfürdő, szaunaprogramok, masszázs vagy a patkó medence.


Érdemes megnézi a honlapjukat, mert minden napnak van egy elnevezése. Ilyen a nyugdíjas hétfő, a király kedd, a szolgálati szerda, a csajos csütörtök vagy a páros péntek.


Árak:
Emellett a felnőtt napijegy: 3900 Ft,
Nyugdíjas/diák napijegy: 3200 Ft,
Gyermek jegy: 1800 Ft.

 

Győr – Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és ÉlményfürdőA győri Rába Quelle fürdő is egy olyan hely, amit érdemes legalább egyszer meglátogatni ha a környéken járunk. Olyan különlegességeket próbálhatunk itt ki, mint a vízesés medence, a vízi báros medence, a kültéri pihenőmedence, a külső óriás csúszdás medence vagy akár a henger alakú medence. De ezen felül szaunavilággal és gyermekkuckóval is várják a látogatókat.

 

Árak: 
Felnőtt belépő: 3700 Ft,
Diák belépő: 3200 Ft,
Gyermek és nyugdíjas belépő: 2900 Ft.

 

Orfű – AquaparkHa aktív kikapcsolódásra vágytok, mindenképp próbáljátok ki az orfűi Aquaparkot. A fürdőben 7 féle csúszda, élménymedence, pezsgőmedence, vízi játékok, röplabda pálya, úszómedence és egy műfüves futball pálya is várja az ide látogatókat.

 

Árak: 
Felnőtt napijegy: 2500 Ft,
Diák napijegy: 1900 Ft.

 

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis kalandhoz vagy akár kikapcsolódáshoz. Használjátok ki a jó időt, legyetek minél többet a vízparton és élvezzétek a nyarat!


Források: napfenyfurdoaquapolis.com, varfurdo.hu, .spa.aquaticum.hu, rudasfurdo.hu, palatinusstrand.hu, fehervar-arpadfurdo.hu, rabaquelle.hu,
orfu-aquapark.hu Képek forrása: szeged.hu, alfoldiregiomagazin.hu, termalfurdo.hu, rudasfurdo.hu,csodasbalaton.hu, szallas.hu, wellnesstips.hu, termalfurdo.hu

További híreink
Spórolási kisokos by Meló Depó
március 17.
6 perces olvasmány

Ez már legalább a harmadik megtakarítási tanácsokat osztogató cikk, ami szembejött veled? Ha a válaszod igen, akkor se lépj tovább
Tippek, trükkök arra, hogy ne forrjon fel az agyvizünk!
július 12.
4 perces olvasmány

Az idő egyre forróbb, Te pedig egyre nehezebben viseled? Itt van néhány tipp, hogy könnyebbek legyenek a tikkasztó nyári napok!
Július hónap dolgozója Szegeden: Vas Benjámin
augusztus 24.
3 perces olvasmány

Benjámin már régóta aktív tagja a depó csapatának, dolgozott már több különböző munkánkon is, most pedig már egy jó ideje raktári kisegítőként tevékenykedik.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!