A Liverpool a Bl döntő győztese!

Szombat este 9 órakor kezdődött Európa legrangosabb kupájának döntője, ahol a trónért a Tottenham a Liverpool ellen küzdött, Madridban, a Wanda Metropolitano stadionban 63.272 néző előtt.

 

Összeállítások:

Tottenham:

Kapus: Lloris H.(C), védő: Rose D.; Vertonghen J.; Alderweireld T.; Trippier K.; középpályás: Winks H.; Sissoko M.; Son Heung-Min; Eriksen C.; Alli D.; támadó: Kane H.

 

Liverpool:

Kapus: Alisson, védő: Alexander-Arnold T.; Matip J.; van Dijk V.; Robertson A.; középpályás: Henderson J. (C); Fabinho; Wijnaldum G.; támadó: Salah M.; Firmino R.; Mane S.

Nagy tempóban kezdődött a mérkőzés. A Pool vezényelte az első támadást, a szélre került a labda, és beadást követően Sissoko kezére pattant a tizenhatoson belül. A bíró egyből a tizenegyes pontra mutatott, de a lövés előtt még a videóbíró segítségét kikérte, ami után biztosabban engedélyezhette a büntetőt a 2. percben. Salah a kapu közepét vette célba, a kapus elmozdulása miatt pedig meglett az első gól.Ezt követően a Tottenham átvette az irányítást, de az ellenfél védelme nagyon jól tömörödött össze, és a 60%-os labdabirtoklási nyomás alatt sem törtek meg. A Liverpool a kontrákra játszott leginkább, de így is többször jutottak el a kapuig, mint ellenfelük. A játékrész legnagyobb eseménye, pályára szaladó fürdőruhás szőke bombázó volt. A negyedórás pihenőre Klopp csapata mehetett, 1 gólos előnnyel.A második félidőben a tottenhamiek indították a labdát az útjára, és aktívabban is kezdték meg a játékrészt. Sorra jöttek a támadások, próbálták egalizálni az eredményt, de közben figyeltek a kontrákra is. A Pool védelmén nehéz volt átjutniuk, és ha sikerült, vagy mellé lőtték a labdát vagy Alisson védett. Az idő múlásával egyre gyengébbek lettek a fehérmezesek támadásai, így Salahék egyre többször tudtak vezényelni. A 87. percben a pirosmezesek szöglethez jutottak.

A beadást még a védők kifejelték, viszont a visszajuttatott labdát már nem tudták megszerezni, és az 58. percben pályára lépő Origi az elé pattanó labdát egyből a hosszú alsóba lőtte.A Tottenham a gólt követően teljesen szétesett, és az öt perces hosszabbításban sem tudott maradandót alkotni. Így az örök másodiknak tartott Jürgen Klopp, két elvesztett BL-döntő után győzött, míg a Liverpool hatodszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot.


Képek forrása: index.hu; origo.hu; wikipédia.hu; digital.rozhlas.cz; rangado.24.hu

További híreink
A miskolci Hónap Depósa: Gál Réka
június 09.
3 perces olvasmány

Gratulálunk a címhez, a munkádhoz és mi is kívánjuk, hogy váljanak valóra az álmaid!
Karácsonyi quiz
augusztus 22.
3 perces olvasmány

Oda és vissza vagy a karácsonyi filmekért, zenékért? Imádod a hangulatát, a forrlat bort, a karácsonyi vásárokat? Nézzük meg, mennyire vagy karácsony fan!
Harcra fel: így győzd le náthát!
október 23.
5 perces olvasmány

Sajnos meg kell barátkoznunk a gondolattal: jönnek a hűvös reggelek, esős nappalok, fagyos éjszakák, s velük együtt a százas papír zsebkendők fénykora…
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!