5 gyakori dolog, amit gyűjtenek az emberek

Biztosan mindenkivel előfordult, hogy gyűjtött már valamit, vagy észrevette, hogy mindenféle előjel nélkül bizonyos típusú tárgyakból rengeteg lett otthon.

 

Az emberben benne van egyfajta ösztön, hogy felhalmozzon hasznos és haszontalan dolgokat; vagy azért, mert hátha kell még valamire vagy azért, mert örömmel telíti el a minél nagyobb kupac. Általában nem kell nagy dolgokra gondolni, kitűzők és gombok, de néha furcsaságokat is gyűjtünk… például fél pár papucsokat.

 

Mostani cikkünkben pár mindennapi dologról olvashattok, amit könnyű elkezdeni gyűjteni és egészen hamar kis kollekciókat lehet összehozni belőlük. Sőt lehet, már szép számmal van is belőlük otthon!

 

1. Mozijegyek

 

Manapság egyszerű dolga van annak, aki gyűjteni szeretné a jegyeket. Elég csak két „univerzum” rajongója lenni és garantált az évi 2 film. És ha emellé elmész megnézni egy vígjátékot és a legújabb akciófilmet, pár év alatt szép kis gyűjteményed lehet. Nem is beszélve az ínyenceknek való művészfilmekről. No meg ne felejtsük el a kedvenc gyerekkori meséd filmes feldolgozását. Szerencsére egészen megfizethető manapság a moziba járás és kezd újra divatba jönni az effajta szórakozás.2. Újságok és magazinok

 

Habár egyre kevesebben fizetnek elő magazinokra, ez a fajta gyűjtés elég elterjedt. Legyen az ismeretterjesztő, sport, autós vagy divatmagazin, ha már évek óta jár, igen nagy helyet foglalhat a polcon. Ilyenkor már nincs is szíve az embernek lemondani az előfizetést, hisz a lakás része lett az a bizonyos sorozat és legbelül kíváncsian várja, hogy meddig nőhet még a sor.3. Szalvéták

 

Mintás, képes, alkalmi, igényes, igénytelen, legyen bármilyen is a szalvéta, de vannak, akik nem csak higiéniai szempontból szeretik őket. Az elején kapunk párat, aztán veszünk párat és már ott tartunk, hogy van 20 féle. Akkor, ha már van 20 féle, kicsit jobban figyelünk a különlegesebb szalvétákra a boltokban. Évszakonként és ünnepekként újakat szerzünk, és csak nő és nő a kupac. Nagyobb kollekciók több száz darabosak is lehetnek.4. Külföldi pénzek

 

Egy igazán nagy klasszikus, amit gyűjtünk. Egy-egy kirándulás vagy nyaralás végéről megmaradt valuta, amit nincs szívünk átváltani. Legyen az papír vagy fém, ott hevernek valahol egy fiókban a különböző nyelvű fizetőeszközök, amiknek az értéke már inkább eszmei.5. Hűtőmágnesek

 

Tény, hogy a legkönnyebben beszerezhető szuvenír a hűtőmágnes. Méretükből adódóan sok elfér egymás mellett és rögtön feldobják az amúgy egyszínű hűtőt. Szerencsére nem kell csak magunknak gyűjteni, hiszen elkerülhetetlen, hogy valakitől kapjunk egyet innen, egyet onnan.5+1. KUPAK! A leghasznosabb dolog, amit gyűjthetsz.

 

Ha már úgyis tömöríted a műanyag üveget, tedd félre a kupakját, mert fel lehet használni adományozásra! Sokan gyűjtenek rászorulóknak, ahogy mi is a Meló Depónál. Ha nem tudod, hogy hova add le a kupakjaid, hozd el hozzánk és mi felajánljuk jótékony célra.Cikkírás közben fény derült rá, hogy az egyik kolleganőnk egy megközelítőleg 400 darabos cukorgyűjteménnyel rendelkezik.

 

Elmondása szerint 20 éve kezdte el gyűjteni a kávéscukrokat. Anno apukája ötlete volt, hogy gyűjtsenek valamit és mivel mindenki bélyeget gyűjt ezért ő cukros tasakokat kezdett el. Már az egész család beszállt a cukorbizniszbe.

 

És honnan szerzik be? Étteremből, kávézóból, benzinkútról, repülőről és más helyekről, ahol megfordulnak. Mióta ismerőseik is tudnak a kollekcióról, ők is szívesen visznek nekik különlegesnek gondolt édességcsomagokat. Kolléganőnk, már fenntart egy „backupbox”-ot is, hátha lesz lehetősége egy másik gyűjtővel csereberélni. Ha úgy gondolod, hogy van valahol elfekvőben ritka cukros tasakod és megválna tőled, akkor a budapesti irodánkban örömmel várjuk a felajánlásodat!


Képek forrása: hangosfilm.blog.hu; ngcollector.com; barcroft.tv; 123rf.comfacebook.com

További híreink
10+1 szokatlan munka
július 30.
5 perces olvasmány

Vannak tipikus munkakörök, melyekkel többször lehet találkozni a hétköznapi életben, és vannak, melyekre vagy nem munkaként tekint az ember, vagy nem is akar rájuk úgy gondolni.
Filmajánló borús, őszi napokra
október 07.
3 perces olvasmány

Összegyűjtöttük a legizgalmasabb őszi premiereket, hogy megkönnyítsük a választást.
Vicces történetek a fa alól
december 21.
4 perces olvasmány

És végre itt a karácsony! Ilyenkor minden családban történnek vicces események, melyeket utána évről évre emlegetünk. Pontosan ilyen történeteket gyűjtöttünk most Nektek össze.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!