Vélemény a Stranger Things 3. évadról - spoilermentesen

Bizonyára hallottatok már Hawkinsról, Tizenegyről, vagy láttatok vicces mémeket, videókat a neten, ahol mindenki egy Will nevű kisfiú nevét üvölti teli torokból. Igen, ez lenne a Stranger Things, melynek az új, immáron harmadik évada július 4-én debütált a Netflixen.

 

Az első évad elsöprő sikert aratott világszerte, míg a második nagy csalódás volt a rajongók számára, így a harmadik évadtól vártuk a nagybetűs megváltást. Hogy elérkezett-e? Lássuk!

 

Június végén a H&M piacra dobott egy Stranger Things kollekciót, így a rajongók új ruhadarabokban várhatták és kezdhették nézni az évadot, szokásosan 1 nap alatt. Nagy reményekkel telve indultunk neki mi is, nyitottuk meg a Netflixet, a 8 részt.

 

Szerencsére a 80-as évekbeli horror érzés teljesen átjött, a soundtrack ismét kifogástalanra sikeredett.Természetesen a cselekmény több szálon futot, amelyek nem túlságosan találkoznak, egészen a sorozat utolsó részéig.

 

Például Nancy és Jonathan, akik a Hawkins Post újságnál dolgoztak, nyomozásba kezdenek. Ezalatt Joyce-nak és Hoppernek szintén megvan a saját célkitűzése, de kedvenceink útjai az utolsó részben találkozik és ahogy kell, összefonódik.

 

Ahogyan a főszereplő gyerekek tinédzserré váltak, a közöttük lévő kapcsolatok is megváltoztak, legfőképpen Tizenegy és Mike között. Ebből természetesen több bonyodalom is származik a későbbiekben, de többet nem árulhatunk el…

 

A Mind Flayerekről nem nagyon lehet úgy beszélni, hogy ne spoilerezzük tele a cikket, de bátran állíthatjuk, hogy a második évadban szereplő demadogoknál sokkal nagyobb falatok, veszélyesebb helyzetbe állítják kedvenceinket.

 

A para faktor is erősen jelen van idén, hiszen a horrorisztikus jelenetek, Tizenegy barangolása elméjének bugyraiban, és az oroszok megjelenése a sorozatban (igen, oroszok, és nem éppen jó arcok) eléggé felkavarja az emberek lelki világát.Ahogyan eddig is, a periféria részleteiben rejlik a valós minőség. Például, hogy a Lucas húgát, Erikát alakító színész mesterien formálta meg az okos, csípős nyelvű, pimasz „kis tinit”. Sajnos viszont, a Willt alakító Noah Schnapp körülbelül 3 érdemi jelenetet kapott ebben az évadban, míg tavaly a történetet ő vitte a hátán. Eleven (Tizenegy) jelleme pedig érthetetlen módon ugyanott tötymörög, mint eddig. Néhány csókjelenetet leszámítva semmilyen új dolog nem kapcsolódik a karakterhez.

 

Ezektől függetlenül a rendezőknek a 3. évadban volt pár merész húzása, és szinte az összes nagy durranásukat eljátszották. Lassan indult be a történet, de annál nagyobbat robbant a végén, majd minden kámforrá vált egy perc alatt, és hirtelen ugyanott találjuk magunkat, mint a második évad elején.

 

Hogy mi lesz ezután? Tippelni sem lehet…

Képek forrása: lebanonews.net; in.mashable.com; sea.mashable.com

További híreink
Beadandó ChatGPT-vel? Utánajártunk mennyire lehet!
június 22.
4 perces olvasmány

Az AI, és ezen belül a szövegíró mesterséges intelligenciák új távlatokat nyitottak meg - és TE tudod használni őket?
Magyar Kupa Final Four
április 09.
4 perces olvasmány

„Egészen a 45. percig azt éreztem, hogy jól kézilabdázunk, fantasztikus első félidőnk volt. Nehéz ilyenkor értékelni egy ilyen mérkőzést..."
Nem vagy biztos abban, hogy jól választottál szakot? Ezeket teheted!
szeptember 08.
4 perces olvasmány

Úgy érzed, hogy rossz szakot választottál, és nem tudod mit tegyél? Ezek a lehetőségeid!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!