Filmajánló borús, őszi napokra

A legjobb dolog, amit egy hideg őszi napon tehetsz, hogy beveted magad a barátaiddal a moziba. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb őszi premiereket, hogy megkönnyítsük a választást.

 

A horror szerelmeseinek igazán jól indult a szeptember: végre megérkezett az Az második része, ami szintén Stephen King regénye alapján láthatott napvilágot.

 

Az első részből ismert gyerekek, a Vesztesek Klubjának tagjai 27 évvel később visszatérnek a végső leszámolásra. A színészgárda ígéretes (Jessica Chastain és James McAvoy is szerephez jutott), és ahogy várható volt, ismét egy nagy adag humort kevertek a horrorhoz – ne hagyd ki, ha szeretnél egy jót borzongani!Ha inkább egy könnyed, romantikus drámára vágynál, látogass el Indiába a most ősszel bemutatott A fénykép című film segítségével.

 

A történet szerint, a Bombay utcáin csavargó fényképész kamerája elé téved egy gyönyörű, jómódú lány, és a sorsuk összefonódik – egy szívesség és egy közös kis titok összeköti őket, és hamarosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz… nincs is tökéletesebb randi-program az októberi estékre.

 

A komolyabb, lélektani filmek sem maradhatnak ki a felhozatalból: A tűzön át egy párizsi tűzoltóról fest képet, aki önfeláldozása után súlyos sérüléseket szenved.  Az ő sorsát követhetjük a vásznon; vajon fel tud gyógyulni a testi-lelki sebekből? Vissza tud térni a megszokott, boldog életébe a feleségéhez és a lányaihoz? A közel két órás film közben végig a happy endért szorítunk.

 

Az év leginkább várt pszichológiai kirmi-drámája azonban egyértelműen a Joker. Régen kijárt már az eredettörténet a kedvenc főgonoszunknak, és úgy tűnik, nem is kell csalódnunk benne: alig két napja volt a premier, de az értékelés máris 9,5-re ugrott IMDb-n. Joaquin Phoenix alakítja a nehéz körülmények között élő bohócot, akinek mentális betegségei összefonódnak az anyagi problémáival, tragédiáival, fájdalmaival, és mindezek kölcsönhatásaképp pedig megszületik egy kiismerhetetlen pszichopata. Ha szeretnéd végre megtudni, mi az igazság Joker mosolya mögött, akkor ez a mozi kötelező darab a számodra!


Azok sincsenek hátrányban, akik egy nehéz munkanap után csak könnyed nevetésre vágynak: az ősz vígjátéka egyértelműen a 100 dolog című történet.

 

Két rivális, nem mellesleg tehetős férfi egy meggondolatlan fogadás után anyaszült meztelen ébred, és felfedezik, hogy minden tulajdonuk eltűnt. Nem elég, hogy egyetlen ruhadarabjuk sem maradt, nem is tehetnek szert egyszerre többre, ugyanis 100 napon keresztül minden nap csak egy holmijukat kérhetik vissza. Kiderül, hogy hogy bírják a szereplők a cuccaik nélkül, de a humoros képsorok a nézőt is elgondolkodtatják: mennyit is jelentenek nekünk a tárgyak valójában.Reméljük, ti is kedvet kaptatok a filmnézéshez – találkozunk a moziban!

 

Források: mozipremierek.hu; ign.com; puliwood.hu 
Képek forrása: port.hu

További híreink
Filmajánló: Marvel Kapitány
március 18.
2 perces olvasmány

Carol Danversből hogyan lett egy emlékeit vesztett túlélő, majd igazi hős.
7+1 ötlet halloweeni töklámpáshoz
október 30.
3 perces olvasmány

Tudtátok, hogy a tökfaragás régebbi a Halloweennél? Sőt, még csak nem is tököt, hanem répát faragtak!
Végreee péééntek!
március 01.
3 perces olvasmány

Nálad lesz a hétvégi party, és nem tudod, hogy mivel dobd fel a bulit?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!