Filmkritika: Annabelle- a teremtés

Az elkövetkezendő másfél hónap a horror és a rettegés szerelmeseinek tartogat kalandokat, ugyanis három horrorfilm is a mozikba kerül. Ennek első darabja az Annabelle 2, amely a címe alapján egy folytatás, igazából az első Annabelle film előtörténete. Ettől persze még nem kevésbé vérfagyasztó. A szereplők zöme a nézők számára még ismeretlen, de helyet kapott a filmben Anthony LaPaglia, akit a Nyomtalanul sorozatból és számos filmből ismerhetünk, illetve Miranda Otto, aki leginkább a Gyűrűk Ura trilógiában Éowyn megformálásáról ismert. A színészi játék is tökéletes, a karakterek jól hozzák, amit kell, végig fenntartva az érdeklődésünket.

Az alkotás hangulata már az elejétől kezdve sejtelmes és nyugtalanító, ezzel megfelelő alaphangot adva a történetnek. A film 18-as karikával fut a mozikban, nem véletlenül, hiszen itt sok más hasonló filmmel szemben, nem csak az üres ijesztgetésen van a hangsúly, fizikai valójában is megmutatkozik a gonosz. David F. Sandberg, az Amikor kialszik a fény rendezője azon kívül, hogy egy önálló, hátborzongató művet alkotott, elrejtve több utalást is tesz a Démonok között filmekre, amivel zseniálisan teszi egésszé a művet. Nem marad lezáratlan és nincsenek kérdéseink sem, mert egy kerek egész, és sokkal felülmúlja az első részt. Ajánlom mindenkinek, aki a műfaj kedvelője, és készüljetek fel, mert félni fogtok. Nem kicsit, hanem nagyon.

Sarkadi Tímea, projektvezető



További híreink
Utazzunk BELFÖLDÖN!
július 03.
3 perces olvasmány

A járvány miatt kialakult tényezők miatt vagy le kellett mondanunk a nyaralásunkról, vagy el sem kezdtük szervezni.
Elő a bringákkal!
április 30.
3 perces olvasmány

Megérkezett hozzánk is a csodaszép, napsütéses időszak, így ideje felkelteni a bringáinkat téli álmukból és nekivágni a nagyvilágnak: munkába, suliba vagy csak úgy túrázni.
Kommunikációs tréning: avagy néhány hasznos tipp
január 11.
5 perces olvasmány

Hogyan fejezzük ki magunkat megfelelően? Honnan tudhatjuk, hogy mikor hogyan kell beszélni? A lenti tippek a segítésünkre lehetnek!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!