To do list – a karanténban

A kialakult helyzet miatt rengeteg szabadidő szabadult fel, amit legtöbben hasznosan szeretnénk eltölteni. Számos videó, cikk jelent meg arról, mit csináljunk otthon, de valljuk be, hogy ezek a tanácsok mind ugyanazt mondják: jóga, nyelvtanulás, olvasás…

 

Mi most egy kicsit más szemszögből közelítjük meg a helyzetet. Olyan listát írtunk nektek, mely a munkavállaláshoz kapcsolódik. Olyan dolgok, melyekre sosincs elég időnk és kedvünk, de most nincs kifogás, megcsináljuk!

Tökéletesítsd az önéletrajzod


Olvasd át, és gondolkozz el azon, hogy mivel teheted egyedibbé. Olyanná, amivel kitűnik a tömegből. Adj neki egy elegáns kinézetet, frissítsd az információkat és készíts egy új képet hozzá!


Ha tanácstalan vagy, hogy milyen egy jó önéletrajz, akkor nézd meg az erről szóló videónkat és gyűjts ebből ötleteket:


Önismereti tesztek kitöltése


Keress és tölts ki olyan teszteket, melyek a pályaválasztással, karrierépítéssel vagy éppen önmagad megismerésével kapcsolatosak. A Felvi.hu-n rengeteg tesztet találhatsz, csak be kell lépned a már meglévő felhasználóddal. A tesztek eredményeit elmentheted magadnak a fiókodban.Frissítsd a Meló-Depó fiókodat


A jelentkezéskor létrehozott fiókodban biztosan akadnak már elavult információk. Ezeket mindenképpen tartsd naprakészen, tölts fel új képet, és az újonnan megírt önéletrajzodat is! Ha a jelentkezés óta eltelt időszakban lenyelvvizsgáztál, iskolát váltottál, akkor ezt is mindenképpen aktualizáld a profilodban.

Hozz létre Linkedin profilt


Ha még nincs Linkedin profilod, akkor hozz létre egyet, mert ez a munkaerőpiac Facebookja. Ha pedig már van meglévő fiókod, akkor aktualizáld az információkat, böngéssz új tartalmakat és ismerkedj a felülettel. Hidd el, hogy megéri, mert a munka világában nagy jelentősége van egy informatív és professzionális Linkedin profilnak.

Aktualizáld a Facebook és Instagram fiókodat


Tudtad, hogy a HR-esek gyakran megnézik a jelentkezők FB és Instagram profilját? Ha nem szeretnéd, hogy bárki láthassa a múltkori buliban készült fotókat vagy édesanyád posztjaid a faladon, akkor állítsd be az adatvédelmet, töröld le a nem túl előnyös képeket és tartalmakat.Könnyen beállíthatod, hogy csak te vagy csak az ismerőseid láthassák ezeket a képeket, videókat, megosztásokat, így nem vesznek el az emlékek sem.

Válj Excel mesterré


Számos oktatóvideót találsz az Excelről és hidd el, hogy nagy kincs, ha tökéletesen tudsz bűvészkedni a függvényekkel és táblázatokkal! Képezd magad és próbálj minél több tudást szerezni ebben az időszakban.

Töröld ki a felesleges e-maileket, iratkozz le a hírlevelekről


Ha nem szoktad rendszeresen rendben tartani az e-mail fiókodat, akkor most ezt is megteheted. Töröld ki a felesleges és olvasatlan e-maileket, iratkozz le azokról a hírlevelekről, melyek már nem aktuálisak. A névjegyeket rendszerezd, és alkoss belőlük csoportokat. Mappázd le az e-mailjeidet: suli, munka, családi videók és képek, stb kategóriában.Készülj fel a változásokra


Az életünk gyökerestül változik meg a járvány hatása miatt. Munkaerőpiaci, gazdasági, társadalmi változások részesei vagyunk ebben a percben is. Informálódj megbízható forrásokból, vegyél részt ingyenes webináriumokon, olvass a témában és készülj fel a szakértők által megjósolt változásokra.Amennyiben vannak még ötleteitek, hogy mivel lehetne kiegészíteni ezt a listát, küldjétek el nekünk. 

Reméljük, hogy minél hamarabb újra találkozhatunk személyesen az irodáinkban! Addig is jó egészséget kívánunk mindenkinek, és ha tehetitek, maradjatok otthon!


Képek forrása: freepik.com

További híreink
Dekorötletek halloweenra
október 21.
4 perces olvasmány

A haloweeni hangulatot mi is könnyedén megidézgetjük otthonunkba.
Élet a koliban
március 18.
2 perces olvasmány

Ha azt mondják a művészek a legkreatívabb emberek, akkor elfelejtkeznek a kollégistákról, hiszen náluk találékonyabb „fajjal” ritkán találkozhatunk.
Tiger Kristóf lett december hónap dolgozója Szegeden
január 13.
4 perces olvasmány

Egy rövid interjút készítettünk vele, melyben mesél magáról, illetve tanácsot is ad azoknak, akik még csak most szeretnék kipróbálni magukat a munka világában.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!