A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence


A hónap dolgozója az egyik, ha nem a legerősebb Vasemberünk, Gutási Bence lett!

Bence már 2018 óta tagunk, jó néhány munkát kipróbált már nálunk, de a hozzá legközelebb álló végül a fizikai munka lett, ezen belül is a Tony Stark neve által fémjelzett Vasember pozíció.
Beszél ezen felül még tanulmányairól, hobbijairól, a Vasemberségről és a végén egy gondolatnyit rólunk is.

Kérlek mondj egy pár szót magadról, hogy mit tanulsz, mit dolgozol vagy milyen munkákat vállaltál már nálunk a korábbiakban, mióta vagy velünk?

Jelenleg mester képzésen vagyok Történelem szakon, így nemsoká befejezem az egyetemet. Voltam 2 évet is pedagógia minoron, hogy egy kicsit belekóstoljak az oktatási rendszerbe is. Mondhatni én egy diákszövetkezetes diák vagyok, mert itt vagyok már nálatok 2018 óta. A 2020-as év sajnos picit kimaradt a vírushelyzet miatt, de ez év őszétől kezdtem Vasemberként erősíteni a táborotokat, és teszem ezt azóta is. Korábban más helyeken is voltam természetesen.

Na és milyen Vasemberként?

Ez egy hosszabb távú meló, ami abszolút teljesen pozitív, mert az elején még kicsit féltünk a munkaidő miatt, meg attól, hogy mégis milyen ez a közeg, de teljesen bevált. Én mindig fizikai munkára mentem.

Ez azért volt mert féltetek a reggel 6-os kezdéstől és a délután 5 órás végzéstől, vagy miért?

Hát mondjuk úgy, hogy az egyetemistáknak általában ami 8 óra előtt van, az túl korai kelési időpont, már akinek van reggel 8-kor órája, akár online, akár személyes. Persze a 10 óra munkaidő az 10 óra, de viszont maga a hely meg olyan, hogy meglehetett szokni, nem kellett megszakadni. Inkább rá kellett jönni a munkahelyi trükkökre.

És mond csak, ha nem dolgozol éppen vagy nem az iskola padjait koptatod, akkor mit csinálsz éppen? Hobbid van-e esetleg?

Szeretek olvasni, főleg különböző regényeket. Minimális szinten a videójáték is, de itt az önkontroll is közrejátszik, hogy ne vigyem túlzásba a dolgokat. Ezek mellett azért kispályán is focizok, városi ligában.

Anno miért kezdtél el dolgozni? Gyűjtöttél valami komoly dologra vagy elakartad magadat foglalni a szabadidődben?

Ki akartam használni a nyaramat, azt a 2-2,5 hónapot amikor szabad az ember. Persze kell is a pénz, meg tapasztalatot is nyersz vele. Belelátsz egy cég működésébe, főleg, ha egy állandó helyen vagy nyáron is. Illetve ismerettség szempontjából is tök jó, mert ismerősöket, barátokat szerzel. Nem mellesleg lefoglalod magad a nyáron is diákként, mert mi más dolgod van. Semmi. Persze olyan dolgokat is megtanulhat az ember, amit az egyetemen nagyon kis eséllyel kap meg a nagybetűs élethez.

Te kiknek ajánlanád ezt a munkát, a Vasembert?

Mindenféleképpen akaraterős embereknek ajánlom, illetve olyannak, akinek van sok szabadideje. Kell a kitartása hozzá, de megéri, illetve a fiatalok, akik most kezdik az egyetemet, és még nincs annyi feladat a nyakukban, vagy kevesebb órájuk van. 

Utolsó kérdésem. Mi a véleményed a Meló-Depóról?

Nekem nagyon pozitív a véleményem. Semmiféle problémám nem volt, se pénzügyi, se adminisztrációs szempontból. Mindig meglehetett beszélni mindent. Ha valami gondom volt, akkor azt meg tudtuk beszélni. Innen is üdvözlöm Vikit és Verát is.
Mindig partnereim voltatok a megbízhatóság jegyében, ezért én is törekedtem arra, hogy az legyek, ha már elvállaltam egy munkát. Szóval aki diákként szeretne dolgozni, az jöjjön hozzátok. Munka mindig van, érdemes jelentkezni amíg csak lehet. Egy fontos dolog még van, amit szeretnék elmondani. Akár pozitív, akár negatív dologról van szó, mindig megtudtam veletek osztani, és ez nagyon fontos!


További híreink
Budapest legmenőbb reggelizői
május 28.
2 perces olvasmány

Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus!
Hogyan legyél meggyőző kevés tapasztalattal?
május 21.
4 perces olvasmány

De mielőtt még minden pályakezdő végleg elkeseredne, hoztunk nektek néhány trükköt és hasznos oldalt, melyek segítségével könnyebben „el tudjátok adni magatokat” a munkaerőpiacon.
Augusztus hónap dolgozója Budapesten: Balogh Attila
szeptember 27.
1 perces olvasmány

Augusztusban rendhagyó módon választottuk meg budapesti irodánkban a Hónap Dolgozóját! Egy kedves diák kollégánk nyerte el a címet,
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!