7 pontban: hogyan készülj fel az újraindulásra?

A karanténnak vége, a vizsgaidőszak már a pótvizsgáknál tart, ez kétségtelen jele annak, hogy elkezdődik a nagybetűs NYÁR. Újra minden a szórakozásról és a barátokról szólhat, végre nem kell azon aggódnunk, hogy mikor leszünk betegek, vagy hogy milyen vizsgáink lesznek még. Összeállítottunk 7 pontot, amiben leírjuk, hogy mivel tudjátok jobbá tenni a nyaratokat.Végezzetek el minden sulis teendőt, mielőtt


elengeditek magatokat

 

Sokaknak ismerős, hogy „ráérek még, majd a pótvizsgán átmegyek”, aztán az egyik tölteléktárgy még 1 év múlva is szellemként kísért. Ha mindent a legjobb tudásotok szerint elvégeztek, Ti is elégedettebben tudjátok élvezni majd a nyarat.

Keressetek munkát

 

…amiből nem csak szórakozni tudtok, hanem tapasztalatnak is tökéletes lehet.

 

Egy egyszerű diákmunka is nagyon hasznos ismereteket tud adni, nemhogy egy gyakornoki állás. Sok dolgot megtanultok az iskolában, viszont ezek gyakorlati alkalmazásáról sokszor csak az utolsó félévekben esik szó. Nem lenne jobb tapasztalatot szerezni, és belerázódni a leendő szakmáitokba már most?

 

Tapasztalataink szerint a gyakornokokat később teljes állásba is átveszik, ha jól teljesítenek. Ha szeretnétek elkezdeni már most diákként dolgozni, nézzetek szét a honlapunkon a munkáink között.

 

Frissítsétek az önéletrajzotokat

 

A munkakeresés egyik alapvető feltétele, hogy legyen egy friss önéletrajzotok. Több cikket és tanácsot találtok az interneten, hogy milyen is egy profi önéletrajz. Korábban mi is összeállítottunk egy listát, hogy mi az önéletrajz 10 titka, illetve videónk is készült a témában, csekkoljátok:
Készítsétek össze a munkavállaláshoz szükséges papírokat


Mi a Meló-Depónál mindig azon vagyunk, hogy testhezálló és motiváló munkakörben tudjatok dolgozni. Ehhez csupán 5 dolog szükséges:

  • nappali tagozatos jogviszony (akár passzív is),
  • 16. életév betöltése (nyári szünetben 15. életév),
  • érvényes jogviszony-igazolás,
  • 18 év alatti diákoknak szülői engedély,
  • Meló-Depó tagság.

Ugye, hogy egyáltalán nem bonyolult?Tanuljatok olyan dolgokat, melyekre a


hétköznapokban nem lenne időtök

 

A nyári szünet egyik leghasznosabb része lehet, ha nem a szórakozás és a pihenés, hanem a tanulás van a középpontban. Mindig is érdekelt egy másik szakma? Remek alkalom beiratkozni egy tanfolyamra. Jó lenne végre megcsinálni a nyelvvizsgát? Menj el egy nyelviskolába. Már régóta gondolkozol a jogsin? Kezdd el a KRESZ-t! Ez az időszak tökéletes lehet valami új tudás felszedésére.

 

Időbeosztás megtervezése

 

Mindenki ismeri az érzést, hogy végre nyár van, és 2 pislogás után már el is telt a fél szünidő. Ezt elkerülni egy időbeosztás készítéssel lehet, amiben listázzátok, hogy mit szeretnétek mindenképp megcsinálni és melyek azok, amik kevésbé fontosak. Egy jó beosztás aranyat érhet, ha nem akarjátok, hogy az a rengeteg idő már az elején feleslegesen elröppenjen.

Élvezzétek a nyarat!


Kétségtelenül a legfontosabb pont, mivel aki becsülettel végigtanulta az évet, annak igenis jár a pihenés, a szórakozás és a nyaralás. A teljes Meló-Depó csapat kíván nektek felejthetetlen emlékeket, és kellemes nyarat!


Képek forrása: freepik.com

További híreink
Március hónap dolgozója: Sípos Klaudia
április 12.
1 perces olvasmány

Klaudia supervisor beosztásban dolgozik, tehát ő segít a diák munkatársak koordinálásában, illetve angol nyelven is kommunikál a munkája során. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt nekünk.
Őszi programajánló - Szeged
október 13.
7 perces olvasmány

Ha nem akarsz otthon ülni… van pár jó tippünk, hogy mivel töltsd el a szép, napos, őszi délutánokat!
Hogy éld túl az allergiaszezont?
április 11.
3 perces olvasmány

Mikor már azt hittük, hogy túl vagyunk a téli takonykóron, akkor jöhet egy újabb szipogós-tüsszögős korszak: az allergiaszezon.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!