7 pontban: hogyan készülj fel az újraindulásra?

A karanténnak vége, a vizsgaidőszak már a pótvizsgáknál tart, ez kétségtelen jele annak, hogy elkezdődik a nagybetűs NYÁR. Újra minden a szórakozásról és a barátokról szólhat, végre nem kell azon aggódnunk, hogy mikor leszünk betegek, vagy hogy milyen vizsgáink lesznek még. Összeállítottunk 7 pontot, amiben leírjuk, hogy mivel tudjátok jobbá tenni a nyaratokat.Végezzetek el minden sulis teendőt, mielőtt


elengeditek magatokat

 

Sokaknak ismerős, hogy „ráérek még, majd a pótvizsgán átmegyek”, aztán az egyik tölteléktárgy még 1 év múlva is szellemként kísért. Ha mindent a legjobb tudásotok szerint elvégeztek, Ti is elégedettebben tudjátok élvezni majd a nyarat.

Keressetek munkát

 

…amiből nem csak szórakozni tudtok, hanem tapasztalatnak is tökéletes lehet.

 

Egy egyszerű diákmunka is nagyon hasznos ismereteket tud adni, nemhogy egy gyakornoki állás. Sok dolgot megtanultok az iskolában, viszont ezek gyakorlati alkalmazásáról sokszor csak az utolsó félévekben esik szó. Nem lenne jobb tapasztalatot szerezni, és belerázódni a leendő szakmáitokba már most?

 

Tapasztalataink szerint a gyakornokokat később teljes állásba is átveszik, ha jól teljesítenek. Ha szeretnétek elkezdeni már most diákként dolgozni, nézzetek szét a honlapunkon a munkáink között.

 

Frissítsétek az önéletrajzotokat

 

A munkakeresés egyik alapvető feltétele, hogy legyen egy friss önéletrajzotok. Több cikket és tanácsot találtok az interneten, hogy milyen is egy profi önéletrajz. Korábban mi is összeállítottunk egy listát, hogy mi az önéletrajz 10 titka, illetve videónk is készült a témában, csekkoljátok:
Készítsétek össze a munkavállaláshoz szükséges papírokat


Mi a Meló-Depónál mindig azon vagyunk, hogy testhezálló és motiváló munkakörben tudjatok dolgozni. Ehhez csupán 5 dolog szükséges:

  • nappali tagozatos jogviszony (akár passzív is),
  • 16. életév betöltése (nyári szünetben 15. életév),
  • érvényes jogviszony-igazolás,
  • 18 év alatti diákoknak szülői engedély,
  • Meló-Depó tagság.

Ugye, hogy egyáltalán nem bonyolult?Tanuljatok olyan dolgokat, melyekre a


hétköznapokban nem lenne időtök

 

A nyári szünet egyik leghasznosabb része lehet, ha nem a szórakozás és a pihenés, hanem a tanulás van a középpontban. Mindig is érdekelt egy másik szakma? Remek alkalom beiratkozni egy tanfolyamra. Jó lenne végre megcsinálni a nyelvvizsgát? Menj el egy nyelviskolába. Már régóta gondolkozol a jogsin? Kezdd el a KRESZ-t! Ez az időszak tökéletes lehet valami új tudás felszedésére.

 

Időbeosztás megtervezése

 

Mindenki ismeri az érzést, hogy végre nyár van, és 2 pislogás után már el is telt a fél szünidő. Ezt elkerülni egy időbeosztás készítéssel lehet, amiben listázzátok, hogy mit szeretnétek mindenképp megcsinálni és melyek azok, amik kevésbé fontosak. Egy jó beosztás aranyat érhet, ha nem akarjátok, hogy az a rengeteg idő már az elején feleslegesen elröppenjen.

Élvezzétek a nyarat!


Kétségtelenül a legfontosabb pont, mivel aki becsülettel végigtanulta az évet, annak igenis jár a pihenés, a szórakozás és a nyaralás. A teljes Meló-Depó csapat kíván nektek felejthetetlen emlékeket, és kellemes nyarat!


Képek forrása: freepik.com

További híreink
November hónap depósa Szegeden: Varga István
december 11.
3 perces olvasmány

Ami fontos, hogy szeretnék önállósodni, elmúltam 20 és egyetemre járok, már ilyenkor a sarkamra kell állni.
Hajrá 2021!
január 06.
4 perces olvasmány

Ti is szoktatok fogadalmakat tenni újévkor?
Állatok Világnapja- felelős állattartás története
szeptember 29.
6 perces olvasmány

A felelős állattartás tömeges hiánya, az állatkínzások mindennapivá válása egy komoly probléma 2017-ben. Kollégánk, Lilla meséli el az Ő és Barka történetét. Olvass tovább!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!