Dúl Georgina lett a hónap dolgozója Szegeden

Georgina szorgalmával és a vírushelyzetben való, kitartó munkavégzésével érdemelte ki ezt a címet, majd egy skype interjúban osztotta meg velünk az élményeit boltosként, és a karantén időszakról is mesélt egy kicsit. Kitartó munkáját egy utalvánnyal köszöntük meg.

Tudnál egy kicsit mesélni magadról?


Dúl Georgina vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési karára járok ápolói szakirányra. Ez a második félévem. Passzív féléves vagyok, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez az „én pályám”. Azért is választottam ezt a képzést, mert két nyáron keresztül bölcsödében dolgoztam, és rájöttem, hogy szeretek foglalkozni, gondoskodni az emberekről.

Miért döntöttél a passzíváltatás mellett?


Eleinte időre volt szükségem, mert elbizonytalanított az ápolói szak, továbbá pénzt is szerettem volna keresni, ezért is döntöttem a passzíváltatás mellett.

Azon felül nagyon foglalkoztat a katonai képzés, mivel több rokonom is katonaként dolgozik és megtetszett ez a hivatás. Még nem körvonalazódott, hogy mit is szeretnék, de az biztos, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni.

Említetted, hogy dolgoztál már diákként. A bölcsőde mellett még volt-e olyan hely, ahol dolgoztál?


Igen, egy másik iskolaszövetkezet részvételével dolgozhattam egy kis időt egy kutyatáp gyárban, Csongrád mellett. Nagyon monoton volt, vágytam arra, hogy kommunikáljak emberekkel, és segítsem őket. Ezután elkezdtem dolgozni a mostani munkahelyemen, az élelmiszerboltban.

A munkahelyeden mit szeretsz a legjobban?

Kasszázni nagyon szeretek. Ott tudok a legtöbbet beszélgetni az emberekkel.

Tudnál mesélni arról, hogy miben változott a bolt működése a vírushelyzet miatt a „normál állapothoz” képest?

 

Nagyon sok élesztő, liszt és a cukor fogyott. Sokszor hiányunk alakult ki ezekből a termékekből, ezért korlátoztuk a vásárolni kívánt darabszámot. Az élesztőből két csomagot, a lisztből és a cukorból maximum 5-5 kilogrammot lehetett vásárolni.

Szembesültél valamilyen meghökkentő vásárlási szituációval?


Egyszer volt, amikor egy bácsi 2 bevásárlókocsit tolt maga előtt, az elég szokatlan volt.

Húha! Volt olyan esetleg, hogy nem tartották be az életkorra vonatkozó szabályt?

 

Párszor előfordult, inkább az idősebbek részéről. Nem szokták nézni az órát vagy elfelejtik. Megkérjük őket, hogy jöjjenek vissza később, de volt már olyan, hogy 1-2 dolgot szeretne megvenni, elmondja, hogy mit szeretne, megkérem, hogy menjen ki a boltból, kiviszem a kívánt termékeket nyugtával együtt és átadja a pénzt.

Mit gondolsz a Meló-Depóról?


November óta vagyok tagja a Meló-Depó iskolaszövetkezetnek, nagyon korrektnek tartom a helyet. Barátságosak és segítőkészek. Figyelmesek voltatok az ajándék kiválasztásánál is! Hódmezővásárhelyen élek és ezért egy helyi étteremhez kaptam utalványt.

Kedves Georgina, köszönjük a munkádat és még egyszer gratulálunk az április hónap dolgozója címhez! 


További híreink
DepóNaptár 2023
december 23.
1 perces olvasmány

Csináltunk nektek egy naptárat, amikbe már beleírtunk pár pozitív gondolatot és a főbb ünnepeket, de reméljük, hogy hasznát veszitek és ti is írtok majd bele.
Karácsonyi quiz
augusztus 22.
3 perces olvasmány

Oda és vissza vagy a karácsonyi filmekért, zenékért? Imádod a hangulatát, a forrlat bort, a karácsonyi vásárokat? Nézzük meg, mennyire vagy karácsony fan!
A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence
szeptember 30.
4 perces olvasmány

A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!