Kávézóhangulat otthon

Ha nincs kedved kimozdulni, de unod az egyszerű otthoni kávét akkor ezt a cikket mindenképp olvasd el! Összegyűjtöttük neked 5 egyszerű, de annál különlegesebb kávét, amit otthon is el tudsz készíteni, és még a barátaidat is lenyűgözheted velük.

Ebben a tikkasztó hőségben elsőnek két hűsítő kávékülönlegesség elkészítését osztjuk meg veletek: az eszpresszó tonikot és a jeges kávét.

Eszpresszó tonik

Ezt a kávékülönlegességet egy magyar barista találta ki, Benkovich Ádám. Ezzel az itallal nem árulunk zsákbamacskát. Már a nevéből kiderül, hogy ehhez a frissítőhöz két alapanyagra lesz szükségünk: kávéra és tonikra. Elkészítése is nagyon egyszerű: tölts tele egy poharat jéggel, arra önts rá a pohár háromnegyedéig tonikot, majd rakd bele a frissen lefőzött eszpresszót. Díszítésként mentalevelet ajánlunk.

Jeges kávé

Ez a kávé is nagyon hatásos módszer egy kis felfrissülésre a rekkenő hőségben. Töltsd meg a poharadat jéggel, kanalazz rá egy vagy két gömb vaníliafagylaltot, öntsd fel egy kis tejjel, és mehet is rá a kávé. Ha édesszájú vagy, megspékelheted egy kis csokisziruppal és/vagy tejszínhabbal.

Ha már nincs nyár, és inkább meleg kávéra vágysz akkor ajánljuk a cappuccinot, a mézes melange-t és a klasszikus kotyogós kávét egy kis csavarral: fahéjjal.

Cappuccino

Ehhez a kávékülönlegességhez szükséges venned egy tejhabosítót, amit majdnem minden elektronikai vagy nagyobb élelmiszerboltban találsz. 1 deciliter tejet kell egy kicsit megmelegíteni, majd a tejhabosító segítségével készíts tejhabot belőle. Ezután keress otthon egy 1,5-2 deciliteres csészét, amibe főzz le egy presszó kávét. Kanál segítségével óvatosan rakd rá a felhabosított tejet, és kész is a finom cappuccinód.

Mézes melange

Maga a melange szó keveréket jelent, ez a rétegességére utal. Ennél a kávénál célszerű, hogy üvegpohárba készüljön el, hisz, ha ügyesek vagyunk, akkor a méz-tej-kávé-tejhab teljesen elválik egymástól. És hogy hogy is lesz réteges? Eláruljuk a titkát. A siker kulcsa az idő!  Az üvegpohárba beleöntjük a tejet, amíg pihen, el fog válni a lágyabb része a tejhabtól. Ha ez így nem sikerül, akkor kanál segítségével is külön tudod választani. Ezután a kávét nagyon óvatosan, a pohár széléhez közel tartva öntsük a tejbe.

Kotyogós

Klasszikus kotyogós kávé elkészítése fahéjjal feldobva egyszerűbb, mint az egyszeregy. A kotyogós kávéfőző vízébe rakj bele egy fahéjrudat, így főzd meg a kávéd, és kész is a finom fahéj aromájú italod.

Közös kávé mellől mi nem hiányozhat? A válasz: keksz, bármilyen! Ne felejtsd el a kávé mellé kirakni és így otthon „megnyithatod” a kávézódat.

Források: kapucziner.hu; carrie.hu/riport/mi-a-fene-az-az-espresso-tonic-ilyen-egy-igazi-barista-elete-interju-benkovich-adammal/
Képek forrása: pixabay.com; pexels.com


További híreink
Március hónap dolgozója Budapesten
május 08.
1 perces olvasmány

A március hónap dolgozója címet Verhóczki Milán nyerte el kitartó munkájáért, amit már több partnercégünknél is megcsillogtatott. Olvasd el a vele készített interjút!
Hajrá 2021!
január 06.
4 perces olvasmány

Ti is szoktatok fogadalmakat tenni újévkor?
Legszebb őszi kirándulóhelyek Magyarországon
október 02.
3 perces olvasmány

Rengeteg olyan hely van Magyarországon, ahol még biztosan nem jártunk, azonban érdemes lenne!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!